Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
- Член од
- 9 декември 2009
- Мислења
- 12.162
- Поени од реакции
- 18.202
Влагам во СП Маркет и барам Македонско Чоколадо и нема Барам Македонско Млеко со 0.9% масленост и нема и тоа е...Да, ајде да купуваме Македонски производи и јас сум за, меѓутоа зашто ги нема ? Зашто да влезеш во било која продавница/маркет 80% се странски производи ? Зашто не е обратно ........... еве на пр. погоре Цитро збори за некоја Македонска фабрика за сладоледи, а зашто тие сладоледи ги нема на пр. во продавнициве во мојава околина, за да ги купувам, зашто сладоледите во мојава околина се се странски ? Ова само како пр. за сладоледите, ама и за сите други ствари, пази се увезува се и свашта од каде не, а домашното никаде го нема ............
Уште и да ги има тие 0.9% масленост добро ќе бидеВлагам во СП Маркет и барам Македонско Чоколадо и нема Барам Македонско Млеко со 0.9% масленост и нема и тоа е...
Читај декларација,ќе видиш дали е произведено во Македонија,а ќе го провериш и рокот за употребаДа, ајде да купуваме Македонски производи и јас сум за, меѓутоа зашто ги нема ? Зашто да влезеш во било која продавница/маркет 80% се странски производи ? Зашто не е обратно ........... еве на пр. погоре Цитро збори за некоја Македонска фабрика за сладоледи, а зашто тие сладоледи ги нема на пр. во продавнициве во мојава околина, за да ги купувам, зашто сладоледите во мојава околина се се странски ? Ова само како пр. за сладоледите, ама и за сите други ствари, пази се увезува се и свашта од каде не, а домашното никаде го нема ............
Meне ми треба млеко со 0% масленост доктурот ми рече да пијам млеко без масленост колку што приметив млеко со најниска масленост на пазарот е 0,9% а најпосно Македонско Млеко е со 1,5%. Го видов тоа од Радово ама не ми врши работа.Уште и да ги има тие 0.9% масленост добро ќе биде
Има здравје радово со демек со 1.5%масленост
Јас па си сакам помасничко ЈБГ .....................Meне ми треба млеко со 0% масленост доктурот ми рече да пијам млеко без масленост колку што приметив млеко со најниска масленост на пазарот е 0,9% а најпосно Македонско Млеко е со 1,5%. Го видов тоа од Радово ама не ми врши работа.
Свари домашно и од продавница млеко,спореди ги и ќе видиш дека млекото од продавница има 0%масленост.Meне ми треба млеко со 0% масленост доктурот ми рече да пијам млеко без масленост колку што приметив млеко со најниска масленост на пазарот е 0,9% а најпосно Македонско Млеко е со 1,5%. Го видов тоа од Радово ама не ми врши работа.
Ради маржата..најверојатно.Многу домашни фирми неможат да се борат со странски големи компании.Пример еве оваа за сладолед милина,дали може да понуди поголема маржа за маркетите и продавниците од да речеме алгида или нестле ? Сигурно не.. ја нема таа финансиска моќ.Да, ајде да купуваме Македонски производи и јас сум за, меѓутоа зашто ги нема ? Зашто да влезеш во било која продавница/маркет 80% се странски производи ? Зашто не е обратно ........... еве на пр. погоре Цитро збори за некоја Македонска фабрика за сладоледи, а зашто тие сладоледи ги нема на пр. во продавнициве во мојава околина, за да ги купувам, зашто сладоледите во мојава околина се се странски ? Ова само како пр. за сладоледите, ама и за сите други ствари, пази се увезува се и свашта од каде не, а домашното никаде го нема ............
Meне ми треба млеко со 0% масленост доктурот ми рече да пијам млеко без масленост колку што приметив млеко со најниска масленост на пазарот е 0,9% а најпосно Македонско Млеко е со 1,5%. Го видов тоа од Радово ама не ми врши работа.
Жито Полог - Тетово работат јуфки, макарони, тарана, фиде...за жал шпагети не.Ама тестенините им се баш добри и поефтини од Дивела или грчките (40 ден.), дома ги земаме од Тедико (морам да ги пофалам гледам доста македонски производи кај нив)...А тетовчаниве изгледа сменале машини или производство, порано ептен им беа лоши тестенините и се лепеа во варење, сега се ок.Имаа(т) и макарони од црно брашно.Има ли Македонско производство на шпагети,макарони,фиде?
Добри ли се на вкус , и ако не ти е тешко да ми кажеш колку грама имат јаглехидрати , протеини и масти во 100 грама од оие тестенини би требалод а пишува на паковањето.Жито Полог - Тетово работат јуфки, макарони, тарана, фиде...за жал шпагети не.Ама тестенините им се баш добри и поефтини од Дивела или грчките (40 ден.), дома ги земаме од Тедико (морам да ги пофалам гледам доста македонски производи кај нив)...А тетовчаниве изгледа сменале машини или производство, порано ептен им беа лоши тестенините и се лепеа во варење, сега се ок.Имаа(т) и макарони од црно брашно.