- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Мора да се изедначиме со вистинската мајкаАбе колку и да беа "лоши" старите униформи, сепак ми стои дека се порепрезентативни. ЈБГ
Мора да се изедначиме со вистинската мајкаАбе колку и да беа "лоши" старите униформи, сепак ми стои дека се порепрезентативни. ЈБГ
сарказам?Добри се. Чиста Петка им давам.
Инаку и јас сеуште не можам да ги прежалам старите униформи зашто беа оргинал комитски.Абе колку и да беа "лоши" старите униформи, сепак ми стои дека се порепрезентативни. ЈБГ
И на британските гардисти им е жешко во шубарата па не ја менуваат.Тоа се вика традиција.На барање на гардата се воведени и новите униформи, затоа што оние за кои пекате се претешки и во текот на летото невозможно е да се издржи во таква униформа.
Мора да се изедначиме со вистинската мајка
Кај британците се туристичка атракција и стојат на бакингемската палата, кај нас не стојат никаде освен на прием на странски делегации. Види колку долго постои британската армија, види колку долго постои Македонската армија. Ние сега ги креираме тие униформи, на база на тоа што го имаме како културно наследство, и на база на националните бои. црвени и жолти, и бело и црно како дел од униформата.И на британските гардисти им е жешко во шубарата па не ја менуваат.Тоа се вика традиција.
Мора да признаеш, многу личат на бугарските униформи.
Абе нек се гонат, какви златни униформи менуваат за ова глупостине све ми боје лепо стоје
Стариве униформи се униформи како што ги носеле борците кои баднале за македонија барем како што имам гледано, а новиве како што кажа еден член погоре како гоце делчев кога студирал во СОФИЈА. Арно рекоа ептен бугарски се.
Сите тројца пиво кај сакате, ако ми најдете изјава на било кој, министер, заменик министер, премиер, претседател или ношпал во која изјавуваат дека старите униформи, или оние со наметката ќе се исфрлат од употреба.Искрено комитските некако понаши ми личеа, навикнат бев да ги гледам. Кога ги гледав одма на тврдокорни ме потсеќаа и на филмовите со нашите против турците. Некако поавтентични ми личеја и ако ги споредувам со сликите од комити и војводи барем тие кај јас сум ги видел. Овие некако ми се туѓи и да си бидам искрен на кај бугарско ми маваат.
А за гардистите ако им било жешко во лето, дај по сандали да ги пуштимеи по куси пантолони и маица по куси ракави . Абе гардисти се или манекени. Што ке прават ако треба под цела военаопрема да седат во некој ров на + 50. Војник е ке издржи, за тоа и плата зема. Најмала причина да се смени униформата ми е тоа, дека жешко било.
Па ако тоа ти е желба, земи си бугарски пасош и фаќај патот, слободен си..............следно - федерција со Бугарија.........честито