League of Legends

H

HoT IcE

Гостин
Не ја мењам Ashe за ништо бе, еден од најаки херои за сигурно, штета што има малце крв.:icon_mrgr:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ај да ја исхејтам играва вака како DotA newb.

Цели тактички елементи се одземени, што за мене ја прави играта попроста:

-нема кочење крипци или повикување на противничките со стискање на противнички херој (мора да го удриш).
-нема deny
-ward-овите се премногу ефтини, значи играта те форсира да ги купуваш дури
-телепортот ти е вграден, што значи дека и тоа е форсирано

Не дека овие работи се нешто најбитни на свет, ама додаваат нови тактички елементи и повеќе избор. Ако некој те убива со deny, тогаш можеш или да пробаш и ти контра на тоа, или да плачеш за ран gank или да го чекаш да прави deny, а ти во тоа време да му правиш dmg за да иде до база. На LoL дури и да има deny, пак со B одма е во база и се враќа назад.

Ова ти е како да направат копија на кантер, ама да играме без бомби. :)

Намерно пишав овде, чекам да видам како го оправдувате ова, зашто ипак сум играл само 3-4 партии.

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Намерно пишав овде, чекам да видам како го оправдувате ова, зашто ипак сум играл само 3-4 партии.
Kако 5-6 годишен играч на дота можам да кажам дека се согласувам со тебе...
НО
кочење на крипци -тактичи елемент? немој да ме јебеш бре (освен со ертшејкеро)... тоа е за нубци само што мислат дека ако кочат крипци е некој про потег (оти 2рата тура крипци после ти оде повише накај нивна страна-баш кога мид може да дое на ганг...)
за денај- на почетоко ич ама баш ич не ми се свиѓаше ова... но сега кога дојдов до ранкед гледам дека токму ова е најважната работа, тоа што нема денај му дава тотално нова улога на сапортовите- у превод замарање на херои, вардирање... нема више потреба да седе цело време на линија за да праве денај на крипови ( партија од 1 саат а сапортот да има 10 крипци....)
вардовите се за малце поефтини од дотата поради тоа што златото потешко се собира на лол (рачунаме ако херојот не умира на секој 2 мин :) )
за двете ``гратис`` магии не сум бил фан ниту пак ми се свиѓат но сепак колку што можат да бидат позитивни толку се и негативни... ( пс. не го бирај телепортот не ти се исплаќа -голем кулдаун, а и ти е корисен само у првите 10 мин.... поарно избери си блинк/игнајт/егзост)

За тактичкиот елемент..... знаеш колку мал миљон ситници може само во една грмушка да се изведат... а не па низ цела мапа?.... знаеш со блинк (тај гратисо) какви ли се глупости не можеш да направеш... дека блу можеш да го крадеш до дека они го тепат, од спротивна страна без да те забележат :D
Не дека дотата нема тактика дури и за малце дотата е подобра кога станува збор за стратегија, но за многу малце.
Но тоа што ми се најмногу свиѓа кај лол е тоа што имаат далеку поголема иновативност и креативност кога станува збор за правење на херои, и мислам дека никој не може да го порече ова, секој херој е баш приказна сама за себе, а и тоа што со магионичар можеш да правеш масакар во 50+ минута (за разлика од дотата)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Kако 5-6 годишен играч на дота можам да кажам дека се согласувам со тебе...
НО
кочење на крипци -тактичи елемент? немој да ме јебеш бре (освен со ертшејкеро)... тоа е за нубци само што мислат дека ако кочат крипци е некој про потег (оти 2рата тура крипци после ти оде повише накај нивна страна-баш кога мид може да дое на ганг...)
за денај- на почетоко ич ама баш ич не ми се свиѓаше ова... но сега кога дојдов до ранкед гледам дека токму ова е најважната работа, тоа што нема денај му дава тотално нова улога на сапортовите- у превод замарање на херои, вардирање... нема више потреба да седе цело време на линија за да праве денај на крипови ( партија од 1 саат а сапортот да има 10 крипци....)
вардовите се за малце поефтини од дотата поради тоа што златото потешко се собира на лол (рачунаме ако херојот не умира на секој 2 мин :) )
за двете ``гратис`` магии не сум бил фан ниту пак ми се свиѓат но сепак колку што можат да бидат позитивни толку се и негативни... ( пс. не го бирај телепортот не ти се исплаќа -голем кулдаун, а и ти е корисен само у првите 10 мин.... поарно избери си блинк/игнајт/егзост)

За тактичкиот елемент..... знаеш колку мал миљон ситници може само во една грмушка да се изведат... а не па низ цела мапа?.... знаеш со блинк (тај гратисо) какви ли се глупости не можеш да направеш... дека блу можеш да го крадеш до дека они го тепат, од спротивна страна без да те забележат :D
Не дека дотата нема тактика дури и за малце дотата е подобра кога станува збор за стратегија, но за многу малце.
Но тоа што ми се најмногу свиѓа кај лол е тоа што имаат далеку поголема иновативност и креативност кога станува збор за правење на херои, и мислам дека никој не може да го порече ова, секој херој е баш приказна сама за себе, а и тоа што со магионичар можеш да правеш масакар во 50+ минута (за разлика од дотата)
Види, за магиите и хероите не можам да зборам.

Кочењето на крипци е најтактички елемент, поготово на средина. Најдобрите играчи ги местат секогаш крипците на угорницата, fog of war и јебеш матер со deny и last hit, башка можеш оддеднаш да искасташ 3 магии уште пред да те види противникот, башка другиот со влечење на крипците уште пред да те удри може контри да ти прави.

За другото еве да речеме дека си во право, зашто не сум про играч на Лол и тие механики не ги разбирам како би функционирале во рангирана/јака игра.

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Јас ја почнав лол ради другар... направив 10 партии и одма на шифт-делит....
после некое време пак ме натераа и од догаш дота немам допрено ( добро од време на време за да се потцетам на старите добри времиња :) )
Е сеа... муабето ми е дај и шанса на лол барем уште недела време, нека изротират барем хероите 1-2 пати да видеш шо како се дешава па некој и сигурно у срце има да ти влезе... па ке ти го сменат, па ке сакаш поени да направеш за да го купеш, па после друг херој ќе сакаш да земеш... па ај од ново за тај додека поени да направеш...и те го ја ќе стигнеш до ранкед. Е тука више ќе осетеш стратегија и тактика и све :)
пс. за денајот ке се воздржам од коментар оти ке треба наредните 5 страни да се објаснуваме кој е во право, а кој не :)

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41
Јас ја почнав лол ради другар... направив 10 партии и одма на шифт-делит....
после некое време пак ме натераа и од догаш дота немам допрено ( добро од време на време за да се потцетам на старите добри времиња :) )
Е сеа... муабето ми е дај и шанса на лол барем уште недела време, нека изротират барем хероите 1-2 пати да видеш шо како се дешава па некој и сигурно у срце има да ти влезе... па ке ти го сменат, па ке сакаш поени да направеш за да го купеш, па после друг херој ќе сакаш да земеш... па ај од ново за тај додека поени да направеш...и те го ја ќе стигнеш до ранкед. Е тука више ќе осетеш стратегија и тактика и све :)
пс. за денајот ке се воздржам од коментар оти ке треба наредните 5 страни да се објаснуваме кој е во право, а кој не :)
<3 Wukong . Штета , не ми се збира 6300 , 1350ки за 2 дена зиам ебаго

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
шо знам 6300 за вуконг да дадам нема шанси :) не дека не е добар херој али кога видеш дека херои како мордеро, картус, шако, олаф се на половин од него одма некако почне да не ти се свиѓа :D

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
http://mk.twitch.tv/esl_poland ако ти е досадно пушти око на турнирчево што се игра, квалификации се за тој главниот турнир што ќе се одржува во ЛА. Вчера рокаше до 130к гледачи. Погледај и ќе видиш дека не е ни тука само кликај магии, фармај и незнам што.

H

HoT IcE

Гостин
Ај да ја исхејтам играва вака како DotA newb.

Цели тактички елементи се одземени, што за мене ја прави играта попроста:

-нема кочење крипци или повикување на противничките со стискање на противнички херој (мора да го удриш).
-нема deny
-ward-овите се премногу ефтини, значи играта те форсира да ги купуваш дури
-телепортот ти е вграден, што значи дека и тоа е форсирано

Не дека овие работи се нешто најбитни на свет, ама додаваат нови тактички елементи и повеќе избор. Ако некој те убива со deny, тогаш можеш или да пробаш и ти контра на тоа, или да плачеш за ран gank или да го чекаш да прави deny, а ти во тоа време да му правиш dmg за да иде до база. На LoL дури и да има deny, пак со B одма е во база и се враќа назад.

Ова ти е како да направат копија на кантер, ама да играме без бомби. :)

И јас викав вака како тебе, и моето другарче, додека не видовме од кај пријател кој е 30 левел и кој игра ranked како изгледа LoL.
Едноставно е, од Дота кецот е светлосни години подобра, и во поглед на гејмплеј и во поглед на графика. Играта е упростена што е вистина, но затоа е прегледна и не е пренатрупано како на старата Дота и да се шеташ како луд по шопови во шума.
Јас почнав со Дота и ќе ја љубам затоа што ми беше вовед во светот на вакви игри, но LoL e далеку далеку подобра, сега едвај чекам бета клуч за Дота 2 да видам каква е, но во главно според коментарите од форуми тоа иде вака: League of Legends > dota Based. Dota 2 > League of Legends based.
Тоа што крипците не те кочат е невиден благослов, и дур не почнеш да играш ranked не си ни свесен каков благослов е, верувам дека и во новата Дота со крипците исто ќе биде.
А за ability powers & heroes нема потреба да зборам колку е ЛоЛ подобра од Дота бидејќи тоа и сестра ми ќе го каже.

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41
шо знам 6300 за вуконг да дадам нема шанси :) не дека не е добар херој али кога видеш дека херои како мордеро, картус, шако, олаф се на половин од него одма некако почне да не ти се свиѓа :D
Коа дојдам до 1350 , раката ми игра и сама си зима некој од 1350 :D :D не ми се чува ама ич

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Дали сте свесни колку пари прави twitch.tv моментално преку ECC турнаментов....130 илјади гледачи :eek:

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Да се надоврзам на комплиментите на ЛоЛ :D

Партиите завршуваат многу побрзо за разлика од ДотА, тука просечна партија трае 30-40 минути, а на ДотА ко шо знам околу саат време, поправете ме ако грешам.

На ЛоЛ ми се свиѓа што има бушови, па фино лепо цел тим може да влезе на едно место и да си чека да помине некој и да го потопат :)
Немам играно дота којзнае колку, повеќе имам гледано видеа, некако многу долго ми се дешава се', играта е потромава. На ЛоЛ е некако подинамично, поедноставно, 1 shop е, за разлика од дота кај што има 4 у база (мислам), 2 на lane и у шума тоа бабата/наркоманот/како_и_да_е.

За deny-от искрено ми е криво што нема, затоа што тогаш ќе се види кој уствари поише разбира :)
Криво ми е што нема ни deny на кула, па јебига ако е на малце мора противничкиот тим да добие по 150 голд...

У глобала, повеќе ми се свиѓа ЛоЛ (јес да немам многу играно ДотА), и е многу полесна за учење за разлика од ДотА. Да знаеш кој item каде е, кај зевсот ли е кај наркоманот ли е, кај тоа топчето шо лебди ли е....

Член од
10 јануари 2011
Мислења
86
Поени од реакции
41
@Mac)), не се сложувам целосно со тебе. Јас цел период од средно ја играв активно дота. LoL ја играм само 2 години (меѓувремено имав 2-3 години пауза од овие moba или како сакаш наречи ги, си играв други). На почетокот првиот пат кога ја пробав лол, имав горе долу истите размислувања како тебе, пред се дека бев навикнат на дота, а лол има далеку поинаков принцип на играње, па првиот пат стигнав до 5ти лвл, и ја избришав, но после месец два пак ја ставив, и од тогаш се навлеков на оваа XD
Но сега можам да кажам дека подобри тактики може да се прават на лол (посебно ако имаш добар тим) - ова е мое лично мислење, каде што ги имам играно и двете игри за доста голем период (при што временски дота ми е дупло повеќе играна). Пробав пак да ја играм дота онака лабаво да си се подсетам баш пред месец дена, коооолку само чуден ми беше гејмплејот немаш појма, изгледаше како воопшто никогаш да не сум чепнал дота во мојов живот, и додека играв скоро се ми идеше на нерви (ми идеше да ја хејтам дота по се и сешто, исто како што дота играчита хејтаат по лол XD), значи гејмплејот е сосема различен, но притоа Јас лично не ја хејтам дота - туку едноставно поради различниот концепт на играње, секој нека си го игра тоа што си сака... (односно кој сака може која сака да си ја игра - притоа што на мене лично повеќе ми се свиѓа лол).

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас играм со Nasus и нема шанси 1 на еден некој да ме тепа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom