The_Red1
значи фактички
- Член од
- 18 септември 2009
- Мислења
- 4.209
- Поени од реакции
- 4.756
Нема секаде телекабел, иначе и јас го знаев лекотТелекабел е закон за овие, ги јаде во секој поглед.
Нема секаде телекабел, иначе и јас го знаев лекотТелекабел е закон за овие, ги јаде во секој поглед.
Ми мириса дека не ти се добро поврзани каблите во сплитерот, провери го прво тоа. Се надевам дека сеуште даваат некакво визуелно упатство за поврзувањеЈас да имам проблем со нетот во 2012 година стана веќе секојдневие.
Хир ај ем, со нов проблем
КОНЕЧНО, после 5 месеци поминати во исчекување нетот од Оне ми го пуштија.
Едвај чекав да си дојдам дома од одмор за да го испробам новиот нет и толку фален со неговата неверојатна брзина. Вчера стигнав и одма на пц-то да видиме како стојат работите, и ме пречекаа нетот што се губи на секоја милисекунда и неверојатната брзина од 0.77 мбпс која требаше да биде од 5 до 7 мбпс (според напишаното на страната на оне). Сјајно!
Епа драги кајганџии, форум зависници и компјутерџии, кажете дали постои некоја можност да се смени нешто во опциите на модемот, во компјутерот или било каде за малце да забрза срањево оти без везе е вака.
П.С. Ах глава моја будала што инсистирав да “избегаме“ од Т-Хоме.
Ако си на некој локален Кумановски провајдер можно е да земаат интернет од повеќе места па да ти варира идентификацијата на спидтестот во зависност која IP адреса ќе ја добиеш. Ако навистина е толку голема разликата од еден до друг, најдобро да им се јавиш да ги скараш малцеНикој ли не знае?
Јави се во Оне, пријави го проблемот, не чачкај ни сплитери ни ништо, нивна работа е да го средат.Јас да имам проблем со нетот во 2012 година стана веќе секојдневие.
Хир ај ем, со нов проблем
КОНЕЧНО, после 5 месеци поминати во исчекување нетот од Оне ми го пуштија.
Едвај чекав да си дојдам дома од одмор за да го испробам новиот нет и толку фален со неговата неверојатна брзина. Вчера стигнав и одма на пц-то да видиме како стојат работите, и ме пречекаа нетот што се губи на секоја милисекунда и неверојатната брзина од 0.77 мбпс која требаше да биде од 5 до 7 мбпс (според напишаното на страната на оне). Сјајно!
Епа драги кајганџии, форум зависници и компјутерџии, кажете дали постои некоја можност да се смени нешто во опциите на модемот, во компјутерот или било каде за малце да забрза срањево оти без везе е вака.
П.С. Ах глава моја будала што инсистирав да “избегаме“ од Т-Хоме.
Каблите таман се, 100 пати ги проверивМи мириса дека не ти се добро поврзани каблите во сплитерот, провери го прво тоа. Се надевам дека сеуште даваат некакво визуелно упатство за поврзување
Си реков да не е нешто софтверски па лесно да се средува ама по се изгледа ке ги барам пак...Јави се во Оне, пријави го проблемот, не чачкај ни сплитери ни ништо, нивна работа е да го средат.
Дали е софтверски најлесно се проверува со друг компјутер (лаптоп). Ако пријавуваш проблем во Оне богами ќе се изначекаш да ти го решатКаблите таман се, 100 пати ги проверив
Си реков да не е нешто софтверски па лесно да се средува ама по се изгледа ке ги барам пак...
на близу си?Не знам што е проблемот само форумов ми го отвара, а ќе отварам нешто друго ми вика ДНС look up failed. И торент си симнува, сеа бавно 30 кб/с, ама што ќе е за интернетот не знам.
Еве ме и менеееееееее, на телекур темана пишаааав, нетов ојде у пм нешто...Не знам што е проблемот само форумов ми го отвара, а ќе отварам нешто друго ми вика ДНС look up failed. И торент си симнува, сеа бавно 30 кб/с, ама што ќе е за интернетот не знам.
Не, преку пошта. Еве сеа и флешскор ми отвори друго ништо не сака.на близу си?
Најверојатно нетот во цела МКД е падни стани, не е ова прв пат. Ќе се среди кај и да е не е до тебеНе, преку пошта. Еве сеа и флешскор ми отвори друго ништо не сака.
Не е до тебе, исто е и кај мене, освен кајгана скоро ништо друго не отвара...Не знам што е проблемот само форумов ми го отвара, а ќе отварам нешто друго ми вика ДНС look up failed. И торент си симнува, сеа бавно 30 кб/с, ама што ќе е за интернетот не знам.