Фала.Повели.
Анета, секаде кај што имам работено меморнадумот сум го правел во Word (исто така и на доста места го прават во Excel). Такада, кажи што поточно ти треба од меморандумот за да би го правела во фотошоп, па да видиме што и како ? :/Може ли некој да направи меморандум за да видам како се прави. Поздрав:smir:
Може некој да објасни како се тргаат позадините?Фала однапред,:helou:Повели.
За да ја тргнам позадината ја отворам сликата и отворам нова со иста големина ама транспарентна и ја префрлувам таа со бела позадина врз транспарентната и после белото го селектирам со Magic Want Tool (Може некој да објасни како се тргаат позадините?Фала однапред,:helou:
Супер објасни :back: фалаЗа да ја тргнам позадината ја отворам сликата и отворам нова со иста големина ама транспарентна и ја префрлувам таа со бела позадина врз транспарентната и после белото го селектирам со Magic Want Tool () и стискам delate на тастатурата, се брише и сликата се зачувува со Save Аs... и ќе наместиш .gif или .png формат.
Се надевам добро објаснив.
На следниов начин ти е полесно:Може некој да објасни како се тргаат позадините?Фала однапред,:helou:
Ке се нафати ли некој да ми направи една ваква слика ( поточно како првата) само наместо мечка само нос на прасе да има ништо друго?Ако мозе :back::helou:
После кајгана утакмица
А слика од тебе од каде да најдам дај ми слика па да видам до вечер ако имам време може ќе ти направамКе се нафати ли некој да ми направи една ваква слика ( поточно како првата) само наместо мечка само нос на прасе да има ништо друго?Ако мозе :back::helou: