Правење на Curriculum vitae (CV)

• Креатор на темата Креатор на темата baltazar
  • Време на започнување Време на започнување
А да не се работи за писмо, а не за пријава? Ако се работи за писмо во пп пиши ми меил, ќе ти пратам пример.

Вашите пријави и апликации (CV) испраќајте ги исклучиво на англиски јазик.

вака стои огласот

Веројатно има ваква тема ама не можев да ја најдам. Потребен ми е пристоен CV образец на македонски јазик. Доколку некој има таков образец нека го сподели, не ми е потребен некој фенси или не знам каков образец туку најобичен културен пристоен CV образец.

Веројатно има ваква тема ама не можев да ја најдам. Потребен ми е пристоен CV образец на македонски јазик. Доколку некој има таков образец нека го сподели, не ми е потребен некој фенси или не знам каков образец туку најобичен културен пристоен CV образец.

Доколку користиш Ворд 2007/2010 оди во NEW>RESUMES, имаш одлични темплејти за ЦВ-ја поделени по категории.Прочепкај, има навистина убави.

Постоеше темава, ги префрлив мислењата во неа. Разгледај на изминатите 3-4 страни, може ќе најде нешто.

Луѓе ајде мала помош!Треба да напишам МОТИВАЦИОНО ПИСМО и страната за апликација е поделена на три дела:
1.Self portayal (што се пишува тука??моја автобиографија? како треба ова да изгледа)
2.Reference to XXX company ( ???)
3. Motives and argumentation (???)
Ај ако некој пополнувал ваква форма нека ми пише ама итно ми е до вечер до 12 :confused: Фалаа

Какви темплејти какви бакрачи...ја си напрајв сам од нула. ептен мерак ми прави, ама 3 дена сум потрошил ;) и многу ми го пофалија последниот пат кога бев на интервју без разлика шо не ме примија на работа....а ми замерија оти било на англиски, дебили....:tapp:

Еве ти цела форма извадена од учебник од Економски факултет:

Целосно име и презиме
Дата на раѓање
Националност
Адреса на живеење
Телефон/Факс
Мобилен телефон
Е-маил
Брачен статус
Образование
Основно
Средно
Факултет
Работно искуство
Вештини ексел ворд ова она
Јазици
Хоби

Вака треба да изгледа? O.o

Вака треба да изгледа? o_O

Да тие информации треба да ги содржи.
По можност може да внесеш препораки од претходните работни места(ако се согласат да ти дадат), и наведи време кога може да те побараат на мобилен за интервју. Да не ти се случи да те фанат на незгодно па да оставиш лош впечаток, или да те бараат 2-3 пати а да не им вратиш па да помине време и да те отсранат од канддидатите за работното место.

Да тие информации треба да ги содржи.
По можност може да внесеш препораки од претходните работни места(ако се согласат да ти дадат), и наведи време кога може да те побараат на мобилен за интервју. Да не ти се случи да те фанат на незгодно па да оставиш лош впечаток, или да те бараат 2-3 пати а да не им вратиш па да помине време и да те отсранат од канддидатите за работното место.
Е фала друже, гледам да го составам кратко, ама јасно.. :)

Спротивмо на законот е да сд прашува за брачна состојба и датум на раѓање поради можноста за дискриминација? Или грешка сум?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Спротивмо на законот е да сд прашува за брачна состојба и датум на раѓање поради можноста за дискриминација? Или грешка сум?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Нека ме дискриминираат и малце на интервјуто за работа ќе ги тужам. Шо ги е*ам..

Вака треба да изгледа? o_O

Тоа е од учебник, теоретски.

Ти сам процени кога би бил во слична положба, дали би сакал да читаш "преначукано" CV со милион додатоци и преувеличувања или пак некое "to the point" каде што ги листаш персоналните податоци (година на раѓање, мејл, телефон, адреса), проследено со образованието (хронолошки од последно наназад), работно искуство (хронолошки наназад) и вештини/знаења/јазици.

Можеш да имаш едно општо CV и да си правиш модификации врз него базирани на фирмата во која конкурираш.

Можеш да имаш едно општо CV и да си правиш модификации врз него базирани на фирмата во која конкурираш.

Тоа и правам, праќам и преправам. Не многу податоци и хронолошки наредено. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom