M
.:makedonec:.
Гостин
Седи и уживај ти ... ќе правиме друг пат пак муабет на оваа тема, и тоа кога ќе им пукнат живците на србиштата, ... точно е дека ги изгубија сите војни ,ама ако си слушнал некогаш или пак ако си запознаен било како, србите добија помеѓу 70 -80 % од целосните воени арсенали што ги имаше ЈНА, е сеа со оглед на тоа дека Југославија беше 6 европска воена сила и 10-таа светска, можеш да замислиш само за колку оружје се работи ... и ако ти од тука мислиш дека потрошиле се и дека се клошари,... се лажеш машко, не треба да се биде многу самоуверен, некогаш таквите пропаѓаат и губат катастрофално ... си ги надокнадуваат они загубите во оружје и техника, крај краева си произведуваат сами (нешто што САП Косово не го прави ) така да нема да им треба многу време за да сигнат до Приштина и да го симнат од јарболот така нареченото ''косовско'' знаме (нормално ако не замешаат прсти НАТО-вците) ... зарем не ???Не знам зошто но гајле не ми е од србите и нивната сила , незнам зошто вие толку им се плашите.
Последните 10 години толку ми е вратена довербата што не гледам опасност за албанците од ниту еден сосед.
А тоа јадранско-јонско море бегање , ми идат како вицеви.
Не знам зошто , можеби затоа што на Србија не и останаа веќе воена техника , затоа што немаат војска веќе , затоа што се пред банкрот , затоа што имаат невработеност од 25% , можеби затоа што се поделени у триста групации , можеби затоа што ги изгубија сите војни и моралот им е погребан , не знам.
Од друга страна можеби затоа што Албанија е членка на НАТО , можеби затоа што Косово има илјадници обучени официри што не беше случај во 99та , можеби затоа што имаат свој буџет и дури 600 милиони евра за капитални инвестиции (160 милиони повише него Македонија) ... а во 99та се војуваше со пари собирани по џамии и во клубовите на дијаспората ... можеби затоа што сега Србија треба да добива територии , а не УЧК , како што беше во 99та.
И можеби затоа што видоа како е да се има своја држава , да управуваш со себе , а не Трепча ради Београд се гради.
Ни Србија не е она од 99та , а ни албанците.
Јас ги чуствувам промените , и тоа драстично.
Хашим Тачи : Београдски пашалук
Колку ќе биде Србија ?