Пребрзо созревање

Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Пребрзо растење во однос на психолошка гледна точка,мое лично искуство е дека пребрзо сум побегнал од оние незрелите години,во многу случаи некој ке го квалификува тоа како добар резултат,а многу ќе речат: -Премногу си озбилен за твоите години,звучиш како татко ми.
Сакам да дадете ваше мислење во однос на ова,дали понапредното размислување е подобро или не? И што губат а што добиваат оние „позрелите“

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Што подобро бе? Дечишта ми се прават возрасни и најискусни. Уште од мама и тато бараат пари за сокче. Билдаат его како они се понапредни и попаметни од нивната генерација.

Вие „позрелите“ губите среќа. Се нервирате како тоа меѓу вас има незрели, а незрелите си уживаат додека не се замараат за други и не ги боли кур за вас. И затоа сега ќе бидете dark, mysterious и суицидни додека „глупите“ ќе си уживаат.
Последна активност:
Прегледува тема Самоубиство!, пред 6 минути

Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Што подобро бе? Дечишта ми се прават возрасни и најискусни. Уште од мама и тато бараат пари за сокче. Билдаат его како они се понапредни и попаметни од нивната генерација.

Вие „позрелите“ губите среќа. Се нервирате како тоа меѓу вас има незрели, а незрелите си уживаат додека не се замараат за други и не ги боли кур за вас. И затоа сега ќе бидете dark, mysterious и суицидни додека „глупите“ ќе си уживаат.
Последна активност:
Прегледува тема Самоубиство!, пред 6 минути
Значи ти уживаш додека незрелите хараат покрај тебе,што значи дека не ти сметаат
А слободно и јас мислам дека без обзир на тоа колку години имаш,воопшто немаш став на изградена персона,туку на застарен маалски фраер кој уште живее во неговите „најубави години“

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Абе мочко
Значи ти уживаш додека незрелите хараат покрај тебе,што значи дека не ти сметаат
А слободно и јас мислам дека без обзир на тоа колку години имаш,воопшто немаш став на изградена персона,туку на застарен маалски фраер кој уште живее во неговите „најубави години“
абе братче а ти ако си толку ,,зрел,, што се замараш со ,,незрелите,, окулу тебе дали некој има или нема изградена персона :) секој си има свој став

п.с. и пазете од многу зреење да не презрее некој ... па после да биде трул...

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Хм, ајде пак јас, убаво е да го советуваш некој со зрел совет, ама во друштво и забава да се однесуваш како намќор (ептен зрел) не практикувам и мразам луѓе што ова го практикуваат така да мислам дека ме свати што сакам да кажам :)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Пребрзо растење во однос на психолошка гледна точка,мое лично искуство е дека пребрзо сум побегнал од оние незрелите години,во многу случаи некој ке го квалификува тоа како добар резултат,а многу ќе речат: -Премногу си озбилен за твоите години,звучиш како татко ми.
Сакам да дадете ваше мислење во однос на ова,дали понапредното размислување е подобро или не? И што губат а што добиваат оние „позрелите“
Чек... Ќе ти пукне филмот од многу зрелост, ќе презрееш и ќе пробаш да се вратиш во фетална состојба за да си ги доиграш играчките и да си ги доискусиш глупостите што си пропуштил да ги направиш :)

Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Очигледно не сфакате што сакам да кажам,во ред не знаете што суштество сум и можеби грешка сте го сфатиле тоа што го кажав,значи за да ја отворам темата ме инспирираа неколку случаи од моето општество,имено за луге со гестови кои не доликуваат на нивната воздраст и начин на размислување кое делува како да зборуваш со осмооделенец наместо со 20 годишен МЛАДИЧ,а што е уште потажно,многу од тие МЛАДИЧИ не се трудат да го надминат тоа,туку се сметаат за фраери во нивниот круг на живеење поради тоа што направиле некоја тепачка,ограбиле некоја баба поминале со 100 km/h низ град,А да, Macedalien што кажа е во ред,но се во свое време другар ти не можеш на 18 години им ставаш препки на бабите или да копаш бункери низ маало нели? А и воопшто не сум таква особа да на забавите дремам како намќор,напротив секогаш сум иницијатор за добра забава со добро друштво со многу алкохол и многу жени.

Така да мои пријатели доколку ви е интересно да правите бункери низ маало додека народот оди напред,слободно. Јас секогаш ке гледам да бидам повеќе од тоа што сум сега а не да паѓам надолу.

А тоа што упатив навредливи зборови кон плух,тоа најверојатно затоа што не дозволувам грубо однесување затоа што не сум го навредил ни јас,ниту па сакам и тој да ме навредува.Во овој случај се извинувам јас...

ПС:
wot јас од 24 часа во ден,18 го посветувам на дружење со другарки и другари низ град а за викенд се дешава и сите 24 haha (y)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ниту ти губиш нешто, ниту тие губат.. се е тоа нормално и еволуција на некој начин.. Секоја генерација треба и мора да биде подобра и понапредна од претходната..

Она што е важно е како старата тоа ќе го прифати, односно како новата тоа ќе го осознае и искористи..
Во спротивно сите сме губитници...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Навредите чувајте си ги за по дома, на форумов за тоа се добиваат мали казнени поенчиња.
Ова ви е опомена. Или дискутирајте без навреди или ич не дискутирајте.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Луѓе... Која ви е потребата да се обезвреднувате еден со друг и да ширите реа на ниска и висока вредност? Што добивате? Chill out малку : дечкото пораснал предвреме (секому тоа му се случува) : нормална работа! Убаво за него ако на рани години научил што е добро а што лошо... Секоја чест дете (и нема потреба да се лутиш што те викам така бидејќи во однос на мене си дете) :cuc:
--- надополнето: 18 јули 2012 во 13:41 ---
Така да мои пријатели доколку ви е интересно да правите бункери низ маало додека народот оди напред,слободно. Јас секогаш ке гледам да бидам повеќе од тоа што сум сега а не да паѓам надолу.
Само една мала поправка : на македонски се вели така што ;) Колку за да одиш напред де! Еволуција ;)

Член од
17 јули 2012
Мислења
11
Поени од реакции
13
Од една страна е подобро, бидејки посериозно ги свакаш нештата кои треба да бидат сериозно сватени, најверојатно и поодговорно се поставуваш пред обврските што ги имаш и така натаму.
Од друга страна можеш да имаш последици подоцна во животот, кога ке почувствуваш потреба да се одмориш од посериозниот начин на размислување, кога на млади години ке си натрупаш обврски кои не ке може да ги поднесе твојот млад организам.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
А да дефинираше некој(пожелно е отварачот на темата) што е созревање.....вака верувам секој различно си го разбира.

Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Според мене созреан човек е тој што ги знае вистинските невољи и ризици во кои се упатува, одговорен човек кои не туку така донесува одлуки,туку размислува на кој начин тоа би било подобро и побезбедно,личност која би требало да ја превземе одговорноста во многу случаи.Да не зборуваме за добро однесување и елементарни работи,тоа се подразбира.
Личност која знае да каже доста кога треба и која си ги знае своите можности и ингеренции..

И најбитно,личност која планира,која е свесна и се подготвува за утре користејќи ги вештините кои ги научила изминатите години.. и ред други работи... ;)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Тоа ти што го наброја го прават децата и неколку исклучоци постари луѓе. Тоа за нив е забава, ти не можеш според начинот на забава да дефинираш дали некој е зрел или не. Сакаат да си подигнат социјален статус со тоа што се фалат дека возеле 100км/х. Исто како и ти што сакаш да подигнеш социјален статус со тоа што се фалиш дека си позрел од другите. Оverall сите се фалат со цел да бидат восхитувани од другите или пак да си најдат партнер. Само што сите немаат иста целна група

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Прво мерило за созревање. Почитувај постари, не се обидувај да изиграваш курац ипол покрај истите, постари се, веројатноста да знаат повеќе од тебе општо за работите и светот е поголема, искуството си го прави своето.

Kajgana Shop

На врв Bottom