Фан Клуб: Јувентус

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Многу интересна стана ситуацијава со местениве натпревари. Две сезони по ред Јуве е 7 место и во текот на тие две сезони судот донесува пресуда дека за местењата од фарсополи е виновен само Моџи, додека тимот е невин. Наредната сезона Јуве се враќа на старите шампионски патеки и одма пак во мода се враќаат местените натпревари. Мислам,треба ли повеќе да се зборува.

F

FuckYouAll

Гостин
За слична (не скроз ама до некаде) Челзи го бркаше Муту (за шмркањето) да им исплати дебела отштета. (си ја знајте приказната)
Ако Челзи можел да добие за негов играч шо шмркал не гледам оти нашите не се пробаат малку со Бари на суд.
Бари немет кеш за плати да им дадат на играчине не пак оштета да ни исплатат.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Со сите најави за Бонучи има убо да му ја заебат кариерата. Навистина сеуште е млад ама секоја подолга казна можи да е премногу критична за него.
Инаку кога веќе сме кај него, да претпоставиме дека ќе испадни крив и ќе лапни 3 години суспензија. Шо се случва со Бари?
Исплативме некои си 15 миљончиња за него а сега дури е кај нас ќе треба да одработва суспензија.

За слична (не скроз ама до некаде) Челзи го бркаше Муту (за шмркањето) да им исплати дебела отштета. (си ја знајте приказната)
Ако Челзи можел да добие за негов играч шо шмркал не гледам оти нашите не се пробаат малку со Бари на суд.
Моментално повеќе ни е потребен Бонучи од некои 5 до 10 милиони оштета :(

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Многу интересна стана ситуацијава со местениве натпревари. Две сезони по ред Јуве е 7 место и во текот на тие две сезони судот донесува пресуда дека за местењата од фарсополи е виновен само Моџи, додека тимот е невин. Наредната сезона Јуве се враќа на старите шампионски патеки и одма пак во мода се враќаат местените натпревари. Мислам,треба ли повеќе да се зборува.
Добро сега Јуве е „чист“ ама двајца се закачени поради тоа што НЕ соработвале во местенка WTF
--- надополнето: 26 јули 2012 во 20:33 ---
Моментално повеќе ни е потребен Бонучи од некои 5 до 10 милиони оштета :(
Тотално се сложвам. Како тргна лани можи да стани еден од најдобрите дефанзивци во светот.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 20:37 ---
Бари немет кеш за плати да им дадат на играчине не пак оштета да ни исплатат.
А за земање имаат?
Се смејам. Нормално не очекувам дека Бари ќе и можат да исплатат. Али интересна е ситуацијата.
Ова е како да купиш ново Ферари и по 2 месеци да ти речат еј абе во тој модел ставивме неколку сумливи делчиња. Гаранцијата не важи за нив.

За вакви ситуации, клубот во кој настанал проблемот треба да си сноси дел од суспензијата.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
1 PARTITA JUVENTUS PARMA
2 PARTITA UDINESE-JUVENTUS
3 PARTITA GENOA-JUVENTUS
4 PARTITA JUVENTUS-CHIEVO

за убо нека е и догодина на пролет пак да се радваме

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.138
Навистина ќе биде доста тажно за Бонучи ако му ја дадат 3 годишната пауза од фудбалските терени. Тоа би можело да значи и предвремена завршена кариера. Башка што оваа сезона беше една од најдобрите за него, ја освои лигата и беше во финалето на ЕП. Клубот и Ањели се разбира застанаа позади нив, но ако местел натпревари ( а читам по интернетов дека имале доста убедливи докази дека местел ) тогаш, незнам што да кажам, нека си ја сноси вината. Сепак требал да знае што ќе се деси понатака ако играл валкано.
За Конте уверен сум дека е невин, има голема можност и да излезе без казна.Не е можно судот да му верува на еден Карборио ( така мислам дека се викаше дегенот ), а притоа цел тим на Сиена го демантираа тоа. Само незнам што го тормозат сега по судови, кога тој ниту наместил натпревар. Па и да го осудат веројатно ќе биде само на 2 месеци.
Патем сега се извекувањата за редоследот на натпревари за новата сезона. Поставете го кога ќе заврши преносот :)

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^^
Пак почнуваме со парма на домашен терен :sneaky:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Добар сигнал,и лани почнавме со Парма,на Удинезе им ги земавме сите играчи па би требало да биде лесен почеток:) а Конте ќе може да тренира но нема да биде присутен на клупата,во овој случај па и не губиме многу,сеа колку ќе го суспендираат ќе видиме.

SinisteR.

Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Според sky sport Конте и Јуве се согласиле на спогодба и највероватно ќе биди казнет на 3 месеци

G

grande-juve

Гостин
Значи евентуално без Бонучи, од друго дете ќе треба репрезентативец да правиме, Alberto Masi, мене ептен ме бендиса на пријателскиве.

1. kolo: Juventus-Parma
2. kolo: Udinese - Juventus
3. kolo: Genoa - Juventus
4. kolo: Juventus - Chievo
5. kolo: Fiorentina - Juventus
6. kolo: Juventus - Roma
7. kolo: Siena - Juventus
8. kolo: Juventus - Napoli
9. kolo: Catania - Juventus
10. kolo: Juventus - Bologna
11. kolo: Juventus - inter
12. kolo: Pescara - Juventus
13. kolo: Juventus - Lazio
14. kolo: Milan - Juventus
15. kolo: Juventus - Torino
16. kolo: Palermo - Juventus
17. kolo: Juventus - Atalanta
18. kolo: Cagliari - Juventus
19. kolo: Juventus - Sampdoria

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Значи евентуално без Бонучи, од друго дете ќе треба репрезентативец да правиме, Alberto Masi, мене ептен ме бендиса на пријателскиве.

1. kolo: Juventus-Parma
2. kolo: Udinese - Juventus
3. kolo: Genoa - Juventus
4. kolo: Juventus - Chievo
5. kolo: Fiorentina - Juventus
6. kolo: Juventus - Roma
7. kolo: Siena - Juventus
8. kolo: Juventus - Napoli
9. kolo: Catania - Juventus
10. kolo: Juventus - Bologna
11. kolo: Juventus - inter
12. kolo: Pescara - Juventus
13. kolo: Juventus - Lazio
14. kolo: Milan - Juventus
15. kolo: Juventus - Torino
16. kolo: Palermo - Juventus
17. kolo: Juventus - Atalanta
18. kolo: Cagliari - Juventus
19. kolo: Juventus - Sampdoria
првото второто и предпоследното коло се поклопуваат :))

SinisteR.

Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
освен со Милан,сите дерби утакмици ги играме дома. Ќе биди зезнато втората полусезона

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Бонучи ако го казнат ќе има можност да оди во друга држава или континент да игра?
Штета ако го запустат ќе мора тогаш уште еден да земиме некако тенки ќе бидеме назат.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
освен со Милан,сите дерби утакмици ги играме дома. Ќе биди зезнато втората полусезона
ако продолжеме да ја играме нашата игра од лани ќе биде топ ! малце зезнато ке биде но не се сомневам во нашите.

Kajgana Shop

На врв Bottom