Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
6 август 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Јас да имам проблем со нетот во 2012 година стана веќе секојдневие.

Хир ај ем, со нов проблем
КОНЕЧНО, после 5 месеци поминати во исчекување нетот од Оне ми го пуштија.
Едвај чекав да си дојдам дома од одмор за да го испробам новиот нет и толку фален со неговата неверојатна брзина. Вчера стигнав и одма на пц-то да видиме како стојат работите, и ме пречекаа нетот што се губи на секоја милисекунда и неверојатната брзина од 0.77 мбпс која требаше да биде од 5 до 7 мбпс (според напишаното на страната на оне). Сјајно!

Епа драги кајганџии, форум зависници и компјутерџии, кажете дали постои некоја можност да се смени нешто во опциите на модемот, во компјутерот или било каде за малце да забрза срањево оти без везе е вака.

П.С. Ах глава моја будала што инсистирав да “избегаме“ од Т-Хоме. :mad:
Ми мириса дека не ти се добро поврзани каблите во сплитерот, провери го прво тоа. Се надевам дека сеуште даваат некакво визуелно упатство за поврзување :D
--- надополнето: 7 август 2012 во 03:12 ---
Никој ли не знае?
Ако си на некој локален Кумановски провајдер можно е да земаат интернет од повеќе места па да ти варира идентификацијата на спидтестот во зависност која IP адреса ќе ја добиеш. Ако навистина е толку голема разликата од еден до друг, најдобро да им се јавиш да ги скараш малце :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
Јас да имам проблем со нетот во 2012 година стана веќе секојдневие.

Хир ај ем, со нов проблем
КОНЕЧНО, после 5 месеци поминати во исчекување нетот од Оне ми го пуштија.
Едвај чекав да си дојдам дома од одмор за да го испробам новиот нет и толку фален со неговата неверојатна брзина. Вчера стигнав и одма на пц-то да видиме како стојат работите, и ме пречекаа нетот што се губи на секоја милисекунда и неверојатната брзина од 0.77 мбпс која требаше да биде од 5 до 7 мбпс (според напишаното на страната на оне). Сјајно!

Епа драги кајганџии, форум зависници и компјутерџии, кажете дали постои некоја можност да се смени нешто во опциите на модемот, во компјутерот или било каде за малце да забрза срањево оти без везе е вака.

П.С. Ах глава моја будала што инсистирав да “избегаме“ од Т-Хоме. :mad:
Јави се во Оне, пријави го проблемот, не чачкај ни сплитери ни ништо, нивна работа е да го средат.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ми мириса дека не ти се добро поврзани каблите во сплитерот, провери го прво тоа. Се надевам дека сеуште даваат некакво визуелно упатство за поврзување :D
Каблите таман се, 100 пати ги проверив :)

Јави се во Оне, пријави го проблемот, не чачкај ни сплитери ни ништо, нивна работа е да го средат.
Си реков да не е нешто софтверски па лесно да се средува ама по се изгледа ке ги барам пак... :)

Член од
6 август 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Каблите таман се, 100 пати ги проверив :)

Си реков да не е нешто софтверски па лесно да се средува ама по се изгледа ке ги барам пак... :)
Дали е софтверски најлесно се проверува со друг компјутер (лаптоп). Ако пријавуваш проблем во Оне богами ќе се изначекаш да ти го решат :)

Член од
6 август 2012
Мислења
16
Поени од реакции
4
Кажете некој трик со интернет бе :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Незнам што може да е проблемот, пред два месеци ми се деси истото и траеше цел месец, сега пак почнуе. Имено На компјутеров ми дава дека имам интернет ама е ПРЕСЛАБ исто и на лаптопот е преслаб, скоро нема. А ако го извадам главниот кабел од интернетот од рутерот и го буцнам во компјутерот, интернетот РИНЕ. Минатиот пат кога праеше така рутерот прегорел, ама сменет е пред еден месец незнам оти би праел така.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Не знам што е проблемот само форумов ми го отвара, а ќе отварам нешто друго ми вика ДНС look up failed. И торент си симнува, сеа бавно 30 кб/с, ама што ќе е за интернетот не знам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не знам што е проблемот само форумов ми го отвара, а ќе отварам нешто друго ми вика ДНС look up failed. И торент си симнува, сеа бавно 30 кб/с, ама што ќе е за интернетот не знам.
на близу си?

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Еве ме и менеееееееее, на телекур темана пишаааав, нетов ојде у пм нешто...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не, преку пошта. Еве сеа и флешскор ми отвори друго ништо не сака.
Најверојатно нетот во цела МКД е падни стани, не е ова прв пат. Ќе се среди кај и да е не е до тебе :)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво. Вчера си купив лаптоп и сега сакам да си купам модем и да имам Wi-Fi мрежа за него. Дали компјутерот ќе може да ми остане на кабел, а за лаптопот да си го користам модемот? Не се разбирам во овој дел на технологијата, па ако може некој нека одвои 5 минутки и нека ми објасни малку подетално. Фала однапред.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Redtube не се отвора :(

Изгледа ги поебаа днс серверите!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.927
Поени од реакции
73.354
Не е до тебе, исто е и кај мене, освен кајгана скоро ништо друго не отвара...

Kajgana Shop

На врв Bottom