Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.333
- Поени од реакции
- 26.898
Не се разбирам, имав еден колега на факултет, пред многу години, кој активно се занимаваше со ова, па сакал не сакал, поднаучив нешто. Но одамна беше тоа, имам заборавено. Сега не би знаел ни натална карта да направам, а немам ни ефемериди...
Мене ми беше интересно, затоа што хороскопот е одлична ментална гимнастика. Го учиш значењето на планетите, значењето на куќите, значењето на аспектите, и од тоа се обидуваш да составиш приказна...
И подобро веднаш да прекинам, бидејќи ако ме види Савле, ќе ме заебава една година...
![]()
И јас оти се бавам со пчеларството сум го приметил тоа, пчелите што се родени во 12-та куќа на Марс а се шкорпии во главен знак кога ги пафтам со тоа пафтало со Це О Два после кога ќе свестат памтат и ме апат. Тие што се па девици кога ќе го отворам куќиштето се им е цакум пакум. Хексанглите им се направени во совршена форма со рамномерни отсечки и сите агли од 60 степени и имаат испишано куќен ред на влезот од дупчето каде што се бирократски распределени обврските во текот на денот, со отстапување од максимум 2.5 прополиса. Кај лавовите па, матицата им е многу авторитативна и самобендисана, ако не и правиш по минимум 500-600 бзззза на ден ќе те мрази и ќе те казнува со тоа што ќе те тера да леташ до подалечните багреми. Биковите ќе ги познаеш по големината што е ван стандардна и потешко летаат оти кркаат од тоа шербетот како Муки малолетни девици. Матицата јаркиња е многу захтевна и ни трут ни труд може да ја опне. Стрелците само забушаваат па ни сам госпоТ не може да ги прибере. Иначе не карта, натален атлас можам да направам а имам и хемороиди. Занимлива работа е този хороскопот. Сам Ниче ќе каже дека Надчовекот ќе го познаеш по подзнакот во месечината а не ко оној абдалон Кант кој спознанието го гледа преку позицијата на Марс во рак. Не случајно тој стариот од Цајтгајст документарецот го нарекол проектот Венус-Венера. Знае абдалон на која планета да се позиционира у тие проектите негови на самозадоволувачки извори на енергија, не е тоа заебанција. Меѓутоа земските хороскопски карактеристики и ограничувања кои ги добиваме веднаш post exitus vaginae кои се инхеретни ќе се отрстранат со иницијацата ad silica во холографската алгоритмички проектирана матрица и тоа ќе биде првиот чекор до станување Демиводолија а подоцна дури и во Риби на суво.