- Член од
- 12 ноември 2008
- Мислења
- 2.304
- Поени од реакции
- 1.775
Не вервам дек е графичката, зш преку HDMI на ТВ си дават слика џам. Финтата е шо не ќе го користам ТВ за сурфање, за филмче и по некоја игрица мојт.Ми личи графичка дека е отидена.
Не вервам дек е графичката, зш преку HDMI на ТВ си дават слика џам. Финтата е шо не ќе го користам ТВ за сурфање, за филмче и по некоја игрица мојт.Ми личи графичка дека е отидена.
Пробај менувај резолуции, ако на најслабата резолуција најдобро се гледа, тогаш ќе треба да менуваш графика.Не вервам дек е графичката, зш преку HDMI на ТВ си дават слика џам. Финтата е шо не ќе го користам ТВ за сурфање, за филмче и по некоја игрица мојт.
Гледам паднале во САД. Ама таму пазарот е друг, ги намалуваат брзо цените, кај нас споро. Види во Мебиус, или ДД-Ком. Анхоч и Сет, не знам дали нудат Самсунг 830, ама може има. И Вортекс исто нудат. Ама да, поскапи се цените.Каде кај нас се продаваат квалитетни SSD со нешто што наликува на нормална цена?
Пример за ненормална цена (SAMSUNG 830 128GB):
- во САД ~6000 денари
- во Грција ~7500 денари
- во Македонија ~13000 денари
Другар и на најслаба и на најдобра резолуција исто се гледат. Или е флет кабле галиба или е екранот. Е сега цената која е на флетот а која на екранот не знам.Пробај менувај резолуции, ако на најслабата резолуција најдобро се гледа, тогаш ќе треба да менуваш графика.
Допуна: Избришав кеш, колачиња, download и browsing history, рестартирав компјутер...Ама ништо...Пак ненормално сецкаат НА ЈУТУБ видеата, а кога ќе ги симнам во Full HD mp4 формат и ќе ги пуштам со БИЛО кој плеер на компјутер си немаат гајле :SЗошто одеднаш почнаа ТОЛКУ да ми сецкаат јутуб HD видеата? Порано воопшто не ми сецкаа дури и на 1080p, али сеа и на 720 да ставиш ужасно сецка едвај можеш да паузираш...
Ова го прави само на Chrome BTW...
Ова од вчера ми се случи...
Слична слика мене ми даваше на еден Асус. Случајно ми падна графичка карта за проба и нормално проработе. Немој да бидеш сигурен дека е флет или екран.Другар и на најслаба и на најдобра резолуција исто се гледат. Или е флет кабле галиба или е екранот. Е сега цената која е на флетот а која на екранот не знам.
Update на Chrome и Flash, па пробај пак.Допуна: Избришав кеш, колачиња, download и browsing history, рестартирав компјутер...Ама ништо...Пак ненормално сецкаат НА ЈУТУБ видеата, а кога ќе ги симнам во Full HD mp4 формат и ќе ги пуштам со БИЛО кој плеер на компјутер си немаат гајле :S
(само Chrome)
Не мора да ги гледаш САД.. ене каде е Грција, па види која е разликата во цена. Таа "македонската" цена ја извадив од ДД-Ком.
Ок е тоа, ама не доставуваат кај нас од Амазон. Барем јас пробувам на неколку месеци да нарачам нешто од Амазон, UK, DE ама ми вика дека не носат.edit: Еве сега проверив каква е ситуацијата во другите европски држави..
amazon.co.uk: ~6400 ден.
amazon.de: ~6000 ден.