Фан Клуб: Арсенал

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
Казорла најверојатно потпишува за нас во Понеделник, а и Нури Сахин најверојатно...
Ќе видиме која екипа ќе ја имаме до почеток на сезона ама засега е ветувачки....
http://www.guardian.co.uk/football/2012/jul/28/arsenal-santi-cazorla-nuri-sahin?newsfeed=true
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2180366/Arsenal-capture-15m-Santi-Carzola.html?ito=feeds-newsxml

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Ми се допаѓа. Конкуренција еден тон. Квалитет исто. Убајни. И Ван Перси нема да ни фали. Единствена грешка на Венгер е шо ја градеше играта на Арсенал, целосно на Ван Перси. А Ван Перси, како Ван Перси има квалитетен шут (блиску и далеку) али нема некој дриблинг или пак брзина. Сите играа за Ван Перси. И Сонг, и Волкот, и Артета... Е сега сите ќе играат за сите.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Значи комедии се резервиве, место да се покажат на вакви натпревари играат ко у маало да вртат фудбал....Губиме 2-1 и тоа сосема заслужено. Среден ред ко да немаме, одбранава катастрофа. Шамак дали доби две топки нафрлени, не знам што се очекува од него ако не го ранат со топки. Нафрлувања 0, едно од Истмонд и едно од Волкот во цело полувреме....Волкот не можам да го гледам веќе искрено, фудбалер без дриблинг, на нерви ми оди веќе, најубаво ќе биде да го шитнат, јас секоја година напредок не забележувам....
Ајде второ Анеке, Ајсфелд да влезат, да ја свртат дека вака не ја бива.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Браво за дечките (Китчи)
Играат како финале на ЛШ да достигнале, и својот играч ( Родригез?) си го испратија на врвен начин со прекрасна атмосфера како што доликува!
Од се ова што гледаме по терениве... добивам само една ОДЛИЧНА слика за 1 играч... тоа е Волкот.
Не, не поради погодокот...тоа беше погодок на Диаби , многу лесна работа остана за него. Но по оној феноменален погодок на Евро , Волкот е нов играч, ова е човек кој е опуштен, човек кој упатува удари од надвор од 16 и тоа и со лева и десна и секој од нив посебно е доволно опасен.
Доколку така продолжи, 15+ погодоци не му бегаат само во премиер лига сезонава:love:
Разочаран од Рио... очекував дечково да ни биде најдобар играч на подготовки, па дури си го сметав и за да остане да му врши конкуренција на Арша како и Жервињо... но по се што гледам не е воопшто внесен психички, не се труди како што се трудеше минатата сезона.
Воедно, колку сме опасни во офанзивата, креираме опции ... толку сме ТРУЛИ во одбраната... посебно Гибз и Мигел... o_O
Окслејд, секогаш знаеме колку може, но зошто ни 35% не дава од себе тука, не ми е јасно.
И воедно морам да го спомнам Шамак... човекот е ФЕНОМЕНАЛЕН играч за 4-4-2 формацијата... леле акциите што ги овозможува...да имаше кој да ги финишира ќе беше 5-2 само од негови асистенции... онаа акција со Мигел... што многу пред се ме зачуди од Мигел, и воедно НАЈДОБРИОТ пас што сум го видел во месеци и месеци... со надворешна на прва меѓу 6 играчи го погоди Волкот... и секако офсајд беше досуден иако многу сомневам дека имаше офсајд... чиста беше таа :tapp:
Од Сити примивме од офсајд, тука ни скратија чист од офсајд не постоечки...дури и на подготовки си имаме маки по малку хахаха... но ништо големо значење нема ова така да , доволно е само играта да се гледа на играчите... ништо повеќе не не засега :)
Се читаме по второто полувреме, каде што очекувам солидна игра на Јенарис и ќе видиме кој друг како ќе се покаже, за овој меч не сум Верма да се пушти сега...нека ги остави да се мачат младиве да покажат што можат со Журу на чело.. не ги бива не им помагај ти! Нека се мачат сами малку.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Жервињо МОТМ, неверојатен беше второ полувреме. Афобе тотално разочарување, такви шанси да пропуштиш а сакаш полека да играш за прв тим, тешко....
Најголемо изненадување на турнејава во Азија, Ајсфелд! Интересен играч, и би сакал да добие шанса во карлинг купот....
Тоа е дечки, следен натпревар , Келн :vozbud:!!!!!

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Епа и една кратка анализа на второто полувреме... почнавме ужасно , завршивме солидно,многу неконфузно и противничката екипа ни стави бункер како што кажав се гледа играа за ЛШ финале дечките... секоја чест.
52 минута - Најлошата реакција на една одбрана (комплетна= и голман и 4 задњи), човекот си остана сам... среќа статива погоди... ова е нешто што доколку би се случило во премиер лига... не би останало не казнливо.
56 минута... Волкот за малку ќе ме присетеше како изгледа дресот 14 ... пласирана од работ на шеснаесетникот... прекрасен удар, сантиметри крај стативата.
68 - Окслејд конечно мрдна, пред да биде изваден, прави одличен потег... добро асистира... го гаѓа Афобе така да не би смеел да промаши...човекот главата ја крена и го пребаци голот од пола метро растојание ( Повторно беше очајнички... со оглед на тоа што претходно и статива погоди... по одличен соло-продор на Жервињо... празен што се вика беше... не бранет од никој... го погоди дирекот.)
77 минута - Жервињо денеска веќе 5/6 ти пат по иста страна ги раздрма одбранбените кои по 2ца 3ца го чуваа во исто време... одлично ги пројде... и Ајсфелд стана најдобар стрелец на турнеава...со изиграно никое време и покажано ништо посебно...
82 - Конечно нешто стори добро и Анеке во офанзива, зашто претходно само средишните деструктивни задачи делумно ги извршуваше, офанзивно многу киксеви.
Од раб на шеснаесет некаде... одличен удар со надворешна, добра одбрана ... немаше сила пред се во ударот.
90 минута - Ајсфелд се мафна од крилната позиција каде што НЕ му оди... не знам зашто го пробува LeBoss на крило.. од средина одлично го пронајде Карл, тој денеска за прв пат успеа да нафрли покрај левиот бек што УМ му испи во сите други обиди... Жервињо со пета се обиде... одлична акција за око, за малку ќе влезеше...одбрана на голманот.

Се на се, презадоволен од прикажаното на Жервињо!
Значи човекот си докажува дека она што го покажуваше во Франција, сеуште го има... но не ми е јасно зашто се такви Леви Крила земаме... мрзливи да не речам.
Карл по 2 одлични игри, денеска повторно не квалитетен за Арсенал..
Левиов бек нивни да го купиме а? Хаха мислам дека проблемите со левите бекови ќе ни ги реши момаков... освен Волкот што го претрчуваше...другите не успеаа да му пријдат во принцип.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Браво за дечките (Китчи)
Играат како финале на ЛШ да достигнале, и својот играч ( Родригез?) си го испратија на врвен начин со прекрасна атмосфера како што доликува!
Од се ова што гледаме по терениве... добивам само една ОДЛИЧНА слика за 1 играч... тоа е Волкот.
Не, не поради погодокот...тоа беше погодок на Диаби , многу лесна работа остана за него. Но по оној феноменален погодок на Евро , Волкот е нов играч, ова е човек кој е опуштен, човек кој упатува удари од надвор од 16 и тоа и со лева и десна и секој од нив посебно е доволно опасен.
Доколку така продолжи, 15+ погодоци не му бегаат само во премиер лига сезонава:love:
Разочаран од Рио... очекував дечково да ни биде најдобар играч на подготовки, па дури си го сметав и за да остане да му врши конкуренција на Арша како и Жервињо... но по се што гледам не е воопшто внесен психички, не се труди како што се трудеше минатата сезона.
Воедно, колку сме опасни во офанзивата, креираме опции ... толку сме ТРУЛИ во одбраната... посебно Гибз и Мигел... o_O
Окслејд, секогаш знаеме колку може, но зошто ни 35% не дава од себе тука, не ми е јасно.
И воедно морам да го спомнам Шамак... човекот е ФЕНОМЕНАЛЕН играч за 4-4-2 формацијата... леле акциите што ги овозможува...да имаше кој да ги финишира ќе беше 5-2 само од негови асистенции... онаа акција со Мигел... што многу пред се ме зачуди од Мигел, и воедно НАЈДОБРИОТ пас што сум го видел во месеци и месеци... со надворешна на прва меѓу 6 играчи го погоди Волкот... и секако офсајд беше досуден иако многу сомневам дека имаше офсајд... чиста беше таа :tapp:
Од Сити примивме од офсајд, тука ни скратија чист од офсајд не постоечки...дури и на подготовки си имаме маки по малку хахаха... но ништо големо значење нема ова така да , доволно е само играта да се гледа на играчите... ништо повеќе не не засега :)
Се читаме по второто полувреме, каде што очекувам солидна игра на Јенарис и ќе видиме кој друг како ќе се покаже, за овој меч не сум Верма да се пушти сега...нека ги остави да се мачат младиве да покажат што можат со Журу на чело.. не ги бива не им помагај ти! Нека се мачат сами малку.
on Ryo
He had an ankle problem and we were not sure to play him. We did not play him against Manchester City because he is not 100 per cent at the moment, physically. I think you could see that he is not at his best at the moment. I think he needs two or three more weeks work to come back to his best.

Очигледно беше дека не е спремен.....Нема потреба за разочарување ,сепак типчето не бил баш фит.
Не знам што толку виде во Волкот, јас го гледам истиот чоек веќе неколку години, напредок слабо....Треба да научи од Жервињо малце како се дрибла, ептен е камен....Имаше добри шутеви не викам не, али не е доволно, од него се очекува многу повеќе....

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Офанзивец, втор стрелец ... а немаше храброст удар да упати од повеќе од 1 метро оддалеченост...и опаа 1 погодок дава, одма почнува да упатува удари и приметува дека замислиии волчко па ти си знаел да шутираш јеботе :tapp:
Што повеќе упатува удари такви, толку поголема ефикасност за тимот, толку повеќе самодоверба , а признај си и ти Sura дека кога има мотивација ( пр. мечеви со Челзи/Тотнем) ги игра со максимум... и дриблинг има тогаш и спринт да брка секаде топки... нешто што на едно крило му е многу потребно :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Волкот ? Ма немој да ме јебеш, бре. Одма би го продал, доколку би бил тренер. Веќе 4-5 сезони, нема напредок, никаков. Барем јас не гледам. Или не знам да го видам.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Волкот ? Ма немој да ме јебеш, бре. Одма би го продал, доколку би бил тренер. Веќе 4-5 сезони, нема напредок, никаков. Барем јас не гледам. Или не знам да го видам.
‎(Last 3 league seasons)
OVERRATED: Bale 90 games 7466mins 20 goals 21 assists.
UNDERRATED: Walcott 86 games 5548 mins 20 goals 21 assists
се додека има ваква статистика Венгер нема да се откаже од него, плус допрва му доаѓаат зрелите фудбалски години каде треба да се истакне, и би испаднал многу глуп да го продаде сега после толку години инвестиција во него , време потрошено , добиени шанси за стекнување искуство и сл.
--- надополнето: 29 јули 2012 во 17:59 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom