fr0zen
Kirigaya Kazuto
- Член од
- 26 септември 2011
- Мислења
- 1.348
- Поени од реакции
- 503
Ова од искуство или ... ?Ќе земе една суровица и ќе ти ја скрши од глава, шо не ти е јасно.
Ова од искуство или ... ?Ќе земе една суровица и ќе ти ја скрши од глава, шо не ти е јасно.
Можеби се мажи кои се водат по изреката : Паметниот му попушта на будалата.Некако ми е тешко да си ја замислам сликава во глава.Не негирам дека веројатно се случува ама веројатно затоа што немам видено жена маж да истепа, а мажот да не врати...Штознам,или мажот е многу фин и културен па на физички напад не возвраќа, или жената билдерка е па не може да ја совлада. Разбирам ајде и шлаканица да падне, ама овие мажи штом отишле во СОС центри, значи сериозно тепање паднало.
Никогаш во животот не сум кренала рака кон некого (детски не се брои). Оној што ќе крене и ќе се обиде физички да го реши проблемот треба да биде нокаутиран. Важи и за мажи и за жени.Ова од искуство или ... ?
Се шалам , и јас сум зачуден од ова појава ...Никогаш во животот не сум кренала рака кон некого (детски не се брои). Оној што ќе крене и ќе се обиде физички да го реши проблемот треба да биде нокаутиран. Важи и за мажи и за жени.
А за ова претпоставувам дека мава со нешто и бега, оти ако ја фатат ќе ја акнат од земја, освен физички ако не е супериорна во однос на него Во спротивно чудно ми е да те тепа некој физички послаб од тебе, а ти да си седиш мирен.
Се сменија странитеАбе овој модерен свет ни јебе долговековна Македонска традиција,кај што се знае кој е газда а кој праи компир манџа.
Тотално се сложувам со поговорката , и ден-денес ја користиме т.е се водимо до поговорката , но нема абер од ова ... ебати поговорка ..Можеби се мажи кои се водат по изреката : Паметниот му попушта на будалата.
И ете што ги нашло , пуштај еден , пуштај втор , на крај СОС.
А можеби се работи и за психичко насилство.
Не верувам дека има толку многу мажи кои се физички послаби од своите жени. Мора да се во прашање нефизички околности.
Замисли на колку ниско ниво треба да бидеш за проблемите со тупаници да ги решаваш. Замисли сите проблемите да ги решававме со тупаница, крвава нација ќе бевме. Остај ги девојчињата што лаат не касаат.Се шалам , и јас сум зачуден од ова појава ...
Сега ова го очекувам во блиска иднина т.е од помладава генерација ( девојки де )
по фб , кантер страјк , гледам како девојки пишуваат , се курчат , се издизаат ( немам некој друг збор )
Дека кога ќе го фатил ќе го направил ова она , бла бла бла ...
Очекувам во блиска иднина трендот да си продолжи ...
Ама тоа еднаш може да згреши и никогаш повторно. Не ми е јасно како машко во чиј ген е да тепа и коле, да трпи насилство константно, во подолг временски период :/Ќе земе една суровица и ќе ти ја скрши од глава, шо не ти е јасно.
Те бре , се сомневаш во мене , како можеш да помислиш дека можам да применам физичко насилство врз девојка , јас до ден денес не сум удрил некого ( повремено некого , не НЕКОЈА )Замисли на колку ниско ниво треба да бидеш за проблемите со тупаници да ги решаваш. Замисли сите проблемите да ги решававме со тупаница, крвава нација ќе бевме. Остај ги девојчињата што лаат не касаат.
Може психичко пријавуваат, не е прецизно напишано за мажите, генерално за сите пријави е пишано физичко. Таман си е, еднаш треба да мавне и да ја постелат на земја, за втор пат да не и текне да крене рака.Ама тоа еднаш може да згреши и никогаш повторно. Не ми е јасно како машко во чиј ген е да тепа и коле, да трпи насилство константно, во подолг временски период :/
Ништо не реков за тебе, не си ме разбрал.Те бре , се сомневаш во мене , како можеш да помислиш дека можам да применам физичко насилство врз девојка , јас до ден денес не сум удрил некого ( повремено некого , не НЕКОЈА )
Никогаш , ама под никогаш ни под разно нема да дозволам да паднам на ниско ниво , не пак насилство
еее , Македонија си ги изгуби сите вредности
Знам де , ова како хипотетички то доаѓа ...Може психичко пријавуваат, не е прецизно напишано за мажите, генерално за сите пријави е пишано физичко. Таман си е, еднаш треба да мавне и да ја постелат на земја, за втор пат да не и текне да крене рака.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 20:42 ---
Ништо не реков за тебе, не си ме разбрал.
Морав да ти одговорм одма без да ја читам темава до крај.еее , порано мажите знаеле како да ги доведат в ред жените , но сега спротивно се случува - жените почнуваат да малтретираат и физички и психички
Па и тоа и не е некакво малтретирање повеке е само еден удар што никогаш нема да и се повтори ако не ме убие.Ќе земе една суровица и ќе ти ја скрши од глава, шо не ти е јасно.