Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Треба мие тука да гледаме а не другите што прават. т.е гледај си го својот дрвор не на комшијата :) ДА зимаше Тоше пари но колку пари дал само во хуманитарни цели? не само во Македонија туку и надвор од Македонија :)
Па сите ѕвезди даваат и сите имаат фондации со нивното име за донирање.. Не си читал за тоа?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За тоа веќе пишав...
ОК, тоа што ја промовирал држававата во регионот ( како во регионов и да не не знаеа ), ама и си земаше парички добри..
Е за ова морам да изреагирам...

Е па ај да не зема пари... И тоа што он го правеше е работа, нон стоп по патишта, свој живот немаше, а не ни зборувам за тоа колку хуманитарни работи направи кои се дознаа после неговата смрт. Тој не легачеше по цели денови, туку работеше и со свој труд си ги заработуваше тие пари. Не му ги даваа за џабе...

Земал парички... Добро, што требаше да направи? Да се откажеше од сите пари што ги зема, да нема каде да спие и да нема што да јаде за да народот рече - еј овој си ја сака државава?

Во регионот не' знаат, друг е муабетот, он многу македонски народни песни промовираше надвор, македонска култура, секаде беше со македонското знаме и тоа го правеше не затоа што му беше наложено туку затоа што навистина си ја сакаше Македонија. Не добиваше он пари за промоција на Македонија, добиваше пари за неговиот талент!

Наместо прва асоцијација за Македонија да е проблемот со Грција, Тоше стана симбол за Македонија (зборувам од модерен аспект после осамостојување). Па подобро по талент и глас да не препознаваат, отколку да не знаат по политички проблеми.

И сега тука ќе се спомнува фактот што заработувал еј... па заработувал нормално дека ќе заработува кога работеше нон-стоп.

Земал пари еј... каков аргумент даде сега...:facepalm:

Ќе направи човек 193202392093 добри работи, ама не може пусто балканско да се помири што некој и плус си обезбедил живот.

Што викаа Елементал во песната “Природа и друштво“: Mi nađemo zemljaka koji je u životu nešto uspio
al hvalimo ga tek kad mu se sanduk u zemlju spustio...

Дури и после смртта, ќе се најде некој да најде причина да го омаловажува. Е сега пошто не може за ништо друго да се најде, ќе се изнајде причина дека заработувал за живот... Свашта...:cautious:

L

.Lost Angel.

Гостин
Па сите ѕвезди даваат и сите имаат фондации со нивното име за донирање.. Не си читал за тоа?
ќе сватиш,каков дечак сум бил и како живеам,на мали нешта лудувам на туѓа среќа се радувам, таков сум останувам со целта светов да го превртам, да легнам никогаш да не се разбудам,да потонам, на лагата да заборавам,роден сум со повреда,само со смртта ќе опоравам!.." (y) Како да е за мене напишано :(

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не е скулптурата утната... туку сликата што е поставена е за нигде... еве нешто со подобар квалитет.

Ипак е лоша,колку што се сеќавам,а и разгледував баш слики,Тоше не беше толку дебел колку на сликиве,нозете некако му се дебели,а другата рака е погрешно направена,пошо нели требало да биде ставена како се држи за срцето.
Може и подобро да се направи,не заслужи човекот толку шкарт скулптура.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
аман бе овие си ставаат споменици, а народов кој го прашува?? убаво на анкета на вестите еден рече дека уште малку ќе се задушиме, ќе немаме воздух од споменициве.
а еден турист кажа дека само споменикот од Александар го знаел, а на другиве не им знаел ни значење ни нешто...само онака натрупани си стојат :tapp: а искрено и јас некои не ги знам ако сум одовде.
народов леб нема да јаде, колку луѓе се без работа, колку бездомници има, а НикоУа си реди спомениц ич к*р не го боли за народов, очигледно е.
(n) (n)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ипак е лоша,колку што се сеќавам,а и разгледував баш слики,Тоше не беше толку дебел колку на сликиве,нозете некако му се дебели,а другата рака е погрешно направена,пошо нели требало да биде ставена како се држи за срцето.
Може и подобро да се направи,не заслужи човекот толку шкарт скулптура.
Го утнале човекот, споменикот мене ми личи на.........дечково подолу и во левото раче и во дебелината, морало да се потрудат повеќе.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Uste be spomenici?!?! Ajdeeee...Slednava nedela koa ke idam za Skopje mornici ke me lazaat koa ke shetam po toa plostadot...Od site strani zjapaat skulpturi...Poise bronzeni likovi od zivi.
a i toa Toshe. Za posetitelot od Japan toj ke bide "covekot so mikrofonot" kich neviden.
Odete stajte beton na toa grobon mu se raspaga...Spomenik na plostad mu treba...Za greota sme

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Uste be spomenici?!?! Ajdeeee...Slednava nedela koa ke idam za Skopje mornici ke me lazaat koa ke shetam po toa plostadot...Od site strani zjapaat skulpturi...Poise bronzeni likovi od zivi.
a i toa Toshe. Za posetitelot od Japan toj ke bide "covekot so mikrofonot" kich neviden.
Odete stajte beton na toa grobon mu se raspaga...Spomenik na plostad mu treba...Za greota sme
Што да ставиме вас лесно ви е од другите градови али не прашува нас некој од Скопје кој ќе го руши сево ова.

Неее само ваш гз си гледате.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Што да ставиме вас лесно ви е од другите градови али не прашува нас некој од Скопје кој ќе го руши сево ова.

Неее само ваш гз си гледате.
Шооо ќе рушиш ти бе ... :tapp:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Претераа, стварно претераа, цел свет се спрема за нова голема економска криза они си го прчат со ова ебена бронза, да требаше малце уредување на центарот, требаше некој споменик, но што е ова бре, 30 споменици на еден мост, преку кур ми се веќе.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Ајде да се јави кој е среќникот што го прочитаа во вестите на Алфа , што има коментирано за споменикот на Тоше :D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Претераа, стварно претераа, цел свет се спрема за нова голема економска криза они си го прчат со ова ебена бронза, да требаше малце уредување на центарот, требаше некој споменик, но што е ова бре, 30 споменици на еден мост, преку кур ми се веќе.
Не си видел во живо колку споменици има на она за надворени работи...

Kajgana Shop

На врв Bottom