Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

V

Vollstandig

Гостин
Не може да потоне некој сајт, за самопромовирање на корисниците. И онака фејсбук нема друга намена. Извадокот “Го користам за контакт со пријатели“ малку важи, за истите тие пријатели да би имале фејсбук треба да имаат е-маил, а е-маил контактот е далеку посигурен, а тука се и тон програми како скајпот. Постоеја и ќе постојат вакви досадни мрежи како фејсбук, почна лудилото во македонија со тагед, пријатели, хајфајф, па стигна на фејсбук, како глобално село за сите со скршено его, или бујна сексуална фантазија. Досаден е концептот на истиот, премногу монотон изглед, секој со својот профил “глуми“ веб-сајт, за објавување разноразни вести, кој за себе си, кој за времето, кој за политиката, го дрват неславните диџеи објавувајќи миксови по 2 часа што траат, во рок од 3 минути преку 50 песни се редат на ѕид и останати кретеноидни објави.
Кога го отворам мојот профил, 3 % имам корист од него, како RSS FEED од веб сајтовите, додека останатите 97 % се дневник со досадни дешавки од типот : Јадење, мочање, секс, луди вечери итн...
Сајтот во живот го одржуваат ергените за барање девојка, и девојките на кои им фалело во живо едно “Прекрасна си, закон си, топ си мwa кис4е“.И истиот како таков, не би гледал дека има некоја голема намена во приватниот живот на луѓето. Факт е дека сите го користиме а најбитно е на кој начин. Како што кажав, контактот со пријателите, ќе биди истиот што и претходно бил кога немало фејсбук.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не само што не тоне. Ама како може да кажете дека нема корист од фејсбук?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
"По мое видување тие треба да растат"? може да објасниш?
Инаку мислам дека ќе се задржи цената на акцијата на околу 21$( +/-1 $ ) некое време.
Ми стои интересен бизнис за око, профитабилен и нов во секој случај на кој му престои со сигурност иднина. Над 35 очекувам да биде.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Над 35 очекувам да биде.
Ова озбилно?
За да достигне слично P/E ratio со конкуренските компании како Google, Apple, Yahoo! на Facebook цената треба да му се спушти на $7-8 по акција.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ова озбилно?
За да достигне слично P/E ratio со конкуренските компании како Google, Apple, Yahoo! на Facebook цената треба да му се спушти на $7-8 по акција.
Yahoo не падна минатата година?

Г

Грејвдигер

Гостин
Мене ми мириса на некоја мучка да имаат направено деновите пред Фејсбук да излезе на берза. Мислам дека во скоро време нема да се крене цената, ќе се држи тука некаде... 20 - 25$.

Yahoo не падна минатата година?
Revenue
US$ 4.98 billion (2011)
Operating income
US$ 800 million (2011)
Net income
US$ 1.04 billion (2011)
Total assets
US$ 14.78 billion (2011)
Total equity
US$ 12.53 billion (2011)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
аман нека потоне веќе еднаш :facepalm: поглупа работа од ова нема.
ама колку се точни овие информаци ако не оваа среда следниот петок ќе потоне. (sure:unsure: )

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
ФБ не ти е подоходовен од Јаху во догледна иднина?
За мене не е подоходовен од Ејпл и Гугл, ако имам пари попрво нив би ги одбрал отколку ФБ.
Да не спомнувам што овие двете имаат солидни профити повеќе квартали наназад, а ФБ во единствениот квартал има загуба.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ми стои интересен бизнис за око, профитабилен и нов во секој случај на кој му престои со сигурност иднина. Над 35 очекувам да биде.
Кажи ми што продава ФБ? Како го продава?
П.С.
Не е профитабилен, бар не сега и со овој бизнис модел. Сигурност за во иднини, не знам, зависи како ќе се одвиваат работите. Цена од 35%, сигурно, само ќе се почека некое време.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
чекајте бре малку луѓе,јас не сум го уште ни отворил,тоа Фејзбук
а вие сакате - кажувате де, дека тоне и ќе го снема, е нема
глеј само јас кога сега ќе се уклучам која популарност ќе добие,
но дајте некоја интересна адреса од таму,да видам за што се работи,
за да знам и јас како да стартувам и то..................

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Ме интересира дали постои вистинска, но ВИСТИНСКА опција за да се тргне timeline и да се врати стариот изглед ?

Kajgana Shop

На врв Bottom