Нова химна на АРМ и нови униформи

Статус
Затворена за нови мислења.

Pallatino

Батулец
Член од
29 декември 2011
Мислења
63
Поени од реакции
21
Новите униформи највероватно се тие што дефилираа за прославата 20 години независност, ама химнава ми е интересна работа и мислам дека е добра работа за покрај дрзавната и војската треба да си има своја свечена песна за свои манивестации и свечености. Уште подобро би било ако има некој ритам на марш па ќе остава подобар впечаток.(y)

S

Sagan

Гостин
Прекрасно! Рајхот во потполен сјај...

--- надополнето: 18 јули 2012 во 22:45 ---
Химната цели 7 секунди е чиста копија на руската национална (0:28-0:39) :facepalm:
Од 0:17 до 0:24 одговара целосно на текстот “слава отечество наше свабодноје“ и “...предками данаја мудрост народнаја...“ :pos:
Остатокот е како од Дрварчето Трајче...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Прекрасно! Рајхот во потполен сјај...

--- надополнето: 18 јули 2012 во 22:45 ---
Химната цели 7 секунди е чиста копија на руската национална :facepalm:
Од 0:17 до 0:24 одговара целосно на текстот “...предками данаја мудрост народнаја...“ :pos:
Остатокот е како од Дрварчето Трајче...
Потсеќа на :
А генерална оценка за се, повеќе од катастрофална..(n)

S

Sagan

Гостин
Потсеќа на :
А генерална оценка за се, повеќе од катастрофална..(n)
Па да, тековната и советската се разликуваат само по текстот. Додадов и точно време погоре во постот, ама верувам сите може да забележите каде е преклапањето и без тоа.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Па да, тековната и советската се разликуваат само по текстот. Додадов и точно време погоре во постот, ама верувам сите може да забележите каде е преклапањето и без тоа.
Да, да знам тоа дека се исти само што се сменети некој зборови со реформата од Путин. :D Него ме потсеќа и на една друга, ама не ми текнува моментално. :S

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Да, да знам тоа дека се исти само што се сменети некој зборови со реформата од Путин. :D Него ме потсеќа и на една друга, ама не ми текнува моментално. :S
Случајно да не е оваа мада не врувам :D

S

Sagan

Гостин
Во 0:33-0:37 се крие уште една државна химна, знам :LOL: Химните на големите сили ги знам со се текст, и убавите на некои мали земји. Ама ова изгледа ќе да беше некоја од афричките :pos:
Авторот армиската ја создал изгледа на база на исечоци од државните на пола свет, така задскриено истакнувајќи ги стремежите на АРМ :нинџ:

Кире Костов, нашиот Хорст Весел.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Повеќе ми се допаѓаа старите униформи. Овие некако многу ми личат на бугарските...

S

Sagan

Гостин
Повеќе ми се допаѓаа старите униформи. Овие некако многу ми личат на бугарските...
А зашто мислиш, че това не е била идејата? o_O
Златна униформа е старата.

Со оглед кој ги дизајнирал (и забегал у идеја дека си прави сопствена модна ревија), сме можеле да очекуваме и пошарено решение. Ја на пример швајцарската гарда на ватиканскиот прецедник...

Инаку, т.н. Национална гвардејска част во Бугарија според уставот е на исто рамниште со знамето, грбот и химната (како национален симбол). Еден гвардеец изглежда... ето така:
DSCN3827.jpg

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Абе јас сум малце ќор и приглуп на моменти и си реков ај јас да не го пишам ова прв.
Има некој да постави слики од униформите на "браќата"?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Новите униформи највероватно се тие што дефилираа за прославата 20 години независност, ама химнава ми е интересна работа и мислам дека е добра работа за покрај дрзавната и војската треба да си има своја свечена песна за свои манивестации и свечености. Уште подобро би било ако има некој ритам на марш па ќе остава подобар впечаток.(y)
:facepalm:
За кој кур ќе ни е?
Овде леб нема да се јаде...незнам до кога ќе се случува оваа аномајлија...просечна плата 200 евра а се троши по 300.
Нова униформа и нова химна...хахахахахаххахххх

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Мали деца си играат држава тоа е... :tapp: Се повеќе и повеќе наликуваме на Туркменистан, ќе се дрзнат овие ненормалниве овој пример ќе го следат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе јас сум малце ќор и приглуп на моменти и си реков ај јас да не го пишам ова прв.
Има некој да постави слики од униформите на "браќата"?
Униформите се оргинал каква што носел гоце делчев додека студирал воена акадимја во софија :D

Гардиската шубара е повеќе бугарска отколку македонска

Комитските униформи беа романтични, а новите се повојнички и бегаат од македонската народна традиција

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=D09226F531B9304FBB37075B0D0EEE64

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Абе колку и да беа "лоши" старите униформи, сепак ми стои дека се порепрезентативни. ЈБГ

INB4 хејташ за џабе и јадеш ресани Сталкеру!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom