- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 4.014
- Поени од реакции
- 1.247
Јас имам мерено во февруари, на презентација на Херба Лајф.Бил некој во скоро време да мери бодифет, такви ствари?
Јас имам мерено во февруари, на презентација на Херба Лајф.Бил некој во скоро време да мери бодифет, такви ствари?
До негде и таква информација ми требаше, знам дека во Хербалајф ги праат тие тестови, ама ме интересираше посвежа информација, бараат некој денар за тоа или класичното "ја ќе ви купам шејк ако вие ми измерите бодифет" е?Јас имам мерено во февруари, на презентација на Херба Лајф.
Јас ги начекав кога правеа презентација кај нас во градот. Не треба ништо да ветуваш дека ќе купиш или такви ствари. Кој сака без пари оди и го тестираат т.е. мерат на еден апарат кој го носат со нив и потоа ти кажуваат што како треба да намалиш или зголемиш само за нивна штета кај мене се излезе идеално Инаку ти пресметуваат базален метаблолизам колку калории трошиш, % на масно ткиво, % на мускулно ткиво, замастеност на внатрешни органи и реалтивна старост на организмот се тоа изразено во референтни вредности дали си над во или под нормално.До негде и таква информација ми требаше, знам дека во Хербалајф ги праат тие тестови, ама ме интересираше посвежа информација, бараат некој денар за тоа или класичното "ја ќе ви купам шејк ако вие ми измерите бодифет" е?
И уствари, кај се наоѓа централата на Хербалајф кај што ги праат тестовиве?
http://motivirajse.wordpress.com/2012/07/27/временски-внес-на-протеините-и-негово/Би му бил многу благодарен ако некој од поискусниве (тие што се разбираат) да ми објасне што се киселините за што служат исто така и протеините..Се од хемиите што се за бб или да ми даде некоја страна каде што има објаснато убаво.
Благодарам од напред
Јас сум вежбал суперсетови за дефинирање и со дополнување на кардио (скокање на јаже,скокање,бурпеес,трака трчање) е ефикасно за тонирање.Но ако сакаш да стопиш сериозно масти пробај Insanity ,нема подобро кардио од тоа за топење масти.Дали некој вежба со килажи помали од максимумот што може да го дигне но со минимални паузи меѓу сетовите и како е задоволен од вакво вежбање?
Не се заебавај, да не треба после до 1ви јануари ништо да не фатиш...Имав скршено зглоб,1 месец носев гипс и конечно го извадив..ми рекоа ништо да не правам(теретана,спорт каде се оптоварува зглобот) до 1ви сеп.
е сега,нема шанса да издржам толку долго,па дали некој имал ист проблем,да ми каже барем дали ќе можам после недела дена,бар на вратило да се дигам?
се работи за зглоб на дланката..
Тоа не ти е оправдување да користиш хемија при вежбање. Твојот муабет ми иде на тоа, "Загаден е воздухот во Скопје, и така ќе умреме, затоа ајде да се боцкаме у вена". Јас не велам дека треба да се јаде претерано шеќер и леб, него умерено, да се пробува да се исфрлат истите од исхраната.Знаеш дека нема храна која не поминува низ хемиски процес за да не биде вкусна и да држи 30 дена.Погледни го само лебот на жито лукс 15 дена ќе стои без ништо да не му е.Кога еден нормален леб трае 3-4 дена макс ако сам си го правиш нормално.Ако викаш така еден бел шеќер поминува повеќе процеси за да биде бел и да е во концентрирана форма.Шеќерната трска има 20-30 % шеќер за да се дојде до 100% треба хемиски процеси и индустрализација.Шеќерот и лебот повеќе контрибуираат за нездрава и небалансирана исхрана отколку протеинот од сурутка или било која хемиска супстанца која викаш.Исто со сурутката ја добиваат од сурутката бипродукт на млеко произведување.Некој ја пијат,јас неможам да ја поднесам има премногу лактоза и ми создава гасови.Многу малку протеин и они го изолираат тоа со хемиски процес,микрофилтрација,јонизација и ред други процеси за да се добие прав што е чист протеин.Тоа е диетски производ не е исхрана и како протеин е непобедлив кога се работи за регенирање мускули и хипертрофија(зголемување на мускул).
http://motivirajse.wordpress.com/2012/07/19/вежби-за-почетници-за-зголемување-мус/Zdravo, imam 15 godini. Ke pocnam da vezbam vo teretana. Moze li nekoj da mi kaze dali e vo red da pocnam sega ili ne. I ve molam da mi kazete kako da vezbam, koi grupi na muskuli da gi kombiniram. . Vi blagodaram odnapred.
http://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/lifestyle-guide-11/supplement-guide-whey-proteinТоа не ти е оправдување да користиш хемија при вежбање. Твојот муабет ми иде на тоа, "Загаден е воздухот во Скопје, и така ќе умреме, затоа ајде да се боцкаме у вена". Јас не велам дека треба да се јаде претерано шеќер и леб, него умерено, да се пробува да се исфрлат истите од исхраната.
И претходно реков треба што по активен да се биде, рационално да се јаде и рационално да се троши тоа што ќе се изеде. Луѓето знаат да претераат со храна па во пролет да се претргнуваат од вежбање за да добијат некаква форма. Боље би било да намалат со исхрана или па да ја сегментираат исхраната во текот на целиот ден отколку да го изложуваат своето тело на напор.
wtf are you talking about ?Тоа не ти е оправдување да користиш хемија при вежбање. Твојот муабет ми иде на тоа, "Загаден е воздухот во Скопје, и така ќе умреме, затоа ајде да се боцкаме у вена". Јас не велам дека треба да се јаде претерано шеќер и леб, него умерено, да се пробува да се исфрлат истите од исхраната.
И претходно реков треба што по активен да се биде, рационално да се јаде и рационално да се троши тоа што ќе се изеде. Луѓето знаат да претераат со храна па во пролет да се претргнуваат од вежбање за да добијат некаква форма. Боље би било да намалат со исхрана или па да ја сегментираат исхраната во текот на целиот ден отколку да го изложуваат своето тело на напор.
Нека јадат од 7-ца и нека вежбаат тоа е подобро според нивwtf are you talking about ?
Кажи ми корисна работа од бодење у вена ?споредуваш суплементи со дрога ?
телото на напор ? а што треба да правиш за да добиеш добро тело ?
незнам што е добро тело за тебе,ако мислиш на рамен стомак,и некое бицепсче,тогаш ок.Моите цели се 100 светлосни години напред од тие,и поради тоа неможеш да ми кажеш да не го изложувам телото на напор и на суплементи.Не само мене,туку и на целиов овој под форум.
тој твој совет може да се даде едино на некој што сака да тапка во место,односно,да задржи тоа што има на него.Толку.
Океј е да не пиеш,и активност да ти е 20 склека и 30 стомачни,и 2-3 згиба,и фудбал у маало секој трети ден,твое си е тоа,ама немој да мислиш дека си по спремен,или по паметен,или дека си по искусен од некој што го остава животот во теретана,јаде квалитетно и пие суплементи.
Сакам да кажам,не соли памет.
и според мене само не седмица она во гтц до бариста што е жужу бругер мислам се вика и и hard core тренинг боље немаНека јадат од 7-ца и нека вежбаат тоа е подобро според нив