Мажите преферираат глупави жени

F

FARANG

Гостин
Искрено вие од каде знаете дека се несреќни немаат свој личен живот? Не ми е јасно од каде ви е правото вие да кажувате кој и како си го замислува животот? Пишува некаде дека мора да има фамилија да биде среќна женава? Не, најискрено зарем не мислите дека вашиот филм го пласирате секаде и мора остатокот да се движи по тие рамки?
Ти жали ги до утре сабајле, тоа е твое гледиште на работите. Но не го пласирај како апсолутна вистина, бидејќи немаш поим дали се среќни или несреќни. И дали тоа што тебе те исполнува и нив ги исполнува.
Ги игнорирале :pos:ама изгледа вас стварно не ви се јасни некои работи како во минатиот живот да бевте жена и се ви е јасно. Од страна можеш што сакаш да кажеш или напишеш, кутра она милиони зема годишно и несреќна е нема кој да ја ебе. Смешно е. Со ноктот да мрдне ќе најде двајца, само со ноктот, не мора да прави ништо друго. Ако сака! Делот кој не го разбирате.
Jas ne rekov deka se oni nesrekni. Ako gi ispolnuva toa neka prodolzat. Mene kako maz toa ne mi e atrkativno. Znaci jas sakam zena so koja ke si odgovarame kako jing-jang. Ne mi treba nekoja vakva. Zatoa i rekov ova e od MASKA GLEDNA TOCKA.

Za toa deka nema koj da ja ebe ili deka moze so nokt da mrdne za da najde moze e taka ama i jas i ti znaeme deka vakvite ne mrdaat a i koga mrdaat kako mrdaat. Zatoa pak ke ti kazam ona moze kolku saka da e "pametna" ili "uspesna" ama za mene ne e. Kapiras? Temata bese dali mazite preferiraat glupi zeni...

Vas ocigledno nisto ne vi e jasno zatoa i go kazav ona poslednoto.. Ke ti stane eden den :tapp:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Jas ne rekov deka se oni nesrekni. Ako gi ispolnuva toa neka prodolzat. Mene kako maz toa ne mi e atrkativno. Znaci jas sakam zena so koja ke si odgovarame kako jing-jang. Ne mi treba nekoja vakva. Zatoa i rekov ova e od MASKA GLEDNA TOCKA.

Za toa deka nema koj da ja ebe ili deka moze so nokt da mrdne za da najde moze e taka ama i jas i ti znaeme deka vakvite ne mrdaat a i koga mrdaat kako mrdaat. Zatoa pak ke ti kazam ona moze kolku saka da e "pametna" ili "uspesna" ama za mene ne e. Kapiras? Temata bese dali mazite preferiraat glupi zeni...

Vas ocigledno nisto ne vi e jasno zatoa i go kazav ona poslednoto.. Ke ti stane eden den :tapp:
Мене ми е јасно како бел ден. Машката гледна точка да се пласира како апсолутна вистина. И јас и ти добро знаеме дека кога и да сака (многу битна работа е сакањево) ќе си најде што сака. Ако сака дете ќе си направи, ако сака брак ќе се омажи, ако сака да нема никој нема да има никој.
Затоа реков секој со своето, ти што сакаш барај си, она што сака ќе си најде. Но тоа не значи дека твоето има поголема тежина или твоето е исправно, нејзиното не е. Сите имаме по еден живот, смислата на животот ни е различна.
Значи ти преферираш какви жени?:)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Имам чуство дека некои дискутанти на темава перцепираат кога за некоја жена ќе се спомне дека е домаќинка која чува деца дома, пере, готви е по дифолт неинтелегентна. Како синоним за интелегентна жена да е тоа колку заработува годишна плата истата.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Мајке ми дискусијава е фина за читање, ама само јас ли имам впечаток дека повеќе од пола сте оф топик? Темата е дали мажите сакаат глупави жени, а не дали жените се поглупави од мажите.
Сигурно така мислиш по првите прочитани офтопик мислења, понатака е веќе досадно искрено, колку и да пишуваат факт е дека никогаш нема да се согласат, па најубаво е да се согласат дека не се согласуваат...

Инаку машките се попаметни :P

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Сигурно така мислиш по првите прочитани офтопик мислења, понатака е веќе досадно искрено, колку и да пишуваат факт е дека никогаш нема да се согласат, па најубаво е да се согласат дека не се согласуваат...

Инаку машките се попаметни:P
300 грама поголема мозочна маса не е за потценување :D Sorry girls , blame it on evolution/God :pipi:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Интересни ми се тврдењата дека жените биле поглупави и инфериорни и како доказ се даваат постигнувања во наука и бизнис а не се зема во предвид дека една жена губи најмалку 10 години од кариерата да роди и да гледа деца, другите домашни обврски се само „бонус“.

Се повеќе девојки среќавам што ми кажуваат нема да се мажам и нема да раѓам пред 35, прво ќе си терам кариера и ако тој став стане масовен е многу веројатно машката интелектуална доминација за неколку децении да се анулира што од друга страна ќе резултира со многу помалку бракови, многу помалку деца и многу повеќе мажи кои ќе гледаат женско само преку пц. Денешната жена бира или кариера или семејство и сеуште најголем дел бираат семејство ама во случаи каде жената жртвувала семеен живот постигнувањата не се помали од тие на мажите (иако се сеуште ретки заради претходната причина).

Вака личи му се силиш на некој со хендикеп од 0:2.

F

FARANG

Гостин
Apsolutnata vistina e deka sme odredeno vreme na svetot i posle ke ne nema. Da, zivej zivot apsolutno ali ako ne ostavis pokolenie za mene e golem FAIL. Ova vazi i za mazi i za zeni. Ova za mene NE E maska gledna tocka ili apsolutna vistina koja mazite sakaat da ja plasiraat. Neznam sto e toa tolku cudno.

Konkretno jas ne baram devojka momentalno. Imam premnogu obvrski i patuvam dosta a taka ke bide uste nekolku godini taka da nema teorija da imam asalna vrska. Kusi vrski bez vrska i obavezi, otvoreni vrski toa sakam, toa baram i toa imam.

Koga ke dojde vreme za zenenje ke baram zena sto ke moze da odgleda deca dobro i da go vodi semejstvoto. Normalno da e sexy i da pristojna. Ne mi e bitno dali e skoluvana (ke ja skolovam ako treba) ne mi e bitno dali ima pari, ne mi e bitno toest NESAKAM da ima nekoja kariera. Po moznost najveke bi sakal da e kuvar ili da ima nekoj zanaet.

Da odgovoram na prasanjeto, sega za sega LESNA seedno dali e pametna ili ne, a za ponataka pametna ama ona sto jas go gledam kako zenska intelegencija odnosno domakinska.

Мене ми е јасно како бел ден. Машката гледна точка да се пласира како апсолутна вистина. И јас и ти добро знаеме дека кога и да сака (многу битна работа е сакањево) ќе си најде што сака. Ако сака дете ќе си направи, ако сака брак ќе се омажи, ако сака да нема никој нема да има никој.
Затоа реков секој со своето, ти што сакаш барај си, она што сака ќе си најде. Но тоа не значи дека твоето има поголема тежина или твоето е исправно, нејзиното не е. Сите имаме по еден живот, смислата на животот ни е различна.
Значи ти преферираш какви жени?:)
--- надополнето: 17 јули 2012 во 16:30 ---
Da toa e tocno i za zal na kraj ke zavrsime kako vo IDIOCRACY koga idiotite ke se razmnozat a pametnite ke brkaat kariera i ke nemaat deca.

Od druga strana me plasi deka eden den mazite ke se osvestat i ke najdat lek i za ova sto moze pak da go vrati covestvoto nazad ama toa izgleda e neizbezno. U sekoj slucaj ova e los trend sto veke se gleda posebno vo zapadnata civilizacija

Интересни ми се тврдењата дека жените биле поглупави и инфериорни и како доказ се даваат постигнувања во наука и бизнис а не се зема во предвид дека една жена губи најмалку 10 години од кариерата да роди и да гледа деца, другите домашни обврски се само „бонус“.

Се повеќе девојки среќавам што ми кажуваат нема да се мажам и нема да раѓам пред 35, прво ќе си терам кариера и ако тој став стане масовен е многу веројатно машката интелектуална доминација за неколку децении да се анулира што од друга страна ќе резултира со многу помалку бракови, многу помалку деца и многу повеќе мажи кои ќе гледаат женско само преку пц. Денешната жена бира или кариера или семејство и сеуште најголем дел бираат семејство ама во случаи каде жената жртвувала семеен живот постигнувањата не се помали од тие на мажите (иако се сеуште ретки заради претходната причина).

Вака личи му се силиш на некој со хендикеп од 0:2.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.582
Razlikata e vo nacinot na ziveenje. Nie kako makedonci sme naviknati da ziveeme familjarno da sme si bliski so majka, tatko, brat, sestra i familija. Tipicen zapadjak go brka deteto od doma na 18 god ili ako se smiluva da go ostavi doma mu bara 'board' odnosno kirija. Ova e samo eden grub primer ama gi ima mnogu. Imame golemi razliki vo mentalitetot koj nekogas se nepremostlivi. Druga rabota e sto nasive u stranstvo si se druzat megu sebe. Vo Australia na primer vo melburn i sidnej imas po 60-70 000 makedonci ako ne i poveke sto e poveke od prilep. Si imaat klubovi, kafani, diskoteki itn. Znaci drustvoto i krugot e pak makedonski pa da prvleces i donesis nekoja od nadvor e tesko iako si u nivna drzava. Znaci treba da odjebes bukvalno se za ljubovta da pobedi i toa se slucuva ali poretko. Pocesto se slucuva so vtorata generacija ali prvata generacija na dijasporci e ko sto ti ja opisav 90% takva.

Zenite u razvienite drzavi se GLAVNI vo vrskata/brakot. Tie gi imaat site prava vo tie drzavi i vo golem del zarabotuvaat dovolno za da ne se finansiski zavisni od mazot. Seksot go koristat kako oruzje stom svatat deka mozat. Znaci dur si mlad 18-25 god i dur oni seuste ne ukontale nekoj raboti ke gledas zurki kako tie vo tvojot post a posle toa se se menuva. Mazite za zal mora da se povlecat oti sistemot e takov i gi brani niv. Razvedi se na primer sve ke ti zeme, nedaj boze da imas deca. Za razlika od zapad na istok mazot e GLAVEN. Tamu zenata seuste gi nema site prava i ne zarabotuva da moze sama da se izdrazava i da kupi kola/kuka na primer. Ima isklucoci i ima kade sto zarbotuvaat do nekade ok ama ne da moze sama da otplaka rata za kuka na primer.

Na zapad tradicionalni vrednosti neguvaa samo aristokratijata. Sve drugo e otideno u kurac. Se e pari i zarabotka. Zenite ustvari taka i ja dobija vojnata na seksovite so toa sto se izramnija so mazite na toa pole. Na istok zavisi kade. Vo evropa trend e da go kopiraat zapad pa eve nasive izigravaat picki americki a u azija uglavno e izmesano. Ima mesta kade sto se tradcionalni (Kina, indonezija, vietnam itn) ima mesta kade sto se pro zapadni (japan, korea, filipinite - samo Manila i Cebu). Vo samite drzavi isto taka moze da ima ralika zavisno dali e od grad i ima kontakt so belci ili provincija.

Dali mazite preferiraat glupi zeni mislam deka e od individualecot. Za edna vecer absolutno DA za podolgo zavisi od sto sakaat pred se i od egoto...
Фала ти Фаранг, болдовите доволно ми објаснуваат.

Суси една од работите која им ја замерувам на Албанците на форумот е нивното објаснување за работите. Нивните реченици изгледаат вака: Јас го осудувам убиството АМА уапсените се невини. Сега најди ја сличноста со твојот цитат кој сам си го одбра:

Второ, чудна работа ти е ова скепсава, на една страна немаш, на другата имаш. Сигурно некоја половична скепса си закачил.
Али да ги довршам точкиве и да не ја тегнам со првите две, за третата би сакала да ти објаснам некои работи кои очигледно не ти се јасни и контрадикторноста ти доаѓа токму од таму. Значи секој има различен вкус и си бира во одреден круг. Не сите сакаат мирна, фина и долга коса, а спијат со сосем спротивното. Значи едно е да знаеш што сакаш, друго е даш шта даш. Така мил мој таа со бричена глава сигурно нема да се опне во Колосеум и да го брка Мишо од Зелениково, кој дошол со бемвето. Си има места и луѓе кои си имаат исти или слични вкусови, исти и слични стилови. Тоа е исто како ти да ја бараш жената од соништата во стара чаршија. Неможе бе Суси не иде. Тебе таму сите ти се изроди, ти таму си им нив изрод. Неможе тебе да те бркаат келави, кога ниту си тој стил, ниту сакаш да бидеш. Исто и келавите не сакаат ти и такви како тебе да ги бркаат. Предлогот твој уште пред 15 години ми е испробан, ич да не се секираш и сега ќе се ишишам келава ако е тоа гаранција дека овие мажи не се приближуваат. Ако некој ги бара нив, ќе облече сатен, црвена штикла десетка и задолжително пеглана коса по можност плава фарбана со изгореници од прв степен. Работава е што не сакаат такви мажи во близина, разбираш? Да сакаат за 5 секунди ќе ги најдат, барем за тоа е лесно.
Јас не гледам никаква контрадикторност во тоа што сум го пишал. Реков дека трендот се менува но дека сеуште си важи старото правило во глобала. Во иднина како ќе биде, ќе видиме, во сегашноста е како што кажав уште во почетокот на дискусијата и како што објасни и Савле. За скепсата ти објаснив, ама ти не сакаш да сфатиш разлика меѓу став, залагање и истражување, анкета, социјален експеримент.
Јебеш га Леандра ако на некого Карла дел Понте му е секси, не можам да му се мешам во избор. Ако на некоја Боки 13-ка и е мажествен и заводлив прашање е на вкус. За колку, една од 5 илјади? Релативизација на женственост (и општо на било што) е итар начин во дебата да украдеш некој поент, да одржиш на тензија и неизвеснот и да ја држиш линијата на форумското ЕКГ колку толку нерамна. Тоа ти е исто како она-Не треба да се генерализира. Добро ај сега Карла дел Понте е женствена, а Боки 13 мажествен, оти нели се е прашање е на вкус. Ваквите ставови безброј пати ги имам објаснето секогаш кога некој ќе ми кажел-Еј не треба да се генерализира. Уморен сум тоа пак да го правам.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Aj sega od maska gledna tocka Marisa Majer na 37 god ke go ima PRVOTO dete. Toa e manje vise se sto mozes da procitas za nejziniot personalen zivot bidejki ocigledno GO NEMA. Bravo. Taa e pravata zena so koja sakam da pravam familija... Ah i uste edna rabota, go ZALAM toa dete uste sega ali vazno garant ke ima kompjuter i internet uste za prv rodenden.

Shery Sandberg i duri i podobar primer. Se omazi na 34 a na 40 i kusur kolku sto ima sega seuste nema deca ako ne se lazam. Vazno ima nad MILJARDA dolari vo akcii i opcii. Na takvite jas samo im pozeluvam uste deset da napravat i da umrat pred kompjuter.

Ako trebalo da sme ednakvi ke imalo EDEN pol. Se znae sto treba mazot da pravi a sto zenata. Tie zeni sto vlagaat u corporate filmovi na kraj si go unistuvaat zivot i pak ne se srekni. Zhabe pari ako nema zivot.
Се изнатресе зелени за сите пари... уствари упс џабе пари кога нема живот...

Ти не ги сакаш жениве, ама чувството е взаемно, ваква успешна жена по твоиве стандарди нема шанси да сака човек по твој опис, така да никој не губи ни од двете страни.

Видиш прва работа која ми падна на памет кога прочитав за Мариса беше алал да и е на женава, успеа во област која доминира последниве 10 години. А не отидов да и гледам био за да видам дали е мажена или има деца. Епик фејл муабет.

Исто Сендберг, од око гледам ја знаеш како име и презиме. Жената има две дечиња, седи во борд на директори, женствена личност и прекрасен оратор. Спалете ја на клада, она бизнис ќе ми водела. Срам да и е!

Значи ти младичу, прво нешто кај жена проверуваш дали е мажена, за да се види дали ја бива или не. Чудно, а ете викаш ти не си женет. Поим немам колку години имаш, ама ете тоа ти е ко сега јас да те прогласам за тотално неспособен и непривлечен, пошто уште си сингл.

„Да умрат пред компјутер“, муабетиве, шта речи, а не заплакати...

F

FARANG

Гостин
Prvo poleka so navredite jas samo dadov mislenje. Za mene ne e uspeh da ima vrvna kariera ako si go ima zapostaveno semejniot zivot. Za mazite e razlicno nie mozeme da pravime deca i podocna ama za zenite ne e bas taka. Ne gledam sto ima loso vo toa da se bide majka. Jas sigurno ke bidam tatko samo podocna. Inace lol i jas sum daleku od dobar primer za 'idealen' jas sum samo sreken deka mozam da ja odlozam taa rabota. Koga ne bi mozel togas familija bi mi bilo prioritet.

Parite ne se se. Parite se samo sredstvo da imas podobar zivot i sloboda nisto drugo. Jas ne gledam zosto im se na niv poveke pari od ona sto veke go imaat. Ednata ima nad miljarda a i drugava ima baagi. Na 37 da stane majka e glupo, prasanje e dali ke moze da rodi vtoro a e miljoner 10 god i garant doaga od jaka familija i onaka.

Za mene PAMETEN e toj sto znae koga ima dosta da prestane i da pocne da zivee. Da napravi familija i ostavi svoe pokolenie. Da uziva. Izvini ama vodenje na Yahoo ili drugi takvi kompanii i ne e bas uzivanje. Od taa gledna tocka za mene i dvete se ludi.

U pravo si deka nikad ne bi si odgovarale, jas ne bi se zamaral so nea i obratno ona nema nikad ni da me sretne zasto nejziniot zivot e YAHOO. Jas ne sporam deka se uspesni i vredni. Imam bas 3 ko niv vo najbliskiot krug na biznis kontakti. Mene ne mi smetaat ama ne go odobruvam nacinot na koj ziveat i zatoa za mene tie ne se primer na zena sto bi ozenil.

Inace za toa sto tebe ti padnalo vo oci jas go svakam. Ti na ova gledas razlicno. Ti si baras idol, uspesna zena sto ti jas znam. Jas baram devojka ili idna sopruga. Ne mi e uopste bitno dali ona uspesna ili bogata mene mi e bitno dali mi odgovara kako partner. So toa sto ona ja stava karierata pred semejniot zivot odgovorot e NE. Vo niv ne gledam nisto privlecno za mene.

Inace ne kopav po nivnite biografii samo zirnav na wiki oti ne sum cul za niv i toa ispadna. Uoclivo e deka tie zeni sto imaat kariera nemaat familija. Kako nekoj sto napisa pogore uspesna zena vo denesno vreme znaci nemanje semeen zivot i toa ja pravi nepogodno za poveketo od nas. Ako taa za tebe e primer za PAMETNA togas odgovor na ovaa tema e deka MAZITE SAKAAT GLUPAVI zeni vo 99% od slucaevite.

Jas sepak ne se slozuvam so tebe za mene ovie si se samo uspesni vo karierata nikako ne gi gledam kako PAMETNI. Kapish?

Се изнатресе зелени за сите пари... уствари упс џабе пари кога нема живот...

Ти не ги сакаш жениве, ама чувството е взаемно, ваква успешна жена по твоиве стандарди нема шанси да сака човек по твој опис, така да никој не губи ни од двете страни.

Видиш прва работа која ми падна на памет кога прочитав за Мариса беше алал да и е на женава, успеа во област која доминира последниве 10 години. А не отидов да и гледам био за да видам дали е мажена или има деца. Епик фејл муабет.

Исто Сендберг, од око гледам ја знаеш како име и презиме. Жената има две дечиња, седи во борд на директори, женствена личност и прекрасен оратор. Спалете ја на клада, она бизнис ќе ми водела. Срам да и е!

Значи ти младичу, прво нешто кај жена проверуваш дали е мажена, за да се види дали ја бива или не. Чудно, а ете викаш ти не си женет. Поим немам колку години имаш, ама ете тоа ти е ко сега јас да те прогласам за тотално неспособен и непривлечен, пошто уште си сингл.

„Да умрат пред компјутер“, муабетиве, шта речи, а не заплакати...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Сте се фатиле за успешноста како слеп за стап. Демек чим е богат и успешен значи по дифолт е паметен. Во ред , до некаде е и така, но секогаш има едно АМА..
Но ајде вака да гледаме на некои работи.
Ајде прво за мажите за да не речите пристрасен сум.
Маж богат успешен значи заклучивме паметен маж. И сега ајде жени одговорете дали тој маж е добар ако фамилијата не си ја ебава 2%. Нити децата ги гледа, нити ги видел нити прашал за нив, нити пак вас ве видел. Си брка човекот кариера.
Дали би сакале да бидете со таков маж??
Ајде сега за жените.
Жена успешна богата значи по дифолт паметна.
Ама истата таа жена нити деца има или ако има не ги видела, цел живот со дадилка пораснале, нити прашала за нив нити пак за мажот има прашано кај е што е. Си брка кариера.
И сега истото прашање овај пат за мажите.
Дали би сакале да имате таква жена??

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од кога издефиниравме дека има интелегентни жени веднаш се шалта муабетот во втора брзина: Ама паметни според мене...ама семејство...ама деца...итн.
Колку е совршена жената, ем интелегентна, ем може да заведува, ем е столб во семејството.

( :P )

Г

Грејвдигер

Гостин
Prvo poleka so navredite jas samo dadov mislenje. Za mene ne e uspeh da ima vrvna kariera ako si go ima zapostaveno semejniot zivot. Za mazite e razlicno nie mozeme da pravime deca i podocna ama za zenite ne e bas taka. Ne gledam sto ima loso vo toa da se bide majka. Jas sigurno ke bidam tatko samo podocna. Inace lol i jas sum daleku od dobar primer za 'idealen' jas sum samo sreken deka mozam da ja odlozam taa rabota. Koga ne bi mozel togas familija bi mi bilo prioritet.

Parite ne se se. Parite se samo sredstvo da imas podobar zivot i sloboda nisto drugo. Jas ne gledam zosto im se na niv poveke pari od ona sto veke go imaat. Ednata ima nad miljarda a i drugava ima baagi. Na 37 da stane majka e glupo, prasanje e dali ke moze da rodi vtoro a e miljoner 10 god i garant doaga od jaka familija i onaka.

Za mene PAMETEN e toj sto znae koga ima dosta da prestane i da pocne da zivee. Da napravi familija i ostavi svoe pokolenie. Da uziva. Izvini ama vodenje na Yahoo ili drugi takvi kompanii i ne e bas uzivanje. Od taa gledna tocka za mene i dvete se ludi.

U pravo si deka nikad ne bi si odgovarale, jas ne bi se zamaral so nea i obratno ona nema nikad ni da me sretne zasto nejziniot zivot e YAHOO. Jas ne sporam deka se uspesni i vredni. Imam bas 3 ko niv vo najbliskiot krug na biznis kontakti. Mene ne mi smetaat ama ne go odobruvam nacinot na koj ziveat i zatoa za mene tie ne se primer na zena sto bi ozenil.

Inace za toa sto tebe ti padnalo vo oci jas go svakam. Ti na ova gledas razlicno. Ti si baras idol, uspesna zena sto ti jas znam. Jas baram devojka ili idna sopruga. Ne mi e uopste bitno dali ona uspesna ili bogata mene mi e bitno dali mi odgovara kako partner. So toa sto ona ja stava karierata pred semejniot zivot odgovorot e NE. Vo niv ne gledam nisto privlecno za mene.

Inace ne kopav po nivnite biografii samo zirnav na wiki oti ne sum cul za niv i toa ispadna. Uoclivo e deka tie zeni sto imaat kariera nemaat familija. Kako nekoj sto napisa pogore uspesna zena vo denesno vreme znaci nemanje semeen zivot i toa ja pravi nepogodno za poveketo od nas. Ako taa za tebe e primer za PAMETNA togas odgovor na ovaa tema e deka MAZITE SAKAAT GLUPAVI zeni vo 99% od slucaevite.

Jas sepak ne se slozuvam so tebe za mene ovie si se samo uspesni vo karierata nikako ne gi gledam kako PAMETNI. Kapish?
Сакаш да кажеш дека тие жени не се арни? Избрале кариера, ја граделе со години и сега да го баталат тоа во што се успешни... не бива туку така. И мене како мал ме има чувано дадилка и сум идел у градинка, па ни малку моите не се мрднати или не ми посветиле доволно време.

Јас лично им се восхитувам на тие жени што успеале баш во таа област, а и самиот може да видиш дека расте бројот на такви жени и кај нас, па ништо не им фали (Добро, ако се повлекле уште на млади години... тогаш да). Кариерата им е битна на сите, а и после работа се има доволно време да се посвети на фамилијата? Твоите колку време поминувале со тебе?

И без навреда, ама на крај самиот си даде заклучок дека ти сакаш глупа жена или јас не капирам како што треба? :)

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
Не е вистина, баш напротив сакаме паметни жени. А да, иначе мажите се попаметни. :sneaky:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
И без навреда, ама на крај самиот си даде заклучок дека ти сакаш глупа жена или јас не капирам како што треба? :)
Тоа е парадоксот, сакаат мајка и домаќинка што ќе преферира мајчинство пред кариера ама тоа што ќе се откаже од кариерата ќе се користи како аргумент дека е истата понеспособна и помалку интелигентна, убава и вешта манипулација :).

Kajgana Shop

На врв Bottom