Фан Клуб: Арсенал

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Дајте хајлајтс да видам то голчињата :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
За сите кои мислат дека после РвП следи потоп:

Wise words from the professor
Wenger- "Van Persie was behind
Thierry Henry when he started to
play and people said to me, ' You
have Thierry Henry but you play
van Persie but he's not good
enough.' 'Today he is the name
but behind van Persie there will
be somebody who will make a
name.' at the Hong Kong Press
conference.

# In Arsène I trust

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
‎(Last 3 league seasons)
OVERRATED: Bale 90 games 7466mins 20 goals 21 assists.
UNDERRATED: Walcott 86 games 5548 mins 20 goals 21 assists
се додека има ваква статистика Венгер нема да се откаже од него, плус допрва му доаѓаат зрелите фудбалски години каде треба да се истакне, и би испаднал многу глуп да го продаде сега после толку години инвестиција во него , време потрошено , добиени шанси за стекнување искуство и сл.
--- надополнето: 29 јули 2012 во 17:59 ---
Овај податок, ама сегде си го клаваш ? Ај да те верваме. Венгер сигурно нема да го продади, али јас, лично, не гледам никаков напредок во играта. Не го споредвај со Бејл. Оти само со него ? Направи споредба со некој друг. Пример, Нани.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Волкот има напредок во шутот, но ако не го играме како полушпиц во евентуална 4-4-2 формација, тогаш џабе е, никогаш немал и никогаш нема да има Тео предиспозиции за крило.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Волкот има напредок во шутот, но ако не го играме како полушпиц во евентуална 4-4-2 формација, тогаш џабе е, никогаш немал и никогаш нема да има Тео предиспозиции за крило.
Хм, значи по логика, Венгер не знај кај да го игра, иначе Волкот е ѕвер !? Не разбирам.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Во следните 48 часа се очекува Казорла да потпише за Арсенал :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Хм, значи по логика, Венгер не знај кај да го игра, иначе Волкот е ѕвер !? Не разбирам.
Волкот не е ѕвер, ниту како полу-шпиц, никаде не кажав дека е ѕвер. Но, е многу подобар на таа позиција отколку на сегашнава.
Венгер го знае тоа, но не менува тактика заради еден играч, посебно не заради Волкот.
4-5-1 беше тактика базирана врз ван Перси, доста е возможно во новава сезона да смениме тактика, најверојатно 4-4-2, со оглед дека купивме полу-шпиц и ‘target man‘.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Хахах, ова во живо од Лондон, а ? :))) И јас така мислам, дека до вторник после ручек и двете нови засилувања ќе бидат презентирани на јавноста. Санти и Сахин.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Хахах, ова во живо од Лондон, а ? :))) И јас така мислам, дека до вторник после ручек и двете нови засилувања ќе бидат презентирани на јавноста. Санти и Сахин.
Имам и ја врски ;)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не си ги кревај многу надежите за Сахин.
Шпекулациите беа основани на муабет на ќерамиди, одозгора Венгер го негираше трансферот и најважно од се, Сахин се приклучи на турнејата на Реал Мадрид.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Волкот не е ѕвер, ниту како полу-шпиц, никаде не кажав дека е ѕвер. Но, е многу подобар на таа позиција отколку на сегашнава.
Венгер го знае тоа, но не менува тактика заради еден играч, посебно не заради Волкот.
4-5-1 беше тактика базирана врз ван Перси, доста е возможно во новава сезона да смениме тактика, најверојатно 4-4-2, со оглед дека купивме полу-шпиц и ‘target man‘.
Јас мислам дека класичната 4-4-2 пропадна. И дека не верувам да биде во функција. Мурињо направи револуција со 4 3 3 и колку и да нејќиме да признаеме, сепак, оваа формација станува се покористена. Затоа и веројатно го купи Подолски, како класичен плеј, бидејќи сака да се врати на 4-4-2. Јас не сум за. Имаме три брзи крила, во имињата на Тео, Окс и Жервињо, кои ќе работат за Жиру, кој како што кажав предходно, мислам дека ќе блесне уште од почетокот.

Е и да, Венгер кажа на пресконференција, дека ако Ван Перси не си оди до почетокот на сезоната, после нема шанси да го пушти. Венгер е најголем противник на тоа, да играчите можат да си заминат по почетокот на сезоната, и силно лобира за укинување на тоа правило. Доколку го видите Ван Перси во дресот на Арсенал на мечот со Келн, немојте да се изненадите дека ќе го видите и во дресот со Сандерленд.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Јас мислам дека класичната 4-4-2 пропадна. И дека не верувам да биде во функција. Мурињо направи револуција со 4 3 3 и колку и да нејќиме да признаеме, сепак, оваа формација станува се покористена. Затоа и веројатно го купи Подолски, како класичен плеј, бидејќи сака да се врати на 4-4-2. Јас не сум за. Имаме три брзи крила, во имињата на Тео, Окс и Жервињо, кои ќе работат за Жиру, кој како што кажав предходно, мислам дека ќе блесне уште од почетокот.
Венгер никогаш не игра класична форма на одредена тактика, ако се одлучи на 4-4-2 како база, сигурно ќе ја преформулира и адаптира.
Венгер беше тој што ја револуционираше 4-3-3-ката, таа му е најомилена тактика, нашата 4-5-1 е една варијација на 4-3-3.
Подолски сигурно ќе игра централно, тоа Венгер го најави. Тоа или значи дека Жиру ќе грее клупа, или значи дека ќе се игра со формација со 2 или 3 напаѓачи.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Венгер никогаш не игра класична форма на одредена тактика, ако се одлучи на 4-4-2 како база, сигурно ќе ја преформулира и адаптира.
Венгер беше тој што ја револуционираше 4-3-3-ката, таа му е најомилена тактика, нашата 4-5-1 е една варијација на 4-3-3.
Подолски сигурно ќе игра централно, тоа Венгер го најави. Тоа или значи дека Жиру ќе грее клупа, или значи дека ќе се игра со формација со 2 или 3 напаѓачи.
Да да, ама „дијаманд“ е онаа за која ти зборувам, а за нас мислам дека би се вклопила перфектно.

Мој предлог, иако ќе звучи преоптимистички и преофанзивно, ама..

Сонг------- Артета

Подолски

Волкот------------------------------------------------------- Жервињо

Жиру !

Валидно е вака ? Отворени ко паштета ! :)))))

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Подолски позади Волкот и Жерињо? Чисто сумњам.
Мене многу би ми се допаднала ваква формација -
--------- Сонг ------- Артета
Волкот ---------------------------- Жервињо
----------------------- Подолски
---------Жиру
или пак 4-3-3 против послаби тимови
------ Сонг --------Артета
--------- Вилшер
Волкот ------- Подолски
-----------Жиру
(со оглед дека Вокот и Подолски нема да идат многу странично)
Исто, оваа тактика може да се трансформира во 4-5-1 против појаки тимови ако се смени Подолски со Жервињо и Жиру со Подолски.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Хммм ај баш да видиме. Уште 15ина дена. Одма ќе поминат. Јас заминвам утревечер на одмор, ве напуштам до кај 12ти, се читаме после тоа. :D

Се најдобро.

Kajgana Shop

На врв Bottom