Мажите преферираат глупави жени

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Нема и јаре и паре.
Жените сакаат мажи, особено мажи покрај кои успеваат да ја истакнат својата женственост.
Верувај ми никој дома не сака да однесе куклица што не знае да сврзе две реченици, ама исто така не сака директорка која што контантно супитлно ќе го потсетува колкав губитник е затоа што жена му е поголем муж од него.
Прави жени знаат да направат баланс исто така знаат дека мажот сака и има потреба да биде маж. Женската еманцпиација и самостојност не е дел од таа равенка. Но во таа женска битка и вие губите. Многу се сами, многу си спуштиле стандарди итн.

Мажите не сакаат глупи жени, мажите сакаат жени покрај кои ќе се чуствуваат паметно.
Ние сме свесни дека во врска или брак жената доминира. Она бира место на живеење, бира мебел, бира облека, имиња на деца, пријатели, време за спиење, што ќе се јаде итн. Имаше дури и една реклама од шевролет заебанција за тоа демек....и така ви зема се, но колата е еден ваш избор. И така е, не ни смета тоа.
Зарем тоа не е доказ дека се паметни и дека сакаме паметни цури.
Ама побогу да земе со мене да мери кој има поголем кур, по шо викасусаро боље ќе седам дома ќе го дркам него со таква да имам работа.
Вакви девојки се помалку имае еве и на кајгана ги читам закоравени 20 годишни феминстики што мислат дека цело време ќе им биде вака во животот.
фејк.jpeg

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.582
Не затоа што сум женско, затоа што ти, кога си нападнат од женско, го нарекуваш тој удар низок и женски. А е само обичен напад, контра напад на твојот. Небитно.

Сусаро бе, за танго треба двајца, тие РАЗВРАТНИ жени не се ебат меѓу себе, ме разбираш ли? Порастот на промискуитет нема врска со феминизмот, застапен е подеднакво и кај двата пола.
Ајде да се навратиме на цртањето на табла може.
Кога некоја јавно спомнува приватни пораки кои се викаат и треба да бидат нели приватни тоа е крајно педерски.
Кога некој од цел твој пост сече фрагменти, кога ти извртува и парафразира цитати и ти пика зборови кои не си ги кажал за да постигне поента е педерско играње. До сега со леандра 100 пати се исцитиравме и реплициравме и 100 пати ме нападна за ништо не пререков освен за тоа погоре пишаното. Ти уште па си го претумачуваш тоа, како општо да ми смета контрастав од женско. Чекај ме разбираш ли ти уопште јас што пишувам?

Зимаш што ти се нуди на пазарот Анфем. Кога пазарот ти нуди ороспии треба или да немаш секс уопште или да дупиш ороспии. Многу е просто. Што мислиш зошто е застапено тоа наши Австралијанци, Швеѓани, Американци да земаат жени од Македонија? Затоа што знаат дека колку год и да е никаква нашата ни одалеку не може да биде полоша од жените од Шведска. Ваљда не е дека во Шведска нема убави жени оти таму има авиони. Моменталните трендови кај жените ми влечат натаму. Не знам дали порастот на промискуитет има врска со феминизмот. Тоа што јас можам да го заклучам е дека колку во една држава земјата има поголема позиција и моќ, толку повеќе неморалот е на повисоко ниво. Не само што е на повисоко ниво, туку не се ни осудува, па дури и се оправудва и охрабрува. Многу ми е чудна таа симптоматична таа корелација за да биде случајна.

A

AnFem

Гостин
Ајде да се навратиме на цртањето на табла може.
Кога некоја јавно спомнува приватни пораки кои се викаат и треба да бидат нели приватни тоа е крајно педерски.
Кога некој од цел твој пост сече фрагменти, кога ти извртува и парафразира цитати и ти пика зборови кои не си ги кажал за да постигне поента е педерско играње. До сега со леандра 100 пати се исцитиравме и реплициравме и 100 пати ме нападна за ништо не пререков освен за тоа погоре пишаното. Ти уште па си го претумачуваш тоа, како општо да ми смета контрастав од женско. Чекај ме разбираш ли ти уопште јас што пишувам?

Зимаш што ти се нуди на пазарот Анфем. Кога пазарот ти нуди ороспии треба или да немаш секс уопште или да дупиш ороспии. Многу е просто. Што мислиш зошто е застапено тоа наши Австралијанци, Швеѓани, Американци да земаат жени од Македонија? Затоа што знаат дека колку год и да е никаква нашата ни одалеку не може да биде полоша од жените од Шведска. Ваљда не е дека во Шведска нема убави жени оти таму има авиони. Моменталните трендови кај жените ми влечат натаму. Не знам дали порастот на промискуитет има врска со феминизмот. Тоа што јас можам да го заклучам е дека колку во една држава земјата има поголема позиција и моќ, толку повеќе неморалот е на повисоко ниво. Не само што е на повисоко ниво, туку не се ни осудува, па дури и се оправудва и охрабрува. Многу ми е чудна таа симптоматична таа корелација за да биде случајна.
Приватните пораки... Јас пишав заебанција, нешто што и самиот знаеш дека не беше така. Ти беше тој кој ги лупна ПРИВАТНИТЕ пораки јавно на форум, само затоа што егото ти беше повредено. Педерската игра беше изиграна од твоја страна.

Сусаро, „вистинските“ феминистки во Шведска не се промискуитетни ороспии, туку небричени и бркати лезбејки. :icon_lol:

Ајде доста со драпање мадиња, ептен сме надвор од тема.

F

FARANG

Гостин
Greska si tuka. Na zapad ne se uopste tolku nemoralni kolku sto ti mislis. Toa poveke e taka vo siromasni zemji so golema populacija kade sto polesno moze da se sokrie, na primer azija, juzna amerika, golemi istocno everopski drzavi (polska, ukraina itn). Konkretno za nasive od strana zosto sakaat makedonka, toa e uglavno radi deca i kultura i sekako SARMATA :vozbud:

Тоа што јас можам да го заклучам е дека колку во една држава земјата има поголема позиција и моќ, толку повеќе неморалот е на повисоко ниво. Не само што е на повисоко ниво, туку не се ни осудува, па дури и се оправудва и охрабрува. Многу ми е чудна таа симптоматична таа корелација за да биде случајна.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.582
Приватните пораки... Јас пишав заебанција, нешто што и самиот знаеш дека не беше така. Ти беше тој кој ги лупна ПРИВАТНИТЕ пораки јавно на форум, само затоа што егото ти беше повредено. Педерската игра беше изиграна од твоја страна.

Сусаро, „вистинските“ феминистки во Шведска не се промискуитетни ороспии, туку небричени и бркати лезбејки. :icon_lol:

Да, свесен сум дека немаш претстава што е хумор а што крајно невкусна заврзлама. На невкусни заврзлами без разлика дали немаш осет, нема штедење. Плус јас пишав само јас што имав пишано, ти што се ми реплицирала не ни спомнав.

Е добро де секој со преференците. Небричените и бркати ќе си се драпаат меѓу себе, оние другине ќе излезат во клуб навечер ќе се опнат со првиот што ќе го видат. Или првата. Или и со првиот и со првата. Во исто време. Додека дома има 2 деца. Битно е да нема никакви ограничувања од сељачките држави и се во духот на слободата на жената прави што сакаш и осолободи го вистинскиот идентитет.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 18:26 ---
Greska si tuka. Na zapad ne se uopste tolku nemoralni kolku sto ti mislis. Toa poveke e taka vo siromasni zemji so golema populacija kade sto polesno moze da se sokrie, na primer azija, juzna amerika, golemi istocno everopski drzavi (polska, ukraina itn). Konkretno za nasive od strana zosto sakaat makedonka, toa e uglavno radi deca i kultura i sekako SARMATA :vozbud:
Не, не ич не се. Отиди некаде на одмор кај што домнираат Енглескињи, Скандинавки, Чехињи. Затоа другарот се врати од гурбет од Европа. Рече дека му идат годините и си сака да створи фамилија ако му бил таков ксметот, и дека со тие лудачине од кај што беше ни на крај памет не му текнува за девојка да му биде а не па жена. Образован тип, интелектуалец со богато си ви, со големо работно и општо животно искуство, не некој на учица најден. Еве ти малце увертира.

F

FARANG

Гостин
Sussaro ti pisuvam od australia. Sum ziveel vo London. Sum ziveel i rabotel i na istok (evropa i azija). Znaci ne ti pisuem onaka nego ti pisuvam od iskustvo. Da i zapadnive zenski se "ludi" na odmor ama NI OD BLISKU kolku ovie drugite. Ostaj ti odmor i gluposti sto se slucuvaat ednas godisno ela so mene u Bangkok ili Varshava na edna vecer pa ke ti stane jasno sto zboram. Siromastija i anonimnost veruj mi....

A za drugari ti ko sto rekov KULTURATA e golema rabota. Sekoj nemoze i nesaka da zivee so luge od druga nacija. Nacinot na razmisluvanje, svakanja itn se razlicni. Zatoa nasive od strana uglavno preferiraat makedonki dali od mkd dali od drzavata vo koja ziveat. Toa e normalno

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.582
Sussaro ti pisuvam od australia. Sum ziveel vo London. Sum ziveel i rabotel i na istok (evropa i azija). Znaci ne ti pisuem onaka nego ti pisuvam od iskustvo. Da i zapadnive zenski se "ludi" na odmor ama NI OD BLISKU kolku ovie drugite. Ostaj ti odmor i gluposti sto se slucuvaat ednas godisno ela so mene u Bangkok ili Varshava na edna vecer pa ke ti stane jasno sto zboram. Siromastija i anonimnost veruj mi....

A za drugari ti ko sto rekov KULTURATA e golema rabota. Sekoj nemoze i nesaka da zivee so luge od druga nacija. Nacinot na razmisluvanje, svakanja itn se razlicni. Zatoa nasive od strana uglavno preferiraat makedonki dali od mkd dali od drzavata vo koja ziveat. Toa e normalno
Поздрав до Австралија Фаранг, баш мислам дека ќе дадеш еден друг аспект на темава. Ќе ти биде ли тешко да ми опишеш кои се тие културолошки разлики со кои Македонецот се соочува а што љубовта не може да ги победи? И ако не е премногу лично прашањето можеш ли да ми споделиш твое искуство или искуство на твои другари во врска и менталитетот на жените кај што си бил, мислам на развиениве општества каде што си бил? Дали има нагласен феминизам, или се негуваат потрадиционални вредности. Добро знам дека збориме за огромни држави каде што има се и сешто, меѓутоа ме интересира во глобала како стојат работите на ова поле? Дали таму мажите преферираат глупи жени :)? Ако не те мрзи опиши како се движи ситуација таму.
Се согласувам за сиромаштијата ама тоа е веќе друга тема. Тоа е веќе поради немање пари.

F

FARANG

Гостин
Razlikata e vo nacinot na ziveenje. Nie kako makedonci sme naviknati da ziveeme familjarno da sme si bliski so majka, tatko, brat, sestra i familija. Tipicen zapadjak go brka deteto od doma na 18 god ili ako se smiluva da go ostavi doma mu bara 'board' odnosno kirija. Ova e samo eden grub primer ama gi ima mnogu. Imame golemi razliki vo mentalitetot koj nekogas se nepremostlivi. Druga rabota e sto nasive u stranstvo si se druzat megu sebe. Vo Australia na primer vo melburn i sidnej imas po 60-70 000 makedonci ako ne i poveke sto e poveke od prilep. Si imaat klubovi, kafani, diskoteki itn. Znaci drustvoto i krugot e pak makedonski pa da prvleces i donesis nekoja od nadvor e tesko iako si u nivna drzava. Znaci treba da odjebes bukvalno se za ljubovta da pobedi i toa se slucuva ali poretko. Pocesto se slucuva so vtorata generacija ali prvata generacija na dijasporci e ko sto ti ja opisav 90% takva.

Zenite u razvienite drzavi se GLAVNI vo vrskata/brakot. Tie gi imaat site prava vo tie drzavi i vo golem del zarabotuvaat dovolno za da ne se finansiski zavisni od mazot. Seksot go koristat kako oruzje stom svatat deka mozat. Znaci dur si mlad 18-25 god i dur oni seuste ne ukontale nekoj raboti ke gledas zurki kako tie vo tvojot post a posle toa se se menuva. Mazite za zal mora da se povlecat oti sistemot e takov i gi brani niv. Razvedi se na primer sve ke ti zeme, nedaj boze da imas deca. Za razlika od zapad na istok mazot e GLAVEN. Tamu zenata seuste gi nema site prava i ne zarabotuva da moze sama da se izdrazava i da kupi kola/kuka na primer. Ima isklucoci i ima kade sto zarbotuvaat do nekade ok ama ne da moze sama da otplaka rata za kuka na primer.

Na zapad tradicionalni vrednosti neguvaa samo aristokratijata. Sve drugo e otideno u kurac. Se e pari i zarabotka. Zenite ustvari taka i ja dobija vojnata na seksovite so toa sto se izramnija so mazite na toa pole. Na istok zavisi kade. Vo evropa trend e da go kopiraat zapad pa eve nasive izigravaat picki americki a u azija uglavno e izmesano. Ima mesta kade sto se tradcionalni (Kina, indonezija, vietnam itn) ima mesta kade sto se pro zapadni (japan, korea, filipinite - samo Manila i Cebu). Vo samite drzavi isto taka moze da ima ralika zavisno dali e od grad i ima kontakt so belci ili provincija.

Dali mazite preferiraat glupi zeni mislam deka e od individualecot. Za edna vecer absolutno DA za podolgo zavisi od sto sakaat pred se i od egoto...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се извади дипломатски а? Абе махери сте за тоа. Ајде да видиме како ти вртиш и што јас сум негирал:

Прво. Ете што и реплицирав на Неса од една друга тема

Нема цел пост да го извадам да не фаќа место ако сакаш види го пак, битен е болдот.

Второ. Не реков дека статијата е нерелевантна не ме прераскажувај грешно. Реков дека ќе ја земам со скепса. Не знам дали знаеш што значи скепса. Реков дека не ја знам методологијата и ти дадов примери на спортиставени истражувања од научници на разни теми. Ако уште неколку студии го докажат истото ќе ја прифатам првичната статија. Од што ти заклучи дека ја отфрлам статијата? Од друга страна партијава излегува и вика да се забрани стоечкото мочање. Тоа е нивен став, не треба што тука да се докажува, не е тоа теза. Ако ти кажеш дека треба да се озаконат геј браковите, треба да докажеме дека е релевантно твоето тврдење, дека стварно си сакала или не си сакала така да биде? Разлика помеѓу теза или тема на социјално истражување и лични преференци и ставови, сонце и месечина.

И трето. Точно за вкусови не се расправа. Ајде јас ќе си земам претпоставка дека ти како женско кога излегуваш во клубови ти се пуштаат машки. Некои се напорни некои ти се симпатични нема да навлегуваме во тоа. Ај да ти дадам еден предлог може? И така е жешко зошто не се ишишаш кељава, ем главата раат ем минус трошкови за козметика за коса. После тоа излези и види ја реакцијата на машките. Е После тоа нема да правиме муабет за вкусови бива?
Суси една од работите која им ја замерувам на Албанците на форумот е нивното објаснување за работите. Нивните реченици изгледаат вака: Јас го осудувам убиството АМА уапсените се невини. Сега најди ја сличноста со твојот цитат кој сам си го одбра:
Ај бег то дифер. Иако за среќа тој тренд се менува, сепак во глобала јас ретко памтам кога од женско излегло асален муабет.
Второ, чудна работа ти е ова скепсава, на една страна немаш, на другата имаш. Сигурно некоја половична скепса си закачил.
Али да ги довршам точкиве и да не ја тегнам со првите две, за третата би сакала да ти објаснам некои работи кои очигледно не ти се јасни и контрадикторноста ти доаѓа токму од таму. Значи секој има различен вкус и си бира во одреден круг. Не сите сакаат мирна, фина и долга коса, а спијат со сосем спротивното. Значи едно е да знаеш што сакаш, друго е даш шта даш. Така мил мој таа со бричена глава сигурно нема да се опне во Колосеум и да го брка Мишо од Зелениково, кој дошол со бемвето. Си има места и луѓе кои си имаат исти или слични вкусови, исти и слични стилови. Тоа е исто како ти да ја бараш жената од соништата во стара чаршија. Неможе бе Суси не иде. Тебе таму сите ти се изроди, ти таму си им нив изрод. Неможе тебе да те бркаат келави, кога ниту си тој стил, ниту сакаш да бидеш. Исто и келавите не сакаат ти и такви како тебе да ги бркаат. Предлогот твој уште пред 15 години ми е испробан, ич да не се секираш и сега ќе се ишишам келава ако е тоа гаранција дека овие мажи не се приближуваат. Ако некој ги бара нив, ќе облече сатен, црвена штикла десетка и задолжително пеглана коса по можност плава фарбана со изгореници од прв степен. Работава е што не сакаат такви мажи во близина, разбираш? Да сакаат за 5 секунди ќе ги најдат, барем за тоа е лесно.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
45
Поени од реакции
83
Да бидеме реални досега бројките беа поразителни за женската популација, но од сега не верувам дека листите за „нај“ ќе бидат со мажи. Ова не значи дека денес листите ќе се сменат, но утре сигурно ќе има драстични промени. Со овие промени ќе се променат и сите перцепции за улогата на жената, значи времето на неписмена домаќинка заврши.
Листите за "нај" во категориите наука, инжињеринг и бизнис ќе останат воглавно пополнети со мажи, како што и беа до сега, па се додека се врати ристос (на форумов читам дека тоа ќе биде наскоро). Жените доминираат во број на запишани студенти во Америка, и дури доминираат во процентот на дипломирани студенти. Исто во последниве 20 години доминираат во бројот на примени студенти на пост дипломски студии но само мал број доаѓа до високи академски позиции. Во ајви лигата каде што е концентриран највисокоит квалитет, мажите убедливо доминираат на сите позиции. Ова деканот на Харвард многу убаво го објасни уште пред 7 години, ама политичката коректност и глупоста надвадејаа па така оваа дискусија не заврши како што треба. Она што еволуцијата го вградила во гените, нема менување (барем за сега).
http://pospapendix.blogspot.com/2008/11/lawrence-h-summers-speech-on-january-14.html

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Листите за "нај" во категориите наука, инжињеринг и бизнис ќе останат воглавно пополнети со мажи, како што и беа до сега, па се додека се врати ристос (на форумов читам дека тоа ќе биде наскоро). Жените доминираат во број на запишани студенти во Америка, и дури доминираат во процентот на дипломирани студенти. Исто во последниве 20 години доминираат во бројот на примени студенти на пост дипломски студии но само мал број доаѓа до високи академски позиции. Во ајви лигата каде што е концентриран највисокоит квалитет, мажите убедливо доминираат на сите позиции. Ова деканот на Харвард многу убаво го објасни уште пред 7 години, ама политичката коректност и глупоста надвадејаа па така оваа дискусија не заврши како што треба. Она што еволуцијата го вградила во гените, нема менување (барем за сега).
http://pospapendix.blogspot.com/2008/11/lawrence-h-summers-speech-on-january-14.html
Живи били па видели :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322

Како тоа вие двајца дискутирате абе милина...каков добар пар би биле..ееее :свиркам:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Да допринесам за оф топик на темава и онака натака тргнало.

Немам ниет да влезам во вкрстен оган, само да се надоврзам околу позицијата на жените во бизнис светот.
Значи еве ви вест од пред неполн час. Мариса Мејер е новата главна „женцка“ во Yahoo. Ем паметна, ем убава. Две во едно.

Плус и за оние кои не чуле за неа, ви ја претставувам Шерил Сендберг, првата жена во бордот на директори на Фејсбук која е дел од неговото раководство уште од 2008 година.
Ислушајте ја жената, во видеово зборува токму за позицијата на жената во бизнис светот. Според мене, сосем коректен говор.

F

FARANG

Гостин
Да допринесам за оф топик на темава и онака натака тргнало.

Немам ниет да влезам во вкрстен оган, само да се надоврзам околу позицијата на жените во бизнис светот.
Значи еве ви вест од пред неполн час. Мариса Мејер е новата главна „женцка“ во Yahoo. Ем паметна, ем убава. Две во едно.

Плус и за оние кои не чуле за неа, ви ја претставувам Шерил Сендберг, првата жена во бордот на директори на Фејсбук која е дел од неговото раководство уште од 2008 година.
Ислушајте ја жената, во видеово зборува токму за позицијата на жената во бизнис светот. Според мене, сосем коректен говор.

Aj sega od maska gledna tocka Marisa Majer na 37 god ke go ima PRVOTO dete. Toa e manje vise se sto mozes da procitas za nejziniot personalen zivot bidejki ocigledno GO NEMA. Bravo. Taa e pravata zena so koja sakam da pravam familija... Ah i uste edna rabota, go ZALAM toa dete uste sega ali vazno garant ke ima kompjuter i internet uste za prv rodenden.

Shery Sandberg i duri i podobar primer. Se omazi na 34 a na 40 i kusur kolku sto ima sega seuste nema deca ako ne se lazam. Vazno ima nad MILJARDA dolari vo akcii i opcii. Na takvite jas samo im pozeluvam uste deset da napravat i da umrat pred kompjuter.

Ako trebalo da sme ednakvi ke imalo EDEN pol. Se znae sto treba mazot da pravi a sto zenata. Tie zeni sto vlagaat u corporate filmovi na kraj si go unistuvaat zivot i pak ne se srekni. Zhabe pari ako nema zivot.

Ovaa tema e malku nezgodna. Fakt e deka ima razlicni tipovi na intelegencija i fakt e deka mazite i zenite se razlicni i poseduvaat razlicen tip na intelegencija.Taka da i terminot "glupavi" za ednite znaci edno za drugite drugo iako ima do nekade vistina i vo dvata pogleda. Ona sto maz ne go ceni sekogas i so toa nekoja ja smeta glupa ne znaci deka e taka. Tie devojki sto uspevaat vo svetot na mazite moze se "one of the boys" ama i niv nikoj ne gi ceni. Zenite kon niv gledaat so cudenje zosto toa go odbarala a mazite uglavno gi smetaat za "dykes" i gi ignoriraat. Tie obicno brkaat se nekoj pederasticni tipcinja za pak i doma oni da bidat dominantni. Toa e tolku smesno da go gledas od strana. Klasicen primer e Julia Gilard (australiski premier) i nejziniot decko koj pred nekoj den go ismejuvaa kako femenisticki mafta na isprakanjeto na pretsedatelot na indonezija. Inace i taa nema deca na 50 god ama vazno zima $400 000 godisno i e premier na Australia.

Femenizmot e ustvari najgolemo zlo za zenata samo dur toa ona go svati projde vozot.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Aj sega od maska gledna tocka Marisa Majer na 37 god ke go ima PRVOTO dete. Toa e manje vise se sto mozes da procitas za nejziniot personalen zivot bidejki ocigledno GO NEMA. Bravo. Taa e pravata zena so koja sakam da pravam familija... Ah i uste edna rabota, go ZALAM toa dete uste sega ali vazno garant ke ima kompjuter i internet uste za prv rodenden.

Shery Sandberg i duri i podobar primer. Se omazi na 34 a na 40 i kusur kolku sto ima sega seuste nema deca ako ne se lazam. Vazno ima nad MILJARDA dolari vo akcii i opcii. Na takvite jas samo im pozeluvam uste deset da napravat i da umrat pred kompjuter.

Ako trebalo da sme ednakvi ke imalo EDEN pol. Se znae sto treba mazot da pravi a sto zenata. Tie zeni sto vlagaat u corporate filmovi na kraj si go unistuvaat zivot i pak ne se srekni. Zhabe pari ako nema zivot.

Ovaa tema e malku nezgodna. Fakt e deka ima razlicni tipovi na intelegencija i fakt e deka mazite i zenite se razlicni i poseduvaat razlicen tip na intelegencija.Taka da i terminot "glupavi" za ednite znaci edno za drugite drugo iako ima do nekade vistina i vo dvata pogleda. Ona sto maz ne go ceni sekogas i so toa nekoja ja smeta glupa ne znaci deka e taka. Tie devojki sto uspevaat vo svetot na mazite moze se "one of the boys" ama i niv nikoj ne gi ceni. Zenite kon niv gledaat so cudenje zosto toa go odbarala a mazite uglavno gi smetaat za "dykes" i gi ignoriraat. Tie obicno brkaat se nekoj pederasticni tipcinja za pak i doma oni da bidat dominantni. Toa e tolku smesno da go gledas od strana. Klasicen primer e Julia Gilard (australiski premier) i nejziniot decko koj pred nekoj den go ismejuvaa kako femenisticki mafta na isprakanjeto na pretsedatelot na indonezija. Inace i taa nema deca na 50 god ama vazno zima $400 000 godisno i e premier na Australia.

Femenizmot e ustvari najgolemo zlo za zenata samo dur toa ona go svati projde vozot.
Искрено вие од каде знаете дека се несреќни немаат свој личен живот? Не ми е јасно од каде ви е правото вие да кажувате кој и како си го замислува животот? Пишува некаде дека мора да има фамилија да биде среќна женава? Не, најискрено зарем не мислите дека вашиот филм го пласирате секаде и мора остатокот да се движи по тие рамки?
Ти жали ги до утре сабајле, тоа е твое гледиште на работите. Но не го пласирај како апсолутна вистина, бидејќи немаш поим дали се среќни или несреќни. И дали тоа што тебе те исполнува и нив ги исполнува.
Ги игнорирале :pos:ама изгледа вас стварно не ви се јасни некои работи како во минатиот живот да бевте жена и се ви е јасно. Од страна можеш што сакаш да кажеш или напишеш, кутра она милиони зема годишно и несреќна е нема кој да ја ебе. Смешно е. Со ноктот да мрдне ќе најде двајца, само со ноктот, не мора да прави ништо друго. Ако сака! Делот кој не го разбирате.

Kajgana Shop

На врв Bottom