Ќе одите на нотар за тоа.Дечки ми треба помош околу ова:
Значи се работи за наследство на стан со регулирани сите имотно правни работи, значи чист. Прашањето е како оди постапката за оставање на станот од родители на деца? Родителите кои се сеуште живи сакаат на писмено да стои дека по нивната смрт станот се дели на два еднакви дела и истиот треба да се продаде веднаш по смртта. И дали има опција да се остави само на едното дете кое нема друго живеалиште ама да стои на писмено? Фала и поздрав
Може, доколку уредно ги среди сите документи. Ќе има многу трчање, ама нека не се откажува и нека не се обесхрабрува.Vaka, se raboti za plati i pridonesi. Dali moze naslednik da bara plati i pridonesi?
Covekot bese vo postapka da tuzi za neplateni plati i pridonesi i pocina, dali moze zena mu da tuzi za negovite plati i pridonesi?
300-400 денари...Случајно некој да не знае колку чини префрлање на моторно возило на нотар (веспа под49кв)? Фала
Штом сте потпишале договор, имаат право да те тужат, не е денес проблем за матишен и за адреса, а за она што ти го бараат 90 % зависи што има напишано во договорот.Вака, вчера потпишав договор за аранжман за одмор во аурора. По нападиве низ Бугарија ме фаќа по малку страв да одам, а и хотелот кој ми го фалеја во агенција на трипадвајзот има премногу негативни коментари. Се промислив и сакам да го раскинам. Проблемот е во агенција ми бараат 90% од сумата да им ја платам, а се закануваат и со тужба. Инаку договорот беше само со мое име и презиме и потпис. Нит матичен број нит адреса, ништо! Им оставив 100 евра како капар од кои веќе се одреков.
Дали можат судски да ме гонат?
Бараат 90% од вкупниот износ на аранжманот. На кој основ ќе ме тужи кога нема ни фотокопија од лична карта, ниту моја адреса ништо!Штом сте потпишале договор, имаат право да те тужат, не е денес проблем за матишен и за адреса, а за она што ти го бараат 90 % зависи што има напишано во договорот.
pisi mi vo privatna poraka poso jas nemozam da ti go otvoram profilot ke ti kazam so kakoИтно имам потреба од правен совет во врска со поделба на имот и поделба на долгови во случај на развод, не би сакала да пишувам јавно, дали некој од вас има познавање во оваа област за да се обратам по приватна порака?
Однапред благодарам.
Ако имаш покритие за тие месеци дека воопшто си ги платил тие сметки немаш гајле дали се тужени или не... а ако немаш сметки или било каква потврда дека имаш платено боље плати си.. зашо после незнаш шо може да те зачекаВе молам да ми одговорите:месецов моите добиле сметка за наплата на струја и во неа стоеше дополнително заостанат долг од 960 денари.Мајка ми отишла до наплатниот пункт во ГТЦ и таму и кажале дека се тоа тужени сметки за 3,4,5 месец 2004 година.Дали е правно издржано после толку време да ни бараат наплата на тие пари и дали сме должни да ги платиме?
Разбирам дека не вреди човек да се нервира за овие пари но сепак се работи за револт и принцип.Ви благодарам.
Најдобро би ти било да појдеш до Централен Регистар на РМ за да ти кажат одетално се што ти треба...zdravo me interesira otvaranje na firma za prevoz na patnici [taksi] so licenca sto e se potrebno,koi dokumenti i kolku pari mi se potrebni