Ти ја ебам државата неспособна та и власта што ги приватизира претрпријатијата и оваа сега ! Ако имаат тие нека плаќаат големи сметки све да им ебам ... од бедни плати од 150-200 евра да плаќаш 3000 денари струја , 800 вода , комунали , давачки за ова давачки за она .. и од кај да најдат луѓето пари за да јадат за да се прехранат ???
Сега е дојдена брачедами од Шведска на одмор и зетов ми вика кај нас има 3 компании и ти предложуваат цена на интернет и си пишиш што све имаш во куќата пример 1 машина за садови , 1 машина за алишта , 1 фрижидер ,20 сијалици , 3 компјутери и све ти пресметува и ти дава цена .. вика кај мене дење-ноќе да светат и да работи све плаќам само 48 евра месечно !!! а тие ги земаат тие 48 евра во 3 сати работа таму !споредете сега стандардот овдешен за 50 евра треба 7-10 дена да работат некои луѓе ! а овие изиграваат говеда секој ден поскапува ова поскапува она, и после ке гладува народот ке гладува ами како ! Еден предлог да се соберат сите граѓани на кој не му одговара ова и да почниме како во грција што се дешаваше да демолираме све да се свестат малце овие од владава до кај ке одат .. вака на питачки стап ке не донесат !
--- надополнето: 1 август 2012 во 17:20 ---
Какви ПР финти ни прават не сме свесни, демек ЕВН бараа 20, ние добрите и загржиени за народот им дадовме само 10% посакапување, арно ама ова му иде као бонус. Денарот полека станува безвреден, плата од 30.000 денари е полека станува мизерија, за пониските веќе нема што да се каже.
Плата од 30000 денари земаат само 20% од луѓето во оваа држава и тоа тие што работат во администрација , банки .. другите повеќе од 18.000-20.000 не а 50 % земаат помалку од 15.000 и ке ми кажуваат после просечна плата била 27.000 толку е кога овие во власта земаат по 1500-2000 евра !