Да тоа е во new>preset>clipboard. Него го средив со тоа што си одбрав custom и го наместив на px наместо на cm, така да завршив работа. Фала за објаснувањето.ШТО ? Објасни убаво..каде е тоа New ...clipboard ??
Ок те сфатив сега.
Предпоставувам не знаеш "општо" што значи clipboard во оперативен систем.
Тоа clipboard е ако предходно си работел со некоја слика и ако селектираш некој слој и направиш Copy (ctrl-c, edit->copy ) во тоа clipboard се чува големината на тој слој.
Имаш мала грешка не е di Firenze, туку da Firenze.Се разработев нешто во последно време незнам што ми е
![]()
devianart акаунт скоро отворен
http://victordi6.deviantart.com/
Најди било која слика или шаблон од Google што сакаш да ја употребиш, минимум 1600 х 1200 пиксели (не пиша за што ти е), отвори ја во photoshop и врз неа директно пиши си го името. За крај кликнии flatten image во layer и сними си ја сликата некаде на десктоп. Многу едноставно.Здраво вака, ми треба некој совет како да креирам слика на фотошоп цс5-ка како оваа на форумов на кајгана шо е бекграндов, сакам да си го испишам името на неа, ми треба многу итно ако некој може да ми каже ке му бидам бескрајно благодарен![]()