1. Повторувам:
James Bond: Blood Stone, излезена 1ви ноември 2010.
Макс детали.
Darksiders - max детали.
Mafia 2 - max детали.
Star Wars: Force Unleashed 2 - max детали.
Ти со твојата 5750, јас со мојата 3850 - гледаме ИСТА ГРАФИКА. Јас имам directX 10.1 графичка, ти directX 11, а играме игри кои се DirectX 9. Да, за твое инфо - Dx9 се игриве горе, најнови блокбастери.
Сега дали ти е јасно?
2. Не реков дека ХАРДВЕРСКИ конзолата е подобра - туку софтверски. Имаш многу добри игри на конзолите, игри кои никогаш нема да излезат на PC. Од друга страна, игрите кои се на конзоли изгледаат скоро идентично со оние мулти-платформските на PC. Ти текнува на фијаското со GTA IV?
Додека конзолашиве ја плескаа први, 8 месеци пред нас PC гејмерите, ние седевме со прстот у ГЗ и се фалевме дека иаме Nvidia. После, искочи за PC, сфативме дека Nvidia-та не ни е доволно добра и дека за max детали при 1024*768 резолуција ни треба 1.5 GB рам - како што пишуваше во самата игра.
Така да ти препорачувам да искочиш од тој имагинарен свет каде што PC гејмингот владее сеуште...једино што ни остана се FPS насловите и стратегиите, а не се секирај, кај и да е ќе ни ги грабнат и нив. Не џабе Кармак и Crytek праат мулти-платформски шутери. : )
3. Графичката е 120 евра, она мислеше ќе ја земе за 55 евра + блоуџоб. Напрај равенка и пресметај колку и вреди блоу-џабот.