Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

bubi4ko

Македонци брее..
Член од
24 јуни 2008
Мислења
274
Поени од реакции
17
Како можам да ја уредам колата..Дали има некој туторијал или нешто од каде можам да видам????(преку фотошоп најнормално)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Пиши само на google photoshop car tutorials и имаш милион страни со туторијали. Еве нешто од прва што најдив :toe:

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Tuka se najdobrite tutorijali za koli na internet.

izvinete za latinicava pc-vo skrenuva :wink:

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Може ли некој да направи меморандум за да видам како се прави. Поздрав:smir:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Може ли некој да направи меморандум за да видам како се прави. Поздрав:smir:
Анета, секаде кај што имам работено меморнадумот сум го правел во Word (исто така и на доста места го прават во Excel). Такада, кажи што поточно ти треба од меморандумот за да би го правела во фотошоп, па да видиме што и како ? :/

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Eве едно мое дело кое иако изгледа запрепастувачки:icon_lol:, не е некоја голема философија. Доволни се 10тина минути. Црна позадина, комбинација на добри апстрактни четки(најпрво со розева боја, па црна, па сина, па виолетова, па бела) со Blending options, најискористена Outer glow. Шлакав како ќе стигнам и дојдов до ова.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Може некој да објасни како се тргаат позадините?Фала однапред,:helou:
За да ја тргнам позадината ја отворам сликата и отворам нова со иста големина ама транспарентна и ја префрлувам таа со бела позадина врз транспарентната и после белото го селектирам со Magic Want Tool (
) и стискам delate на тастатурата, се брише и сликата се зачувува со Save Аs... и ќе наместиш .gif или .png формат.
Се надевам добро објаснив. :)

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
За да ја тргнам позадината ја отворам сликата и отворам нова со иста големина ама транспарентна и ја префрлувам таа со бела позадина врз транспарентната и после белото го селектирам со Magic Want Tool (
) и стискам delate на тастатурата, се брише и сликата се зачувува со Save Аs... и ќе наместиш .gif или .png формат.
Се надевам добро објаснив. :)
Супер објасни :back: фала

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Може некој да објасни како се тргаат позадините?Фала однапред,:helou:
На следниов начин ти е полесно:

Кога ќе отвориш некоја слика во layers таа ти е backgound, кликаш давапати на background точно на на backgroundот и ќе ти се појави диалог бокс таму пиши си име на сликата или остави layer0 и ок.
Е сега можеш да ја селектираш позадината ако е еднобојна и се разликува од сликата што ти треба и кликаш delete на тастатурата.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51

После кајгана утакмица :)

Ке се нафати ли некој да ми направи една ваква слика ( поточно како првата) само наместо мечка само нос на прасе да има ништо друго?Ако мозе :back::helou:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ке се нафати ли некој да ми направи една ваква слика ( поточно како првата) само наместо мечка само нос на прасе да има ништо друго?Ако мозе :back::helou:
А слика од тебе од каде да најдам :) дај ми слика па да видам до вечер ако имам време може ќе ти направам :coffee:

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
А да пробаш сам да го направиш тоа.
Пиши на гугл face replacement in photoshop tutorial.
Пробај сам поинтересно е и ќе научиш нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom