Типична реакција на близнак
Сори срц ништо лично, само ете нешто ви фали на родените во овој знак, без разлика дали се машки или женски, нешто као совест
Леандра, така ако гледаме нешто му фали на секој знак, па и на Шкорпиите
Секој може да избере дали ќе биде виш или ниж претставник на знакот. Да, нижите типови на Близнаци немаат совест, поради вродената способност да се снајдат во секоја ситуација. Умеат да бидат превртливи и неискрени (да не речам дволични).
Вишиот тип e сосема поинаков од претходно наведеното.
Сакав да кажам, секој знак си носи свои позитивни и негативни карактеристики. Но, наталната карта дава вистинска слика за човекот, бидејќи е сплет од многу покомплексни фактори - не само знак и подзнак, туку и планетарните аспекти (опозиција, квадрат, инкојнукција итн итн...)
Еве на пример јас сум Близнак, подзнак Вага, Јупитер и Плутон во 1 куќа.
Кој барем малку се разбира во ова, ќе сфати дека ич не сум површна и непостојана (бидејќи Плутон секогаш ја гледа суштината на нештата)
.
Ако веќе судите некого од астролошки аспект, судете според наталната која дава целосна слика. Се друго е ирелевантно.
--- надополнето: 9 август 2012 во 17:48 ---
Мислиш ли дека сега полесно и сериозно ќе измениш работи кај себе што ќе бидат трајни само благодарение на наталната карта?
Kaiser, веќе изменив многу работи на подобро кај себе.
Најголемиот предизвик со кој јас како Близнак морав да се соочам е елиминирање на површноста од секој можен аспект.
Како што реков, наталот е на некој начин мапа на твојот карактер и живот (да, може да видиш и какви предизвици те чекаат во работата, љубовта, здравјето и сл).
Наталната ми послужи како мапа, а секако дека пресудна е и самоанализата и желбата за подобрување. Без тоа ништо