Нова химна на АРМ и нови униформи

Статус
Затворена за нови мислења.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
Џабе гомна јадење....
Униформите ги презентираа уште лани, и за разлика од сега има 3 вида на униформи.
Сите се креирани да ги содржат националните бои, но и да изгледаат официјално. Униформите ги креирал Ношпал, не сељандура што пишува по форуми, и споредува со други земји. Ако одиме по логика да немаме униформи слични на другите поарно голи да ги пуштиме војниците.
На барање на гардата се воведени и новите униформи, затоа што оние за кои пекате се претешки и во текот на летото невозможно е да се издржи во таква униформа. Ги имам видено војниците на Пелинце, цела униформа ја соблекуваат пред и после манифестацијата зошто неможат да дишат.
Наша армија да ве потсетам имаме само 20 години, и ова е првпат да се креира нешто ново за нејзе, а да не се остатоци од јна. Униформите се одлични, изгледаат убаво, а затоа што некој зима по некое денарче од сорос да јаде гомна по форуми ич не ми чуе левоо маде.......

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе колку и да беа "лоши" старите униформи, сепак ми стои дека се порепрезентативни. ЈБГ
Инаку и јас сеуште не можам да ги прежалам старите униформи зашто беа оргинал комитски.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
^Тие униформи не се извадени од употреба се користат во зимскиот период поради материјалот од кој се направени. Ама така е кога повеќе се зборува отколку што се слуша......

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
На барање на гардата се воведени и новите униформи, затоа што оние за кои пекате се претешки и во текот на летото невозможно е да се издржи во таква униформа.
И на британските гардисти им е жешко во шубарата па не ја менуваат.Тоа се вика традиција.
Мора да признаеш, многу личат на бугарските униформи. :confused:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Абе нек се гонат, какви златни униформи менуваат за ова глупостине све ми боје лепо стоје :tapp:

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Стариве униформи се униформи како што ги носеле борците кои баднале за македонија барем како што имам гледано, а новиве како што кажа еден член погоре како гоце делчев кога студирал во СОФИЈА. Арно рекоа ептен бугарски се.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.877
Поени од реакции
23.273
Искрено комитските некако понаши ми личеа, навикнат бев да ги гледам. Кога ги гледав одма на тврдокорни ме потсеќаа и на филмовите со нашите против турците. Некако поавтентични ми личеја и ако ги споредувам со сликите од комити и војводи барем тие кај јас сум ги видел. Овие некако ми се туѓи и да си бидам искрен на кај бугарско ми маваат.
А за гардистите ако им било жешко во лето, дај по сандали да ги пуштимеи по куси пантолони и маица по куси ракави:facepalm: . Абе гардисти се или манекени. Што ке прават ако треба под цела военаопрема да седат во некој ров на + 50. Војник е ке издржи, за тоа и плата зема. Најмала причина да се смени униформата ми е тоа, дека жешко било.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
Мора да се изедначиме со вистинската мајка

И на британските гардисти им е жешко во шубарата па не ја менуваат.Тоа се вика традиција.
Мора да признаеш, многу личат на бугарските униформи. :confused:
Кај британците се туристичка атракција и стојат на бакингемската палата, кај нас не стојат никаде освен на прием на странски делегации. Види колку долго постои британската армија, види колку долго постои Македонската армија. Ние сега ги креираме тие униформи, на база на тоа што го имаме како културно наследство, и на база на националните бои. црвени и жолти, и бело и црно како дел од униформата.

Ете ги сликите од бугарската и нашите, ја ставиле. По што се слични, по чизмите, од иста фирма да не се ?
Они црни панталони, ние бели, они со бела ние со црвена линија.под појасот нашите 10 сантима нивните 20 сантима долги. појасот кај нив бел, кај нас црн. нашите носат елече со мали еполети, нивните без елек со големи еполети. нашите во средина имаат преклопување на копчињата без ортомчиња нивните имаат ортоми долги бели. капата нашата шубара, нивната налик руската плус огромен пердуф на челото. ИЧ не личат нашите на нивните.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
Абе нек се гонат, какви златни униформи менуваат за ова глупостине све ми боје лепо стоје :tapp:
Стариве униформи се униформи како што ги носеле борците кои баднале за македонија барем како што имам гледано, а новиве како што кажа еден член погоре како гоце делчев кога студирал во СОФИЈА. Арно рекоа ептен бугарски се.
Искрено комитските некако понаши ми личеа, навикнат бев да ги гледам. Кога ги гледав одма на тврдокорни ме потсеќаа и на филмовите со нашите против турците. Некако поавтентични ми личеја и ако ги споредувам со сликите од комити и војводи барем тие кај јас сум ги видел. Овие некако ми се туѓи и да си бидам искрен на кај бугарско ми маваат.
А за гардистите ако им било жешко во лето, дај по сандали да ги пуштимеи по куси пантолони и маица по куси ракави:facepalm: . Абе гардисти се или манекени. Што ке прават ако треба под цела военаопрема да седат во некој ров на + 50. Војник е ке издржи, за тоа и плата зема. Најмала причина да се смени униформата ми е тоа, дека жешко било.
Сите тројца пиво кај сакате, ако ми најдете изјава на било кој, министер, заменик министер, премиер, претседател или ношпал во која изјавуваат дека старите униформи, или оние со наметката ќе се исфрлат од употреба.
ЧИТАЈТЕ пред да зимате мислења од форум здраво за готово.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 01:35 ---
следно - федерција со Бугарија.........честито
Па ако тоа ти е желба, земи си бугарски пасош и фаќај патот, слободен си..............

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom