На северот на Косово напнато

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
хрвати си ја добија слобода врз убиство на македонецот кој беше таму помеѓу насобраната толпа кој испукаа куршум и го погодија и на крај уште еден куршум од друг калибар за да изгледа како несреќен случај ....
Јас би рекол , македонец загина бранејќи ги интересите на Милошевиќ.

Зарем и за ова си благодарен на Србија , што над 70 македонски граѓани беа убиени во војните , злоупотребени токму од србите.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503

Зарем и за ова си благодарен на Србија , што над 70 македонски граѓани беа убиени во војните , злоупотребени токму од србите.
Од каде сега дека сум му благодарен што загинаа 70 македонци , напротив сигурен сум дека не го подржуваа Милошевиќ , не ни знам како се најдоа Македонците во ЈНА , и кои беа причини и услови ....
И од каде ти текна дека македонците загинаа бранејќи ги интересите на ОВОЈ ?
Ние не сме никакви Џелати и крвници !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Од каде сега дека сум му благодарен што загинаа 70 македонци , напротив сигурен сум дека не го подржуваа Милошевиќ , не ни знам како се најдоа Македонците во ЈНА , и кои беа причини и услови ....
И од каде ти текна дека македонците загинаа бранејќи ги интересите на ОВОЈ ?
Ние не сме никакви Џелати и крвници !
Не видов дека ти ме имаш цитирано , по сликата помислив дека е македонец.

Он настапува на оваа тема како да е македонски србин.

И затоа реков зарем и за ова си благодарен на србите.

70 македонци загинаа за Југославија-Србија , а 80 загинаа за Македонија во 2001ра.

Не велам дека по своја волја војувале , туку биле злоупотребени. (имало и албанци меѓу загинатите).

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Леле какви работи прочитав Србија неможела воено да го освои Косово ............ абе дајте не се заебавајте луѓе .......... Србите сеуште имаат депонирано оружје на целата нивна територија(за сваки случај) од Унгарска/Маѓарска граница на север, па се до Македонската граница на југ ........ Србите држат 70/80% од оружјето на екс СФРЈ ......... а знаеме која била на времето СФРЈ ....... не си играјте бајрам со умот бе луѓе ........... Србите можат за неколку саати да стигнат до Приштина и да ја испопуцаат ......... е сега проблемот е во тоа што и нашиве политичари мора мудро да постапат во таква ситуација(доколку дојде) т.е. да не примат ниту еден бегалец Косовар, но пошто нашиве политичарчиња се лигуши гарант дека цело или пола Косово ќе го примат во МКД !
П.С. Не сум Србин ама ја поштувам и отсекогаш сум ја поштувал воената моќ на Српската Армија ........... која е на некој начин продолжение на бившата ЈНА ............ а ЈНА е продолжение на Партизаните .......... а тие Партизани мамата им ја одјебаа на Хитлерковците на просторите на екс СФРЈ во периодот на 2 с.в. !

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Леле какви работи прочитав Србија неможела воено да го освои Косово ............ абе дајте не се заебавајте луѓе .......... Србите сеуште имаат депонирано оружје на целата нивна територија(за сваки случај) од Унгарска/Маѓарска граница на север, па се до Македонската граница на југ ........ Србите држат 70/80% од оружјето на екс СФРЈ ......... а знаеме која била на времето СФРЈ ....... не си играјте бајрам со умот бе луѓе ........... Србите можат за неколку саати да стигнат до Приштина и да ја испопуцаат ......... е сега проблемот е во тоа што и нашиве политичари мора мудро да постапат во таква ситуација(доколку дојде) т.е. да не примат ниту еден бегалец Косовар, но пошто нашиве политичарчиња се лигуши гарант дека цело или пола Косово ќе го примат во МКД !
П.С. Не сум Србин ама ја поштувам и отсекогаш сум ја поштувал воената моќ на Српската Армија ........... која е на некој начин продолжение на бившата ЈНА ............ а ЈНА е продолжение на Партизаните .......... а тие Партизани мамата им ја одјебаа на Хитлерковците на просторите на екс СФРЈ во периодот на 2 с.в. !
Просто споредени Косово и Србија нормално дека Србија можат да ги згазат ама во таков случај(хипотетички збориме) би се вмешала и Албанија која што е солидна сила членка на НАТО обуки ваму таму искуство ирак авган .. Србија што има ? ништо нема освен остатоците од ЈНА антиквитетите друго ништо , а ич да не прајме муабет тоа што не би дозволила меѓ заедница бла бла тоа да се случи
--- надополнето: 25 јули 2012 во 20:48 ---
Не мора од ќејф да не сакаат , нека биде тоа од интерес или од зор.

Ние сме такви јунаци какви што не беа србите кога осетија сила , и одма се предадоа.

Такви јунаци што со калашникови му се спротивставуваш на армија каква што беше ЈНА , со искуство и опрема.

И словенците и хрватите и босанците и албанците , со крв ја добија слободата , спротивставувајќи и се на ЈНА.

А знаеш какви јунаци се србите ?

Во Книн србите имаа 40.000 војници , 303 тенкови , 560 парчиња артилерија , хеликоптери , авиони , разни ракетни фрлачи , против онакви против овакви.
И изгубија од хрватите во операцијата Олуја.

Јунаци ?

Ма немој.

И денеска Македонецот вели дека со 200 тенкови и на пола помалку војници него во Книн , ќе го освојата цело Косово.

Ахахах , замисли , само во Книн имале повише војници него во цела денешна Србија , повише тенкови и остало наоружање :)

Абе бегај, нека се спасат од банкрот таму.
Не го напаѓај човекот не рече дека Србите се Јунаци напротив само рече дека вие не сте јунаци и дека без оние што си ги стаил на аватар ќе бевте смачкани и ваму и таму но добро тоа сите го знаеме ...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Кажуваш ти и понекоја паметна, не е само глупости дека тресиш...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не мора од ќејф да не сакаат , нека биде тоа од интерес или од зор.

Ние сме такви јунаци какви што не беа србите кога осетија сила , и одма се предадоа.

Такви јунаци што со калашникови му се спротивставуваш на армија каква што беше ЈНА , со искуство и опрема.

И словенците и хрватите и босанците и албанците , со крв ја добија слободата , спротивставувајќи и се на ЈНА.

А знаеш какви јунаци се србите ?

Во Книн србите имаа 40.000 војници , 303 тенкови , 560 парчиња артилерија , хеликоптери , авиони , разни ракетни фрлачи , против онакви против овакви.
И изгубија од хрватите во операцијата Олуја.

Јунаци ?

Ма немој.

И денеска Македонецот вели дека со 200 тенкови и на пола помалку војници него во Книн , ќе го освојата цело Косово.

Ахахах , замисли , само во Книн имале повише војници него во цела денешна Србија , повише тенкови и остало наоружање :)

Абе бегај, нека се спасат од банкрот таму.
Тоа уште един пат покажува,дека во воjните не са битни само броjките, а има работи како логистика,морал,техника на водене на воjна,па и дипломациja кои са многу битни.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Томислав Николич : Спремен сум со воена интевернеција да го вратам Косово ако воено интервенира косовската власт над србите на северот.

Хашим Тачи : Јас ќе бидам на чело на борбата , ако Николич се обиде да влезе во војна со Косово.
И тој ќе биде губитник и засрамен во било која авантура која ќе ја преземе кон Косово.
Ако Србија влезе во нова војна со Косово , тогаш од нејзе ќе остане само Београдски пашалук.

:pos:

Београдски пашалук , колку убаво свучи.
А чиво е косово бре,нато го зема со агресија од Србија.
А вие ако го сакате косово ваше да биде треба со агресија од нато да го земете.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Просто споредени Косово и Србија нормално дека Србија можат да ги згазат ама во таков случај(хипотетички збориме) би се вмешала и Албанија која што е солидна сила членка на НАТО обуки ваму таму искуство ирак авган .. Србија што има ? ништо нема освен остатоците од ЈНА антиквитетите друго ништо , а ич да не прајме муабет тоа што не би дозволила меѓ заедница бла бла тоа да се случи
Друже дај бе не заебавај и ти сеа ........... Албанија ја спомињаш ......... дај не зезај .......... Албанија ти е прдеж држава исто/слично ко и нас .......... тукаѓере сме .......... Косово па сеуште нема никаква војска, Косово е послабо дури и од нас, а па да не прајме муабет од Србија ....... а Албанија и Македонија се тука некаде ............ Србија да бидеме реални може сите да не тепа, Србија е појака и од Хрватска, ама на Хрватите сите знаеме дека НАТО/УСА им помогнаа многу особено во 1995 год. инаку Хрватите ќе си ги гризеа ноктите !
Да НАТО се најјаки тоа е несомнено, ама јас зборам за борба сам на сам ............ на Балканот само Грција има појака армија од Србија ........... потоа доаѓаат Бугарија, па Хрватска и.т.н. Турција пак е најсилна во регионов, ама Турција не е во Европа(само мало незначително делче), а за Романија незнам не сум запознаен со нејзината воена моќ, но не верувам дека се којзнае што, а па Словенија, Црна Гора, БиХ не вреди и воопшто да се спомнуваат !

M

.:makedonec:.

Гостин
Не 16 месеци , туку 30 години , од 1968 кога се кренаа први во Југославија.

72 дена траеше помбардирањето , а војната започна од март 1998ма до јуни 1999та.

има ли тука повише од 2 недели

Косово не можеш да го споредиш со Војводина , пошто таму маџарите се помалку него албанците во Македонија.
А во Косово , 90% беа албанци.

Пак погрешно споредуваш со Чеченија, во Косово немаше никој што беше про-српски лидер , про-српски албанци ... јасна беше работата , 90% од населението се бори за слобода.
6 милиони срби сакаа да протерат 1.6 милиони албанци.

Тоа е исто како Русите да сакаат да протерат 40 милиони чеченци.
Тешко е бе дечко , многу е тешко.

Кога читаш српска пропаганда тие велат у акцију ХУ беа убиени 60 албански терористи , во другата 200 , во третата 130 , све така еден куп убиени.

А ти велиш дека толку биле и УЧКИ 2000-3000

Според организациите на ветераните и според тоа колку помош земаат семејствата на паднатите борци на УЧК , убиени биле 2400 припадници на УЧК , и 12.000 цивили. (српската тактика исто како во Хрватска и Босна , удри по цивилите).

Е сега дај објасни ми ти мене , кому веруваш , на србите , на УЧК , или на твоите податоци според кои припадниците на УЧК броеле меѓу 2000-3000 ?

Човече во која дупка се навлече самиот . Ееее така ти е кога не ја кажуваш вистината , кај и да е ќе наеб*еш.

Значи сепак не е исто Јужна Осетија и Косово , и по бројност на населени , и по територија.

Еве ти бе понова вест, информација од српскиот Генерал директно од него , од април месец 2012 , само ако не прифатиле уште 9 илјади последните 3 месеци , а ние да не сме разбрале , дај објасни кога ги примија овие нови 9 илјади ?

Откако је укинуто обавезно служење војног рока, у делу јавности постоји мишљење да је војска сведена на најмању могућу меру. Можете ли, укратко, навести основне чињенице о бројности ВС?
Такво мишљење је погрешно. Наравно да Војска Србије не може по броју да буде иста као ЈНА, јер Србија није толико велика и многољудна као СФРЈ, а и војна организација се мења и модернизује у складу са светским трендовима. Димензионисање војске је озбиљна ствар, стратегијска, и зависи од многих чинилаца, између осталог од реалних безбедносних изазова, ризика и претњи и људских и материјалних ресурса које држава може да издвоји за своју одбрану. Данас ВС има око 28.000 људи. У бригадама Копнене војске имамо четири тенковска и осам механизованих батаљона са више од 200 тенкова и преко 320 борбених оклопних возила. Такође, располажемо са више од 430 артиљеријских оруђа, од којих је око 80 вишецевних лансера ракета. Имамо две ваздухопловне бригаде са 81 авионом и 60 хеликоптера. Није, дакле, реч о малој војсци.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Na-administrativnoj-liniji-KPS-narusava-bezbednost.sr.html

Ајде сега пак ќе слушнам од тебе , абе што знае Генералот , Македонецот знае најдобро , немаат 200 тенкови туку 330.
И пази , ВС има 28.000 људи , НЕ ВОЈНИЦИ , ти реков колку се војници.

Да да , 15.000 војници ќе освојуваат 1500 населени места , по 10 војници од населено место :)

Не велам дека ти како антички македонец ќе дозволиш да бидат поразени србите , но Владата мора и да не сака.
Министер за одбрана знаеш кој е.

12 кадети на Косовските безбедносни сили учествуваа во обука во Криволак-Македонија. Косово има потпишано договори за обука со многу земји , меѓу кои и со Македонија и Хрватска.
Но ти не се прашуваш нели.

Најголемата помош за Македонија е што Милошевиќ беше поразен , да не беше Косово , тој сеуште ќе владееше со Србија и којзнае колку назад би бил целиот Балкан.

Знам, не можеш да го заборавиш Вранишковски и Прохор Пчински , Јужна Србија и Шешељ , испразнувањето на касарните и поршката за Грција.
Те разбирам јас , точно знам зошто си про српски настроен.

Да де немаше никаква штета , НАТО се аматери.

Па нели американците ништо не погодија , како тогаш УЧК ја заседе границата со Албанија.

А за Арачиново е исто како кога се фалиш дека можеш да правиш 50 склеколи.
И професорот ти дава 3 шанси за да го докажеш тоа , но ти ниеднаш не успеваш да направиш 50.
И сега се жалиш кај другарите зошто не ти дал повише шанси. Е како да ти даде повише кога за цел час треба да провери 30 ученици.

Ако разбра разбра.

Македонија се фалеше дека ќе ги среди терористите , и меѓународната заедница и дозволи да употреби цел воен арсенал , но за три дена требаше да заврши работата.
Кога поминаа 3 дена , ај сега одете во Охрид и потпишете договор пошто немате капацитет да се справите со војната.
Не можете да ослободите едно село , а кога ќе ослободите 100 други.
Ваква порака добиле тогашните властодржсци.

Ајде сега ќе почнуваш за Арачиново , пошто не ти успеа за Косово , Осетија и Чеченија.

Аман бе :D ... не сум знаел дека Тито од втората светска војна наваму дозволил да има било какви судири во СФРЈ (поточно до неговата смрт ,до 1980) ...ако некој на форумот знае нека каже де, сите да слушнеме :pos:...зар учк дури 68-ма се формирала ццццццц машала:pos:... Косово немаше про-српски лидер ... но тоа беше ситуација како во Чеченија (само што таму никој не се замеша оти несмееше) а тоа беа албанците католици кои лидер и немаа но не се согласуваа со сепаратистите и ја почитуваа српско-црногорската полиција и војска, и тоа доста луѓе имало со такво мислење, ама што да прават пустите каде да одат кога се повлече српската војска они си ги затнаа устите за да не бидат обезглавени и обесени како што тоа вашите сепаратисти им го правеа на србите и ромите а богами и на животните како што се свињите... во видеото кое што го има објавено еден член имаше слика од обесена свиња,... зарем свињата може да земе рачен фрлач или нож за да ви ги коли жените и децата:unsure: ... Српска пропагана не читам оти сум македонец у ДУША !!! а и немој да се вадиш на тоа дека србите удирале по жените и децата и другите цивили, ради тоа што вашите сепаратисти и терористи имаат убиено и силувано 10 пати повеќе жени и деца одошто убиле српски војници, имаат запалено 10 пати повеќе цркви и цивилни објекти (куќи) одошто воени установи ,... немој да се вадиш на тоа сам знаеш како било ... немој сега да зборам работи кој не доликуваат оти ќе читаат луѓе кои имаат слаб стомак, поточно што се вашите ''херои'' правеле, србите барем не им ги сечеле главите на оџите и не ги набивале на вила, не им ги ваделе уште не родените деца на албанките со нож а тоа да го гледаат нивните сопрузи ! ... како и да е Македонија е мала земја, и во 2001 поголемите држави ни налагаа кои се условите за да ја водиме офанзивата кон сепаратистите... ако им беше препуштена целосна слобода на нашите војници, Арачиново не ќе постоеше денеска (барем не со 11 000 жители туку со 700-800) ... авионите и хеликоптерите веќе биле спремни на тогашниот аеродром Петровец, само што 15 минути пред да полетаат , дојде Солана со авион дирекно од Брисел направил еден ред муабет со Трајковски и сухоите веќе не ни полетале тој ден ...
Тоа што косоварите ги обучуваат таканаречените нивни војници кај нас е нивна слабост а наша предност, ...на тоа заработува само македонската војска И НИКОЈ ДРУГ!!! - се зголемува професионализмот на армијата, се слуша добра мисла на секаде низ Европа и пошироко од неа, дека не само не обучувале нас тука дека сме добри и обучуваме, а нормално тие што се обучувани нормално дека се и поназадни:tapp:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Друже дај бе не заебавај и ти сеа ........... Албанија ја спомињаш ......... дај не зезај .......... Албанија ти е прдеж држава исто/слично ко и нас .......... тукаѓере сме .......... Косово па сеуште нема никаква војска, Косово е послабо дури и од нас, а па да не прајме муабет од Србија ....... а Албанија и Македонија се тука некаде ............ Србија да бидеме реални може сите да не тепа, Србија е појака и од Хрватска, ама на Хрватите сите знаеме дека НАТО/УСА им помогнаа многу особено во 1995 год. инаку Хрватите ќе си ги гризеа ноктите !
Да НАТО се најјаки тоа е несомнено, ама јас зборам за борба сам на сам ............ на Балканот само Грција има појака армија од Србија ........... потоа доаѓаат Бугарија, па Хрватска и.т.н. Турција пак е најсилна во регионов, ама Турција не е во Европа(само мало незначително делче), а за Романија незнам не сум запознаен со нејзината воена моќ, но не верувам дека се којзнае што, а па Словенија, Црна Гора, БиХ не вреди и воопшто да се спомнуваат !
Бугарија и Грција имаат далеку поквалитетна армија од Србија ... а Албанија+Косово веројатно се помоќни од Србија .. абре што е Србија ништо не е немаат искуства од Ирак и Афган немаат НАТО стандарди немаат ништо ...

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Не видов дека ти ме имаш цитирано , по сликата помислив дека е македонец.

Он настапува на оваа тема како да е македонски србин.

И затоа реков зарем и за ова си благодарен на србите.

70 македонци загинаа за Југославија-Србија , а 80 загинаа за Македонија во 2001ра.

Не велам дека по своја волја војувале , туку биле злоупотребени. (имало и албанци меѓу загинатите).
Внимавај на твојата нервоза и невниманието , ме помеша со некој друг поради твое невнимание :)

Член од
22 јули 2012
Мислења
115
Поени од реакции
30
Добро и тоа е за пофалба да ... секоја чест, 11 милионска држава се бореше против повеќе од 770 милиони ... секоја чест(y)
taka e nato nemozese da krie za svoite zrtvi , i za svoite bombadiranja vo begalcite so traktori . eden srbin izjavi pred mediumite
dali nemogu da razlikuju traktor od tenk pa pucaju i po civili

Kajgana Shop

На врв Bottom