Фан Клуб: Челзи

Член од
20 јули 2012
Мислења
242
Поени од реакции
364
Леверкузен потврди дека одбиле понуда од Челзи, информациите велат дека Сините понудиле 16 милиони фунти за Шурле.

Германскиот репрезентативец само една година е во Леверкузен откако минатото лето направи трансфер од Мајнц.

Со добрите игри во дресот на Леверкузен, Шурле стана атрактивен фудбалер за големите клубови, но Германците не се откажуваат лесно од неговите услуги.

"Мислам дека ниту еден фудбалер од Бундеслигата не би можел да каже дека не е заинтересиран за преселба во Челзи" - вели Шурле за Kicker.

"Челзи беше заинтересиран за мене. Не добивате таква шанса многу често во Животот".

"Руди Фелер неколку пати ми ја објасни причината поради која ја одбиле понудата".

"Леверкузен не може да најде замена за мене, јас сум многу важен фудбалер за нив".

Се шпекулира дека Челзи ја зголемил понудата за Шурле, но тој е разочаран од пишувањата во медиумите.

"Можам да замислам дека сега фановите ќе ме гледаат со поинакви очи".

"Ќе биде тешко за мене доколку одиграм два или три лоши натпревари".
www.24fudbal.com.mk

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Леверкузен потврди дека одбиле понуда од Челзи, информациите велат дека Сините понудиле 16 милиони фунти за Шурле.

Германскиот репрезентативец само една година е во Леверкузен откако минатото лето направи трансфер од Мајнц.

Со добрите игри во дресот на Леверкузен, Шурле стана атрактивен фудбалер за големите клубови, но Германците не се откажуваат лесно од неговите услуги.

"Мислам дека ниту еден фудбалер од Бундеслигата не би можел да каже дека не е заинтересиран за преселба во Челзи" - вели Шурле за Kicker.

"Челзи беше заинтересиран за мене. Не добивате таква шанса многу често во Животот".

"Руди Фелер неколку пати ми ја објасни причината поради која ја одбиле понудата".

"Леверкузен не може да најде замена за мене, јас сум многу важен фудбалер за нив".

Се шпекулира дека Челзи ја зголемил понудата за Шурле, но тој е разочаран од пишувањата во медиумите.

"Можам да замислам дека сега фановите ќе ме гледаат со поинакви очи".

"Ќе биде тешко за мене доколку одиграм два или три лоши натпревари".
www.24fudbal.com.mk

Што сме се запнале по тој Курле, ништо подобар од Стариџ не е..... Подобро за Касано нека испратат понуда :D.

H

HoT IcE

Гостин
Едно е сигурно, Рамирес може да изигра перфектно како крило, единствена мана му е што нема дриблинзи, али со брзината е многу продорен така да не би го дирал него, плус покрива цела страна, со Бане десно се одличен тандем по десна страна.
Но не се согласувам со муабетите за Де Брујн, според мене Кевин покажа извонредни квалитети, токму тој ќе биде замена за Лампард, и физички импонира во однос на Мекехран, солидно игра во дефанзива и има одличен преглед на игра, размислува многу брзо, ептен потсетува на Френки, плус има извонреден шут. Но секако и тој имаше грешки, едноставно ова се подготовки, и Матео рече дека се експирементира, Кевин играше на крило што е нетипично за него, тој е CM играч, но сепак беше добар според мене иако имаше киксови.
Мекехран, Кевин, Бертран и Пиазон се идните столбови на играта на Челзи, мора да се обрати посебно внимание на нив, се работи за небрусени дијаманти кои навистина брилијираат со настапите засега.
Какута не вреди да се збори, не е играч за голем тим како Челзи, слаб во дефанвиза и не е продорен по крило иако вчера играше на неговата омилена позиција, јас би го играл Малуда пред него во секое време.
Хачинсон е одличен како десен бек, но мора да поработи малце на експлозивност, вчера Пасторе го изеде со сецнување на десно, на лево, се гледа дека е спор.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
А што направивте со тој голманот во Атлетико што ви беше на позајмица, не го враќате?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
А што направивте со тој голманот во Атлетико што ви беше на позајмица, не го враќате?
Не го враќаме :).
Уште 1 сезона ќе остане во Атлетико на позајмица ама со една мала финта во договорот-да не може да игра против нас во Супер купот :sneaky:
:D
--- надополнето: 23 јули 2012 во 21:56 ---
http://markworrall.blogspot.co.uk/2012/07/when-fat-lasy-sings-cfcuk-us-tour.html

Интересно четиво за Челзи и голготата во ЛШ последниве години и судбината поврзана со мечевите :)

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
Се вели дека Челзи и официјално достави понуда вредна 40 милиони фунти за ХУЛK .... колку е точно незнам

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Ах тој трансвер на Хулк историја стана :)

F

fantomX

Гостин
Ги гледав двете пријателски досега, нема шо посбено да се кажи.
Мекекран реално е катастрофален, се вади на талент во дуеливе, то не поминува понатаму.
Какута лошо. На Лукаку му фали очајно многу искуство, и ако нема минути за него сезонава, нека оди негде на позајмица.
Овие тројца ги спомнувам пошто ги сметав за играчи на кои сега им е време да покажат нешто, другото ќе видиме понатаму.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
ЧЕЛЗИ ГО КОМПЛЕТИРАШЕ ТРАНСФЕРОТ НА ТОРГАН ХАЗАРД
Како што и се очекуваше, Торган Хазард и официјално е член на тимот на Челзи, каде ќе му се приклучи на неговиот брат Еден.
Торган има 19 години, и игра на иста позиција како неговиот постар брат.
Младиот Белгиец беше член на Ленс од неговата 14 година, а во минатата сезона запиша вкупно 14 натпревари.
Од Челзи потврдија дека тој ќе биде дел од тимот до 21 година, а исто така потврдија дека не се исклучува можноста тој да биде пратен на позајмица.
Ова ќе биде втор заеднички клуб за браќата Хазард, бидејќи предходно настапуваа за Тубиз од Белгија.
Клубот од Стемфорд Бриџ исто така потврди дека прати три младинци на позајмица за следната сезона. Улисес Давила ќе настапува во Шпанија, кај второлигашот Сабадел, додека Матеј Делач и Милан Лалковиќ ќе настапуваат кај Гимареш од Португалија.

Значи го доведоа . Епа како и да е со среќа нека му е :)

Официјално е и на : http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2859608,00.html

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Повеќе ми е мило што дојде Торген отколку Еден :D
Попосле ќе постирам слика од првата сезона што ја имаше кај мене на Менаџер :D
Ги гледав двете пријателски досега, нема шо посбено да се кажи.
Мекекран реално е катастрофален, се вади на талент во дуеливе, то не поминува понатаму.
Какута лошо. На Лукаку му фали очајно многу искуство, и ако нема минути за него сезонава, нека оди негде на позајмица.
Овие тројца ги спомнувам пошто ги сметав за играчи на кои сега им е време да покажат нешто, другото ќе видиме понатаму.
You know the season starts when fantomx starts with the hate :D.

Мала шала :D. Реално за Лукаку и Какута се сложувам. Мекехран е онака ок ама далеку од квалитетна игра за во Челзи особено не како замена за Лампард.
Марин ме импресионираше. Тој и Рамирес може да бидат клучни играчи сезонава за нас покрај Торес
--- надополнето: 24 јули 2012 во 22:41 ---
Сака некој да го купи Малуда?
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200797056990

:D

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.335
Поени од реакции
26.274