Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Кога сме воспитани како овци, ќе не јадат хиените.
Искрено, не знам до каде оди мазохизмот на овој народ.
На форуми кој од кого посилен, си мислиш се крена фалангата на Александар, коските да ти се стресат од страв.
Во реалноста, ука бука 3 дена и толку. Македончето покорно ќе си отиде да ја плати сметката, иако нема леб да јаде.
Да ве прашам, каде бевте кога се продаваше ЕВН?! КАДЕ?
Јас бев на тој т.н протест од десетина души, каде бевте вие?!
Или мува не ве лазеше, а? Да, си мислевте ќе куртулите. Ама сега сфаќате како е, бидејќи ве мава по џебот.
И после се лутиме кога странците не сметаат за народ на безрбетници и не исмејуваат? Се лутиме кога околните држави не заебаваат за се и сешто? Епа имаат право. И малку ни е.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Кога сме воспитани како овци, ќе не јадат хиените.
Искрено, не знам до каде оди мазохизмот на овој народ.
На форуми кој од кого посилен, си мислиш се крена фалангата на Александар, коските да ти се стресат од страв.
Во реалноста, ука бука 3 дена и толку. Македончето покорно ќе си отиде да ја плати сметката, иако нема леб да јаде.
Да ве прашам, каде бевте кога се продаваше ЕВН?! КАДЕ?
Јас бев на тој т.н протест од десетина души, каде бевте вие?!
Или мува не ве лазеше, а? Да, си мислевте ќе куртулите. Ама сега сфаќате како е, бидејќи ве мава по џебот.
И после се лутиме кога странците не сметаат за народ на безрбетници и не исмејуваат? Се лутиме кога околните држави не заебаваат за се и сешто? Епа имаат право. И малку ни е.
А демек ние можевме да спречиме нешто околу тоа? Тоа мора да се направи за да врати државата дел од долговите кон странство. Си слушнала за поимот “економско поробување“ ?

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
А демек ние можевме да спречиме нешто околу тоа? Тоа мора да се направи за да врати државата дел од долговите кон странство. Си слушнала за поимот “економско поробување“ ?
Одлично знам што е економско поробување и како истото функционира. Низ годиниве се покажа дека ние сме народ со одлична ментална матрица за такво нешто. Токму поради таквиот твој став дека народот не може ништо не ебат у здрав мозок сите овие години. Ако ти сакаш да бидеш овца, повели. Јас не сакам и нема да го дозволам тоа.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Одлично знам што е економско поробување и како истото функционира. Низ годиниве се покажа дека ние сме народ со одлична ментална матрица за такво нешто. Токму поради таквиот твој став дека народот не може ништо не ебат у здрав мозок сите овие години. Ако ти сакаш да бидеш овца, повели. Јас не сакам и нема да го дозволам тоа.
Ајде предложи начин како, да се вклучиме. Јас сум за револуции кревање, протести и се тоа ама кога има 140 000 и кусур администрација која *** ја боли колку се цените и е главното гласачко тело на владата, ние сме тука НЕМОЌНИ, благо речено...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Што се жалите, еве на мтв сега кажаа дека сите земји од Европа се угледаат и го следат примерот на нашата. Сме биле најмалку задолжени, а вие се замарате со вакви малограѓански работи. Само нека не следат ...
Уште полошото е дека лугето не пиjaт нафта и во време на интернет можат да видат,дека има помалко задолжени држави от РМ.
Навистина сум изненадан от тоа дека сте имали ефтина струja през денот. Каj нас е само от 22часот до 6 наутро, но не плакjaме за осветлуване на улици во села,градови и т.н. Тоа си е работа на обштината.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ајде предложи начин како, да се вклучиме. Јас сум за револуции кревање, протести и се тоа ама кога има 140 000 и кусур администрација која *** ја боли колку се цените и е главното гласачко тело на владата, ние сме тука НЕМОЌНИ, благо речено...
Не е администрацијата проблем....
проблем се политичките партии кои ја умртвуваат секаква иницијатива.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Едно прашање до тебе: Побројна е администрацијата или народот? Народот дава власт и истата ја зема.

Не сум за револуција, туку легално да се избориме за своите права. АПЕЛ ДО МОИТЕ КОЛЕГИ ПРАВНИЦИ: КАЖУВАЈТЕ СРЕДСТВА ЗА ЛЕГАЛНА БОРБА ПРОТИВ ОВИЕ КОПУЦИ!!!

Еве една идеја. Исчитајте го ова како Оче Наш (Закон за заштита на потрошувачи). Најдете било каква дупка во законот, активирајте се, дајте да споделиме мислења. Од кукање по форуми нема многу фајде. Доста спиете бе луѓе, сторете нешто конструктивно!

http://ebookbrowse.com/gdoc.php?id=124947342&url=f07b9fd793a2be4f7f6edc5e5af16529

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Значи овие регулаторите (мамето нивно лоповско) се сосема спротивно од народни избраници. Како врвот на ЕВН и топлификација да ги избрале, а не народот.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Не бидете неблагодарни , ние сеуште имаме поевтина струја од Германија , Италија и САД , и тоа за 15% поевтино.
Бидете благодарни , не ги налутете боговите , иначе струјата ќе ни биде по германска тарифа.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Не бидете неблагодарни , ние сеуште имаме поевтина струја од Германија , Италија и САД , и тоа за 15% поевтино.
Бидете благодарни , не ги налутете боговите , иначе струјата ќе ни биде по германска тарифа.
Али затоа имаме и помали плати, т.ест помал стандард и тоа за 250%...
А за тарифата ништо чудно. Како почнаа да ги прифакаат овие светски "модели" за грабеж, страшна работа.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Проблем е што во оваа земја нема веќе „мажи“... да отераат се упм!
Нема луѓе со став и достоинство, ни машки ни женски.
Тие кои имаат, сфатија колку е часот и си заминаа одовде.
Што вреди ако јас единка се бунам, кога има цело стадо овци кое наглас вели: Еј, па немој да се буниме, ние сме немоќни, ништо не зависи од нас!
Пуст кукавичлак...

--- надополнето: 1 август 2012 во 23:32 ---
И платите да ни бидат по германски стандард, амин.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Едно прашање до тебе: Побројна е администрацијата или народот? Народот дава власт и истата ја зема.

Не сум за револуција, туку легално да се избориме за своите права. АПЕЛ ДО МОИТЕ КОЛЕГИ ПРАВНИЦИ: КАЖУВАЈТЕ СРЕДСТВА ЗА ЛЕГАЛНА БОРБА ПРОТИВ ОВИЕ КОПУЦИ!!!

Еве една идеја. Исчитајте го ова како Оче Наш (Закон за заштита на потрошувачи). Најдете било каква дупка во законот, активирајте се, дајте да споделиме мислења. Од кукање по форуми нема многу фајде. Доста спиете бе луѓе, сторете нешто конструктивно!

http://ebookbrowse.com/gdoc.php?id=124947342&url=f07b9fd793a2be4f7f6edc5e5af16529

Бараш помош од истиот систем против кој сакаш да се бориш.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Убава идеја, ама што да прават луѓето што живеат во стан?
Неверојатно но вистинито!
Регулаторната комисија и за нив најде решение, ке мора да се приклучат повторно на топлификација, нема сакам нејкам.

Kajgana Shop

На врв Bottom