Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
стакло ефект се прави со layer opacity ке си играш малце со него :tv:, или погуглај малце за подетално под "glass layer effect photoshop"

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Како можам да направам стакло ефект(како на Точкест аватарот)??????
За стакло ефект еве имаш неколку туторијали на google, а во моменталниот аватарот на Точкест не гледам никаков стакло ефект, туку него само му е избришана позадината (transparent) и му е зачувана во PNG формат :toe:

bubi4ko

Македонци брее..
Член од
24 јуни 2008
Мислења
274
Поени од реакции
17
За стакло ефект еве имаш неколку туторијали на google, а во моменталниот аватарот на Точкест не гледам никаков стакло ефект, туку него само му е избришана позадината (transparent) и му е зачувана во PNG формат :toe:
Сега му е сменет но порано имаше Стакло ефект....Сепак благодарам

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Имам мала помош од вас да ми направите нешто. Значи еве сликата ке ви ја дадам и сакам само знакот(логото) да ми го направите во срце и ако бива малку закосено срцето, значи знакот(логото) да е во вид на срце и да биде без позадина, за да можам да го ставам на аватар без позадина.
Само знакот(логото) да биде во позадина, НЕ ЦЕЛАТА СЛИКА! :)
Еве ја сликата:

Кој направи го частам од мене пијачка !! :)

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Имам мала помош од вас да ми направите нешто. Значи еве сликата ке ви ја дадам и сакам само знакот(логото) да ми го направите во срце и ако бива малку закосено срцето, значи знакот(логото) да е во вид на срце и да биде без позадина, за да можам да го ставам на аватар без позадина.
Само знакот(логото) да биде во позадина, НЕ ЦЕЛАТА СЛИКА! :)
Еве ја сликата:

Кој направи го частам од мене пијачка !! :)

Уствари сакаш да е транспарентна позадината така?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Знам не личе на срце :pos: но ова го направив за 5 мин само за да ми потврдиш дане на ова мислеше.
Ако мислише на ова кажи ќе ги направам аглите и ќе го обликувам во форма на срце

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Google, Kajgana, Tocka, Idividi, Youtube, Myspace i drugi.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Некој да има да ми пушти сериски број за Photoshop CS2 или CS3 по ПП? Од што имате сериски тоа ќе симнам од интернет. Имам некоја постара верзија на Photoshop што не сум ја користел одамна, па сакам да видам какви се поновите. Згора на тоа сега сум на Vista и незнам баш дали ќе функционира постарата верзија како што треба...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Знам не личе на срце :pos: но ова го направив за 5 мин само за да ми потврдиш дане на ова мислеше.
Ако мислише на ова кажи ќе ги направам аглите и ќе го обликувам во форма на срце

Да да, на ова мислев, само подобро го направи и ако може помало, и нели може некако краеви да блескат мислам незнам како да ти кажаm, ама ај прво ти ова го направи и малку го закоси на една страна во косо да биде :).

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Да да, на ова мислев, само подобро го направи и ако може помало, и нели може некако краеви да блескат мислам незнам како да ти кажаm, ама ај прво ти ова го направи и малку го закоси на една страна во косо да биде :).

Ако имаш уште некој поправка кажи, но ни малку ли не го разбираш Photoshop сам да си досредиш некои работи, мислам сам најдобро си знаеш што треба да направиш. Позз ако требе нешто слободно прашај :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom