Браво за дечките (Китчи)
Играат како финале на ЛШ да достигнале, и својот играч ( Родригез?) си го испратија на врвен начин со прекрасна атмосфера како што доликува!
Од се ова што гледаме по терениве... добивам само една ОДЛИЧНА слика за 1 играч... тоа е Волкот.
Не, не поради погодокот...тоа беше погодок на Диаби , многу лесна работа остана за него. Но по оној феноменален погодок на Евро , Волкот е нов играч, ова е човек кој е опуштен, човек кој упатува удари од надвор од 16 и тоа и со лева и десна и секој од нив посебно е доволно опасен.
Доколку така продолжи, 15+ погодоци не му бегаат само во премиер лига сезонава
Разочаран од Рио... очекував дечково да ни биде најдобар играч на подготовки, па дури си го сметав и за да остане да му врши конкуренција на Арша како и Жервињо... но по се што гледам не е воопшто внесен психички, не се труди како што се трудеше минатата сезона.
Воедно, колку сме опасни во офанзивата, креираме опции ... толку сме ТРУЛИ во одбраната... посебно Гибз и Мигел...
Окслејд, секогаш знаеме колку може, но зошто ни 35% не дава од себе тука, не ми е јасно.
И воедно морам да го спомнам Шамак... човекот е ФЕНОМЕНАЛЕН играч за 4-4-2 формацијата... леле акциите што ги овозможува...да имаше кој да ги финишира ќе беше 5-2 само од негови асистенции... онаа акција со Мигел... што многу пред се ме зачуди од Мигел, и воедно НАЈДОБРИОТ пас што сум го видел во месеци и месеци... со надворешна на прва меѓу 6 играчи го погоди Волкот... и секако офсајд беше досуден иако многу сомневам дека имаше офсајд... чиста беше таа
Од Сити примивме од офсајд, тука ни скратија чист од офсајд не постоечки...дури и на подготовки си имаме маки по малку хахаха... но ништо големо значење нема ова така да , доволно е само играта да се гледа на играчите... ништо повеќе не не засега
Се читаме по второто полувреме, каде што очекувам солидна игра на Јенарис и ќе видиме кој друг како ќе се покаже, за овој меч не сум Верма да се пушти сега...нека ги остави да се мачат младиве да покажат што можат со Журу на чело.. не ги бива не им помагај ти! Нека се мачат сами малку.