Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.998
Поени од реакции
7.154
Значи колку се Кина поспремни од другите, ем што прават тешки вежби и ги прават скоро перфектно ем другиве не прават толку тешки вежби, а и паѓаат, значи не се ни конкурентни, а камоли да се надеваат да бидат пред нив. Браво за Кина ;)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.021
А бе вие гледате ОИ или водите ’крсташки поход’ против САД? :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не ми се верува,ја израмнија Рајсман по бодови со Романката и Романката нема право на бронза!:mad:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.998
Поени од реакции
7.154
:eek::eek:
Gi izramnija Raisman i Ponor so bodovi i so nivna odluka i dadoa bronza na Raisman, sudiive se uzas!!!
Лелелелеле немогуче еј!!! Како можи така бе? :tapp: Лелеее за грев романката...срамота еј срамота...како моожи да израмнат оцени до трета децимала бе? :eek: Е ај не ги мрази после мамето нивно капиталистичко!

----------------

гледав завршницата одбојка, Јапонија-Кина :cuc:, Кина 3-4 меч топки заеба, а па последниот поен на најглуп начин го изгубија. Ова како што разбрав е своевидно изненадување, порано Кина стално ја тепала Јапонија али сега ;)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.021
Ајде бе, па и на Понор и беше јасно после вежбата на Рајсман дека ја изгуби бронзата.

Слично беше и во машка конкуренција, Јапан од четврти завршија втори по разгледување на нивната жалба.

R

Rigel Kent

Гостин
Ајде бе, па и на Понор и беше јасно после вежбата на Рајсман дека ја изгуби бронзата.

Слично беше и во машка конкуренција, Јапан од четврти завршија втори по разгледување на нивната жалба.
Kade i bese jasno???
Raisman imase tehnicki najprosta vezba .

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Значи која бламажа од судење.Од сите можни дисциплини гимнастиката со најмногу матни води.

Борење и бокс можат вода и носат.

Од друга страна го фатив крајот на мечот Јапонија-Кина.Кина имаше меч поен и ја прокоцка давајќи им на јапонките елан и психичка предност доволна за победа.Кинеските одбојкарки се оденсуваа ептен аматерски во последните два поени.

Дури 3 јапонcки екипи во борба за олимписки одличја,женските фудбалерки веќе обезбедија сребро во најмала мера.Не верувам дека земјата на изгрејсонцето била вака одлична во екипни спортови на олимпијадите.

NIPPON BANZAI!!!NIPPON BANZAI!!!NIPPON BANZAI!!!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.021
Kade i bese jasno???
Raisman imase tehnicki najprosta vezba .
Ха, види сега, ова ти е крајно субјективна спортска дисциплина. Нема тука штоперица, па ајде да видиме кој бил најбрз.

Значи, тука се работи за субјективно мислење на судиите, нормално е дека тоа знае да биде контроверзно ( беше видливо сега на Олимпијада - прегледување низ прсти на одредени големи имиња и на домоаќините), но во овој случај мислам дека беа во право, и коментаторот на Еуроспорт се зачуди како Рајсман заврши четврта, баш ќе видам и други мислења што ќе се појават.

Проблемот е што кај тебе па оценувањето е ептен субјективно кога се работи за натпреварувачи од САД. :) Ти кон нив гледаш скоро со омраза, со желба да бидат најлоши, така да од старт имаш проблем да гледаш реално.

R

Rigel Kent

Гостин
Ха, види сега, ова ти е крајно субјективна спортска дисциплина. Нема тука штоперица, па ајде да видиме кој бил најбрз.

Значи, тука се работи за субјективно мислење на судиите, нормално е дека тоа знае да биде контроверзно ( беше видливо сега на Олимпијада - прегледување низ прсти на одредени големи имиња и на домоаќините), но во овој случај мислам дека беа во право, и коментаторот на Еуроспорт се зачуди како Рајсман заврши четврта, баш ќе видам и други мислења што ќе се појават.

Проблемот е што кај тебе па оценувањето е ептен субјективно кога се работат натпреварувачи од САД. :) Ти кон нив гледаш скоро со омраза, со желба да бидат најлоши, така да од старт имаш проблем да погледаш реално.
Ne e tocno deka namerno gi mrazam Amerikancite , i ako bilo fer i objektivno togas ke i dadea pogolemi ocenki na Raisman a ne da ja izramnat so Ponor.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.998
Поени од реакции
7.154
Али за Кина нема субјективно, објективно...најјаки се :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.021
Ne e tocno deka namerno gi mrazam Amerikancite , i ako bilo fer i objektivno togas ke i dadea pogolemi ocenki na Raisman a ne da ja izramnat so Ponor.
Добро бе, нека биде и ненамерно. :) Но, пишуваш доволно често во темава, па не може, а да не падне во очи дека секогаш пишуаш против спортистите на САД (од пливање до гимнастика). :)

А и џабе другото ќе го анализираме. Демек сме некои големи познавачи на гимнастика, па ќе утврдиме како стојат работите. :D
--- надополнето: 7 август 2012 во 16:52 ---
Али за Кина нема субјективно, објективно...најјаки се :D
Јас сум разочаран од нив, мислев дека многу повеќе медали ќе освојат во женска гимнастика.

R

Rigel Kent

Гостин
Kako i da e , edna legenda Catalina Ponor si zaminuva bez medal :)
--- надополнето: 7 август 2012 во 17:04 ---
Hambuchen odlicen :cuc:
--- надополнето: 7 август 2012 во 17:04 ---
Auuuuu sto e ova. Holangjanecov e FENOMENALENNNN!!!!
--- надополнето: 7 август 2012 во 17:05 ---
ZONDERLAND KING!!!

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Зодерланд на вратило,најверојатно злато,кој акробацие ѓи праеше дечково:cuc:.

Kajgana Shop

На врв Bottom