Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Потполно сум свесен и свесно зборувам, а не заговарам ништо. Ако некој овде заговара тоа се христијанитеНе си свесен што заговараш.
Јас на тема Христијанство и ти поставив прашања, кои ти вешто ги избегнуваш цитирајќи ми овој или оној, и пак сега истото го правиш, не сфаќајки ја својата контрадикторност. А што се однесува до моето мислење ниту е западно христијанско ниту православно. Читај што ти пишувам, потруди се да разбереш.Ако си воочил што е слобода, нема да заговараш свесност како егзистенцијална категорија.
Се наоѓаш на тема за Христијанство, учењето што го изложуваш е веќе виден проблем од времето на бл. Августин, а потоа и од Декарт кои како побожни и со најдобра намера, сепак направија тешки импликации и проблеми посебно во Западното Христијанство, но за жал има инфилтрација и во Православието и генерално во човечката цивилизација.
Твоето верување е твое, не наметнувај на другите, освен ако немаш кконкретни факти.
Се е средено и срочено како што треба, само твојата неслобода не ти дозволува да го уклучиш разумот и да видиш поразлично мислење од твоетоОбиди се да ја средиш оваа космогонија, бидејќи свеста е само аналогија на нешто што има своја егзистенцијална потенција, вака е бесмислено.