Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Ми личи графичка дека е отидена.
Не вервам дек е графичката, зш преку HDMI на ТВ си дават слика џам. Финтата е шо не ќе го користам ТВ за сурфање, за филмче и по некоја игрица мојт. :D

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не вервам дек е графичката, зш преку HDMI на ТВ си дават слика џам. Финтата е шо не ќе го користам ТВ за сурфање, за филмче и по некоја игрица мојт. :D
Пробај менувај резолуции, ако на најслабата резолуција најдобро се гледа, тогаш ќе треба да менуваш графика.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Каде кај нас се продаваат квалитетни SSD со нешто што наликува на нормална цена?

Пример за ненормална цена (SAMSUNG 830 128GB):
- во САД ~6000 денари
- во Грција ~7500 денари
- во Македонија ~13000 денари

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Зошто одеднаш почнаа ТОЛКУ да ми сецкаат јутуб HD видеата? Порано воопшто не ми сецкаа дури и на 1080p, али сеа и на 720 да ставиш ужасно сецка едвај можеш да паузираш...
Ова го прави само на Chrome BTW...

Ова од вчера ми се случи...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Каде кај нас се продаваат квалитетни SSD со нешто што наликува на нормална цена?

Пример за ненормална цена (SAMSUNG 830 128GB):
- во САД ~6000 денари
- во Грција ~7500 денари
- во Македонија ~13000 денари
Гледам паднале во САД. Ама таму пазарот е друг, ги намалуваат брзо цените, кај нас споро. Види во Мебиус, или ДД-Ком. Анхоч и Сет, не знам дали нудат Самсунг 830, ама може има. И Вортекс исто нудат. Ама да, поскапи се цените.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Пробај менувај резолуции, ако на најслабата резолуција најдобро се гледа, тогаш ќе треба да менуваш графика.
Другар и на најслаба и на најдобра резолуција исто се гледат. Или е флет кабле галиба или е екранот. Е сега цената која е на флетот а која на екранот не знам.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Зошто одеднаш почнаа ТОЛКУ да ми сецкаат јутуб HD видеата? Порано воопшто не ми сецкаа дури и на 1080p, али сеа и на 720 да ставиш ужасно сецка едвај можеш да паузираш...
Ова го прави само на Chrome BTW...

Ова од вчера ми се случи...
Допуна: Избришав кеш, колачиња, download и browsing history, рестартирав компјутер...Ама ништо...Пак ненормално сецкаат НА ЈУТУБ видеата, а кога ќе ги симнам во Full HD mp4 формат и ќе ги пуштам со БИЛО кој плеер на компјутер си немаат гајле :S
(само Chrome)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Другар и на најслаба и на најдобра резолуција исто се гледат. Или е флет кабле галиба или е екранот. Е сега цената која е на флетот а која на екранот не знам.
Слична слика мене ми даваше на еден Асус. Случајно ми падна графичка карта за проба и нормално проработе. Немој да бидеш сигурен дека е флет или екран.

Член од
4 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Se zapocna pred 2-3 nedeli so porakata pri vlkucuvanje:reboot and insert proper booting device and press any key, ili taka nesto slicno. isprobav se sto znaev za da se obidam da go popravam, disk check , disk clean, i nekoi drugi programi vo BIOS nekogas go ima hard diskot nekogas ne, i nekogas se vklucuvase normalno a nekogas pak so istata poraka. Go formatirav i pak isto de e dobar de ne e. sega pocna i dodeka raboti da smrznuva i se slusa nekoj zvuk zviu zviu koj mislam deka e od hard diskot ,istiot zvuk so go davaa postarite kompjuteri koga gi resetiras, i togas ke go potcuknam malku kukisteto i ke trgne nekako(davajki go istiot zvuk). isto go pravam i koga ke ja izvadi pak taa porakata reboot ..... ke go udram malku i reset i ke se ukluci normalno. Ne se razbiram mnogu zatoa i vaka na prost nacin objasniv. Dali ova znaci osteten hard disk? Sakam da bidam siguren pred da kupam nov , da ne izleze posle deka dzabe sum dal pari.Fala

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Немој да чуваш битни податоци на него. Може да ти тера и цела година така, може и 1 ден. Инаку да - оштетен ти е дискот и нема оправање без замена на нов диск.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ако се разбираш, извади го хардот, исчисти ги (издувај ги) сите конектори (неговите и од каблите) ..
Ако имаш цд, бутирај и во Recovery конзолата пробај со фиксбут командите.. заборајв како се викаа..

Во суштина ова е лош знак за работата на хардот (механички), и има веројатност да е пред умирање :pipi:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Допуна: Избришав кеш, колачиња, download и browsing history, рестартирав компјутер...Ама ништо...Пак ненормално сецкаат НА ЈУТУБ видеата, а кога ќе ги симнам во Full HD mp4 формат и ќе ги пуштам со БИЛО кој плеер на компјутер си немаат гајле :S
(само Chrome)
Update на Chrome и Flash, па пробај пак.

Гледам паднале во САД. Ама таму пазарот е друг, ги намалуваат брзо цените, кај нас споро. Види во Мебиус, или ДД-Ком. Анхоч и Сет, не знам дали нудат Самсунг 830, ама може има. И Вортекс исто нудат. Ама да, поскапи се цените.
Не мора да ги гледаш САД.. ене каде е Грција, па види која е разликата во цена. Таа "македонската" цена ја извадив од ДД-Ком.

Инаку, разгледав секаде.. сите имаат или стари модели (од ѓубре производители), или изгор цени. Тапа..

edit: Еве сега проверив каква е ситуацијата во другите европски држави..
amazon.co.uk: ~6400 ден.
amazon.de: ~6000 ден.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Chkdsk,и ќе ти каже оно што е расипано што не..Иначе сигурно имаш лоши сектори на хардот,затоа така ти тропа и ти звони..Можеш да го користиш,ама битни податоци одма на цд ставај..Не знам што друго да ти кажам..Или купи нов хард..

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
edit: Еве сега проверив каква е ситуацијата во другите европски држави..
amazon.co.uk: ~6400 ден.
amazon.de: ~6000 ден.
Ок е тоа, ама не доставуваат кај нас од Амазон. Барем јас пробувам на неколку месеци да нарачам нешто од Амазон, UK, DE ама ми вика дека не носат.

Во Грција искрено не знам како се цените, ама мислам дека не се многу поефтини од кај нас, барем според една страна www.e-shop.gr.

Не знам дали си заинтересиран исклучиво за драјвот на Самсунг, и мене тој ме интересира. Дали знаеш дека Самсунг има три модели на 128 гигабитниот драјв.
SAMSUNG MZ-7PC128D им е драјвот за декстоп (иако е 2.5"). Тој што им е за лаптоп има последна буква N. Е имаат и еден драјв кај кој последната буква е B. Овој драјв со Б на крај е најевтин, баш можеш да провериш на Њуег или Амазон, па и на таа грчката што ти ја кажав погогре. Интересно за него е што читав дека неколку луѓе имале проблем баш со тој драјв. Наводно тој драјв конкретно не е ни споменат на официјалната страна на Самсунг и не нуделе соодветна поддршка, можеби оттаму и цената поефтина. Конечно, можеш од Грција да го земеш, ќе ти вратат 12% од цената што си ја платил и пак ќе ти испадне поефтино. И не дај боже да се заебе, не е далеку да се носи за гаранција. Ако најдеш некоја варијанта за поефтино земање на SSD-во, пиши. Поздрав.

Член од
4 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Znaci go potvrdivte toa sto go ocekuvav,vi blagodaram,ke kupam nov.
Segasniot mi e WD caviar blue sata 16 MB cache 500 GB 7200rpm
Ke zemam ist samo namesto blue ke zemam scorpio black, 400den poskap
ama bil podobar taka slusnav i ima 1800 dena garancija namesto 700 na blue.
Moze da mi dadete mislenje ili preporaka za ova.
Inaku najeftino go najdov vo DDstore 4400den ,online kupuvanje so moznost za podiganje na
proizvodot za da ne plakjas postarina, sega doznav za ovie ,ima li nekoj iskustvo so niv?

Kajgana Shop

На врв Bottom