Фан клуб: Роџер Федерер

S

Stivie G

Гостин
За мене е еден од најдобрите 3 спортисти на денешницита во индивидуалните спортови. Мислам дека е најдобро да се пензионира сега. Да се пензионира како голем победник.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
За мене е еден од најдобрите 3 спортисти на денешницита во индивидуалните спортови. Мислам дека е најдобро да се пензионира сега. Да се пензионира како голем победник.
Wrong, се додека играш добро, а Федерер игра местрално, нема причина да се пензионираш.... :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Куриозитет

Облогот се исплатеше - Федерер им донесе 100.000 фунти на сиромашните

Победата на Роже Федерер во неделното финале на Вимблдон претвори во пари облог направен уште пред девет години, а на добивката ќе и се израдува меѓународната организација за помош на сиромашните, "Оксфам".
Во 2003 година, Ник Њулајф уплатил 1.520 фунти на опцијата дека Федерер ќе освои седум титули на Вимблдон пред 2020 година. Имајќи предвид дека коефициентот за тоа изнесувал 66-1, Њулајф некогаш требало да инкасира 101.840 фунти. Сепак, тој ќе нема можност да ужива во овие пари, бидејќи починал пред три години, но не заборавил да го вклучи и ливчето во тестаментот. Бидејќи немал семејство, овие пари и ги оставил на организацијата "Оксфам", која претходно доби и 16.750 фунти, откако Федерер ја освои својата 14. гренд слем титула со победата на Ролан Гарос во 2009 година.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Дури сме кај облозите и јас сум добитен, го типував дека ќе освои одам на пред почетокот. :D Скромна добивка, али то и не е така битно.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
На СК има документарец за Федерер, ако го немате гледано, еве ви прилика, уште 2 часа ќе трае, Roger Federer - Spirit Of A Champion.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
yessss kralot se vrati i so podolgo da ostani tamu

a radal (eden komentator taka go narece) da odi se podolu i podolu oti spancite ic ne gi sakam

Kajgana Shop

На врв Bottom