Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Да, по твојот предлог. Како филм не е тоа што сакам, но битно интересен ми беше

Разбирливо, дека беше long shot, затоа не го пишав во предлог, туку за ентузијасти. Не е класичен филм, нема кулминација, нема дефинирано контекст до скоро пола филм, некои од сцените се несфатливи се до самиот крај. Бавен, сив филм. Драма со artsy-fartsy примеси. Но го пишав дека ме подзамисли и после завршувањето, допре доста теми, од објектификацијата на жените, до разните анимални појави и потиснати желби за девијација кога стануваше збор за секс па се до целиот симболизам околу заспаната убавица. Немам гледано филм кој толку е ориентиран кон секс, без да покаже actual секс. И ми се допадна тој допир, да се изолираме од емоции, за полесно да ја сфатиме главната протагонистка и начинот на кој таа дисфункционално функционира.

Али како што Вештица го (предложи и) оцени, и од мене 7ка.

The Untouchables

Дури и некои сцени беа премногу искарикирани. Сцената кај мостот кога џуџето здивува кога ќе му го погодат пријателот и почнува да убива се пред себе, сцената во железничката станица кога Нес убива се живо пред него и истовремено спасува бебе кое паѓа по скалите.
Едноставно, во ниеден момент не можев да се внесам сериозно во филмот.

Исто, сцената со количката демек тензична а колку е глупа, плус Де Ниро како Капоне колку е чуден, погрешен избор, не можам сериозно да го сфатам филмот.

Роден на денешен ден
552486_10151065409997451_787871461_n.jpg

И така го симнав A Clockwork Orange во 1080p, ќе го одбележам денов (y)

Иначе, тоа ми е реакцијата после the dark knight rises :)

Ти и остали филмомани се разбира, ама сигурно има и некои што не би сфатиле :D

кежуал гледачи
си гледаат notebook (не дека е лош) и слични филмчиња, зошто по ѓаволите би знаеле за бејл или пак нолан

Бејл е познат по Бетмен и други филмови кај поширока маса, а Нолан е доволно познат по Инсепшин и Бетмен

кежуел гледачите се во теми како „кој филм највеќе сте го гледале“ и пишуваат неколку филма и си заминуваат, не ни читаат :)

Каков Бејл каков Дарк Најт, гледајте го REC 3 Genesis, многу добар (y)
LOL каков добар, најлош филм во историја СЕРИОЗНО НЕМОЈ ДА СЕ ИЗЛАЖЕ НЕКОЈ! абе катастрофа е премија збор за вакво срање! недефиниран филм, не е ни страшен, ни драма, ни комедија, абе УЖАС ДНО!

Само ќе кажам дека The Lorax = џабе патот.

Како може толку беден анимиран филм да направиш, стварно не ми е јасно.

Само ќе кажам дека The Lorax = џабе патот.

Како може толку беден анимиран филм да направиш, стварно не ми е јасно.

A kolku vreme cekam animiran.. (n)

Последен гледан филм ми е The Beach. Вчера случајно, во целиот хаос од филмови што ми се на список за гледање, налетав на него. Филмот е авантура, прилично стар од пред некои 10 години. Читав некои негативни рецензии на ИМДБ (со кои не се сложувам) и морам да напоменам дека е прилично потценет. Книгата по која е работен филмов не ми е читана и затоа неможам да правам евентуални споредби .

На ИМДБ е оценет со 6,4/10.
Јас му давам чиста 8-ца/10 поради длабочината на приказната. Филмот има филозофска жичка. Тера на размислување. Дефинитивно препорачувам!

6ipol ne e niska ocena, a za tolku se i filmot i knigata.

6ipol ne e niska ocena, a za tolku se i filmot i knigata.

Што знам. За мене се што е под 7 е ниска оцена. Инаку ствар на перцепција е тоа колку суштински вреди The Beach. Пишав дека е потценет и стојам на пишаното. Не е во ранг во еден Cast Away на пример, или пак со Into the Wild; ама пак има нешто во себе што ги дразни моите сетила и ми остава силен впечаток. Желбата за бегство од цивилизацијата, пронаоѓање на животната идила и барањето на слободата. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom