Овај податок, ама сегде си го клаваш ? Ај да те верваме. Венгер сигурно нема да го продади, али јас, лично, не гледам никаков напредок во играта. Не го споредвај со Бејл. Оти само со него ? Направи споредба со некој друг. Пример, Нани.(Last 3 league seasons)
OVERRATED: Bale 90 games 7466mins 20 goals 21 assists.
UNDERRATED: Walcott 86 games 5548 mins 20 goals 21 assists
се додека има ваква статистика Венгер нема да се откаже од него, плус допрва му доаѓаат зрелите фудбалски години каде треба да се истакне, и би испаднал многу глуп да го продаде сега после толку години инвестиција во него , време потрошено , добиени шанси за стекнување искуство и сл.
--- надополнето: 29 јули 2012 во 17:59 ---
Хм, значи по логика, Венгер не знај кај да го игра, иначе Волкот е ѕвер !? Не разбирам.Волкот има напредок во шутот, но ако не го играме како полушпиц во евентуална 4-4-2 формација, тогаш џабе е, никогаш немал и никогаш нема да има Тео предиспозиции за крило.
Волкот не е ѕвер, ниту како полу-шпиц, никаде не кажав дека е ѕвер. Но, е многу подобар на таа позиција отколку на сегашнава.Хм, значи по логика, Венгер не знај кај да го игра, иначе Волкот е ѕвер !? Не разбирам.
Имам и ја врскиХахах, ова во живо од Лондон, а ? )) И јас така мислам, дека до вторник после ручек и двете нови засилувања ќе бидат презентирани на јавноста. Санти и Сахин.
Не си ги кревај многу надежите за Сахин.Хахах, ова во живо од Лондон, а ? )) И јас така мислам, дека до вторник после ручек и двете нови засилувања ќе бидат презентирани на јавноста. Санти и Сахин.
Јас мислам дека класичната 4-4-2 пропадна. И дека не верувам да биде во функција. Мурињо направи револуција со 4 3 3 и колку и да нејќиме да признаеме, сепак, оваа формација станува се покористена. Затоа и веројатно го купи Подолски, како класичен плеј, бидејќи сака да се врати на 4-4-2. Јас не сум за. Имаме три брзи крила, во имињата на Тео, Окс и Жервињо, кои ќе работат за Жиру, кој како што кажав предходно, мислам дека ќе блесне уште од почетокот.Волкот не е ѕвер, ниту како полу-шпиц, никаде не кажав дека е ѕвер. Но, е многу подобар на таа позиција отколку на сегашнава.
Венгер го знае тоа, но не менува тактика заради еден играч, посебно не заради Волкот.
4-5-1 беше тактика базирана врз ван Перси, доста е возможно во новава сезона да смениме тактика, најверојатно 4-4-2, со оглед дека купивме полу-шпиц и ‘target man‘.
Венгер никогаш не игра класична форма на одредена тактика, ако се одлучи на 4-4-2 како база, сигурно ќе ја преформулира и адаптира.Јас мислам дека класичната 4-4-2 пропадна. И дека не верувам да биде во функција. Мурињо направи револуција со 4 3 3 и колку и да нејќиме да признаеме, сепак, оваа формација станува се покористена. Затоа и веројатно го купи Подолски, како класичен плеј, бидејќи сака да се врати на 4-4-2. Јас не сум за. Имаме три брзи крила, во имињата на Тео, Окс и Жервињо, кои ќе работат за Жиру, кој како што кажав предходно, мислам дека ќе блесне уште од почетокот.
Да да, ама „дијаманд“ е онаа за која ти зборувам, а за нас мислам дека би се вклопила перфектно.Венгер никогаш не игра класична форма на одредена тактика, ако се одлучи на 4-4-2 како база, сигурно ќе ја преформулира и адаптира.
Венгер беше тој што ја револуционираше 4-3-3-ката, таа му е најомилена тактика, нашата 4-5-1 е една варијација на 4-3-3.
Подолски сигурно ќе игра централно, тоа Венгер го најави. Тоа или значи дека Жиру ќе грее клупа, или значи дека ќе се игра со формација со 2 или 3 напаѓачи.
Подолски позади Волкот и Жерињо? Чисто сумњам.