O
Orion.
Гостин
Charlie Hunnam - Pete Dunham
Е добро бе чупе па кога ќе ти текне на Хит Леџер не ти текнува на Џокерот? Не го идентификуваш со Џокерот, или ти можеби го идентификуваш со хомото од BrokeBack Mountain... Исто и со Мајкл Џ. Фокс (копиљот од филмот со колата што лета) па и со Џош Холовеј кога ќе го видам, викам еве го Соер од Лост.Луѓе пак ја утнувате темата.
Не е темата за најпознат или најдобар филм од одреден актер, туку ЛИКОТ, УЛОГАТА во филмот да асоцира на него, значи го гледаш како лик од некој филм и после каде и да го видиш, тој за тебе е ликот од тој филм или серија.
Леле со ова муабетов Хит Леџер и Џокерот ме отекоа сите. Мене кога ќе помислам на Хит Леџер прво ми текнува на 10 things I hate about you, Brokeback mountain, па тек потоа на Џокерот. Според мене медиумски беше пренапумпана улогата, иако секако дека тој одлично си ја заврши работата, но Џек Николсон секогаш ќе биде Џек Николсон и подобар Џокер од него нема, ама сепак јас не го гледам Џек Николсон како Џокерот, зашо Џек Николсон е ѕверка и легенда која не може да се асоцира со улога. Значи и кога гледаш некој филм со Хит Леџер, и кога се обидуваш да го објасниш на друг, викаш дека во филмот игра Хит Леџер, а не Џокер, затоа што Џокер е лик кој не може да се поврзе со одреден глумец, затоа што повеќе актери го играле.Е добро бе чупе па кога ќе ти текне на Хит Леџер не ти текнува на Џокерот? Не го идентификуваш со Џокерот, или ти можеби го идентификуваш со хомото од BrokeBack Mountain... Исто и со Мајкл Џ. Фокс (копиљот од филмот со колата што лета) па и со Џош Холовеј кога ќе го видам, викам еве го Соер од Лост.
Јбг можда на крајот сепак е субјективна темава
И мене нешто у овој стил ми одговори, као демек само одредни филмови сум гледал од листата на актерите па затоа тие филмови сум ги ставил, мислам ако си барем малце активен во подфорумот филм ќе ти стане јасно дека тоа не е вистина, поготово сум фан на старите класици.Не е субјективно, Актери што се препознатливи по некоја улога, тоа што некој нема гледано филмови од некој добро познат актер не значи дека актерот е познат по тој филм.
Не реков дека ради име/поради фактот дека е ѕверка, тотално си надвор од контекст и тоа што јас го реков. Џек Николсон е подобар Џокер, едноставно за мене подобро го има доловено и одглумено, муабетот дека е ѕверка беше во друг контекст, односно реков:Ama ne cini i muabetot Jack Nicholson e zverka, pa radi ime e podobar joker od Ledger.
Ledger imase svoevidna reputacija poradi 10 things, da, ama kaj targetirana publika.
Ledger e sega jokerot, a smrtta samo go zacementira toa.
Со оваа реченица, сакам да кажам дека иако сметам дека Џек Николсон е најдобар Џокер, јас кога го гледам него, не го гледам Џокерот, туку го гледам Џек Николсон, актерот, кој е легенда и има еден куп прекрасни филмови и тој човек не може да се асоцира со лик. Значи муабетот ми беше дека и покрај тоа што за мене он беше најдобар Џокер, сепак кога гледам или објаснувам филмови со него, не велам: Еј Џокерот игра во филмот, туку игра Џек Николсон.Но Џек Николсон секогаш ќе биде Џек Николсон и подобар Џокер од него нема, ама сепак јас не го гледам Џек Николсон како Џокерот, зашо Џек Николсон е ѕверка и легенда која не може да се асоцира со улога.
Ти има дупка логиката.Не реков дека ради име/поради фактот дека е ѕверка, тотално си надвор од контекст и тоа што јас го реков. Џек Николсон е подобар Џокер, едноставно за мене подобро го има доловено и одглумено, муабетот дека е ѕверка беше во друг контекст, односно реков:
Со оваа реченица, сакам да кажам дека иако сметам дека Џек Николсон е најдобар Џокер, јас кога го гледам него, не го гледам Џокерот, туку го гледам Џек Николсон, актерот, кој е легенда и има еден куп прекрасни филмови и тој човек не може да се асоцира со лик. Значи муабетот ми беше дека и покрај тоа што за мене он беше најдобар Џокер, сепак кога гледам или објаснувам филмови со него, не велам: Еј Џокерот игра во филмот, туку игра Џек Николсон.
Муабетот со Џокерот ми беше дека како лик не може да се асоцира со глумец, може да се дебатира кој бил подобар, ама од друга страна аргументот ми беше дека и Хит Леџер и Џек Николсон кога ги гледаш не гледаш лик пред себе, туку го гледаш актерот.
Kolku nema vrska muabetot, demek samo one hit wonder akteri se prepoznatlivi po edna uloga?Не можете да кажете дека Хит или Џек се препознатливи по Џокерот, затоа што позади себе имаат еден куп други улоги и не можете да ги ставите во оваа листа на актери што се препознатливи по одредена улога или One Hit Wonder Актери затоа што ги ставате во исти кош со актери како Брендон, Бренда, Дилан и Кели. Значи Хит или Џек се актери од А класа, овие се од Z класа.
Памела Андресон, девојката со купачите и цицките, иако има уште два филма, Барб Виер и порката
Оф топик, и за мене Џек е најдобриот Џокер!Според мене медиумски беше пренапумпана улогата, иако секако дека тој одлично си ја заврши работата, но Џек Николсон секогаш ќе биде Џек Николсон и подобар Џокер од него нема
Па уствари тоа ми е поентата мене цело време...Не е ни Хит Леџер ни Џек Николсон - Џокерот!
Џокерот е карактер од стрип и повеќе актери го глумеле па некој што ги гледал 2та филма со овие 2 актери како Џокер, нема да ги поврзе со ликот. Исто така, неможе зашто Хит Леџер не е познат само во Dark Knight, зашто и пред тоа имаше филмови по кои беше популарен а исто така и Џек Николсон. Џек повеќе би го поврзал со Here comes Johny отколку Џокер али ај...
Ал Пачино, не можеш да го идентификуваш по Scarface, еве ти доста добри филмови со Пачино, Dog Day Afternoon, The Godfather итнKolku nema vrska muabetot, demek samo one hit wonder akteri se prepoznatlivi po edna uloga?
Eve ti najprost primer od pogore, Scarface.
А што специфично има оставено Хит, кои се тие куп улоги да го ставиш до Џек? А класа.
Brokeback? Chick flick-от 10 things? Candy минува како квалитетна глума, а скоро никој не го има гледано.
Нејсе, немало а ниту нема да има подобар џокер. Отворете тема, ќе дискутираме.