Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Мора да се спомне и тоа кога пишуваат глупости за "вонземјани"... Точак и Попарата водат за тоа! :D

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Фрапантно ! ! ! ! Заедничката студија на научници и експерти од Кембриџ и UCLA резултираше со докази дека жените трошат пари за време на ПМС !!!

Beware from bitches in PMS !!!

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Фрапантно ! ! ! ! Заедничката студија на научници и експерти од Кембриџ и UCLA резултираше со докази дека жените трошат пари за време на ПМС !!!

Beware from bitches in PMS !!!
Link, or didn't happened. :)

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
Да се вмешам и јас во темава, отварам денешен весник и еве неколку статии: Ештон Качер купил футрола за мобилен телефон вредна 5.000 долари, полицајци ја предупредиле Ријана за прегласна музика, а таа им дала пијачка, статија за Хелена Роза како сакала да се гледа на билборд и супер и било и тоа дека јавноста била многу заинтересирана за нејзиното издавање на прва книга, во која ќе зборувала за скокотливи теми како на фејсбук и нуделе жени да и бидат робинки, и машки и давале непријатни предлози. Глупости.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Да се вмешам и јас во темава, отварам денешен весник и еве неколку статии: Ештон Качер купил футрола за мобилен телефон вредна 5.000 долари, полицајци ја предупредиле Ријана за прегласна музика, а таа им дала пијачка, статија за Хелена Роза како сакала да се гледа на билборд и супер и било и тоа дека јавноста била многу заинтересирана за нејзиното издавање на прва книга, во која ќе зборувала за скокотливи теми како на фејсбук и нуделе жени да и бидат робинки, и машки и давале непријатни предлози. Глупости.
Весникот Вест да не се вика ? :coffee:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Си ја пропуштил најбитната вест...
ФОТО: Со ваков задник на Станија не и треба факултет

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
Весникот Вест да не се вика ? :coffee:

Не, не. Тој не би го ни цитирал, некако се знае дека од такви вести врие, овој е тој новиот Ден.:)
Си ја пропуштил најбитната вест...
ФОТО: Со ваков задник на Станија не и треба факултет
Овие ја изоставија било каква вест за Станија, изгледа подготвуваат специјален број да дојде како додаток во сабота, специјализиран за Станија. :))

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Македонските медиуми(сите) мислам дека го допреа дното начисто, ај што се крајно исполитизирани(било од едните или од другите) и што си тролаат само она што ним им одговара и што им е дадено по директива, туку и го затупуваат народот со крајно небитни и глупи работи ............. мислат дека со тоа што на насловна на некој весник ќе бапнат некоја разголена цура со тоа ќе им се зголеми потрошувачката, или ако напишат некој колку изел, испил, кој со која бил, која со кого се развела/раскинала, кој колкав пенис имал и сл. ќе им се зголеми тиражот и читаноста ............. :facepalm:
Еве еден соодветен пример ...............
Ештон Качер купил футрола за мобилен телефон вредна 5.000 долари, полицајци ја предупредиле Ријана за прегласна музика, а таа им дала пијачка, статија за Хелена Роза како сакала да се гледа на билборд и супер и било и тоа дека јавноста била многу заинтересирана за нејзиното издавање на прва книга, во која ќе зборувала за скокотливи теми како на фејсбук и нуделе жени да и бидат робинки, и машки и давале непријатни предлози. Глупости.
:facepalm:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Македонските медиуми(сите) мислам дека го допреа дното начисто, ај што се крајно исполитизирани(било од едните или од другите) и што си тролаат само она што ним им одговара и што им е дадено по директива, туку и го затупуваат народот со крајно небитни и глупи работи ............. мислат дека со тоа што на насловна на некој весник ќе бапнат некоја разголена цура со тоа ќе им се зголеми потрошувачката, или ако напишат некој колку изел, испил, кој со која бил, која со кого се развела/раскинала, кој колкав пенис имал и сл. ќе им се зголеми тиражот и читаноста ............. :facepalm:
Еве еден соодветен пример ...............

:facepalm:
Гласај ме мене за премиер и агитирај и други да гласаат, па ќе делам дозволи за воздушни на сол и секој викенд ќе има отворена сезона за лов на новинарски глупаци.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Точка се лидери во објавувањето на гаќи на познатите поготово на тие од земјите од екс ју

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Искрено мака ми е што кога и да отворам ФБ ми излегуваат написи од Станија, Сораја и останатите српски *****! И сега направив дисејбл на сите тие реклами!
Мака ми е што ме замараат со некој српски ***вештии, со бесмислени анкети, истражувања на кои ни пролив не те фаќа!
Мака ми е од овој Слаткар, со неговите песни *** не ме боли и како ли беше, на 30 мин ми идаше да го исповратам оризот што го имав јадено! Значи тој треба да му се забрани да диши, не па некој да го слуша, одвратен.... што ли децата примаат во нивните главчиња!
Кога сме кај нив...па нема никаква образовна програма на никоја програма... 24/7 турски серии, јас не сум гледала никаков добар филм последниве години... целата програма е само серии и политика.... и емисии како бекстејџ кои го водат кучки и мн слични на нив!
Ни сервираат секакви глупости денеска, ни телевизија ни весник да читаш...... ова се е резултат на западниот свет (таканаречени западни вредности).... ова денес е за жалење!
Убаво кажал Ајнштајн, две нешта се бесконечни, вселената и човековата глупост!

V

Vollstandig

Гостин
За Македонија, директно од Марс!

По сè изгледа не си новинар ако од тотално небитна вест, од типот „Слетување на роверот Кјуриосити на Марс”, не направиш топ модел вест. И сеа што да очекуваме од македонскиве медиуми на таа тема, а?

Вест
Кјуриосити полека, нежно и длабоко пенетрираше во кратерот на Марс

Курир
Претседателот лично испрати телеграма до НАСА во која ја поздравува мисијата на Марс (намиг)

Плус Инфо
Груевски одби да го следи слетувањето на Марс, со што повторно ги минираше преговорите за името

Вечер
Шокантно! Соросоиди видени во близина на Хјустон. Дали тоа мисијата на Кјуриосити е загрозена?

Фокус
Скандал: Пратеник од власта разменува СМС пораки со инженерка на НАСА

Алфа ТВ
Љубе Бошкоски ѝ се извини на Венера

Сител
„Малечката невеста” сепак најгледана. Ни преносот од слетувањето на Марс не им го крена рејтингот на конкурентните телевизии

Дневник
Слетувањата на Месечината од времето на БЦ беа пропратени со скандали и корупција!

Собраниски канал
Слетувањето одложено за 45 минути

Канал 5
Го прекинуваме емитувањето на „Кум 2” за да се вклучиме во преносот на слетувањето на Кјуриосити

МТВ
Поздрав од емисијата Интергалактички џубокс до дијаспората! СЛЕТАФНЕ!

КРТ
Иван Исцелител ја откажа вечерната емисија. Кјуриосити му влезе у седмата куќа

БТР
БТР ви посакува пријатни мигови со песната „Марс, Mарс секси ајс” и групата Секси Кјур и Оси

Свет
Оваа ѝ кажала на онаа „Дечко ти е ко паднат од Марс” и се скарале, а биле најбољи другарки!!!! Хелооооу!

Крема
И? Каде се бугарските матурантки?

Додавајте и ваши предлози доколку мислите се пропуштил некој медиум:

--- надополнето: 5 август 2012 во 19:49 ---
Да ги додајме на муабетот и Mnogoo Stil MK кој за веста ќе каже:

Шокантно! Инжињерка од НАСА слетала на Марс по тренерки и патики купени на бит пазар?!!?!?!?!?!

А да не ги заборавиме и БезПардон.Мк со веста:

5 начини да слетате на марс, а таа да не ве забележи?

Kajgana Shop

На врв Bottom