Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
"I cannot wait to start," the teenager told Sky Sport Italia on Monday evening. "It was an opportunity I could not miss out on.

"I'm excited because I'm going to play with champions that I have been watching only on television. But I will keep Pescara in my heart. I will return as soon as possible."
истиот тој верати што изјавуваше дека сака да игра во јуве...дека сака покрај Пирло да учи се изјавува за ПСЖ дека ќе играл со Шампиони кој ги глеал само на ТВ...ШАМПИОНИ...боже сачувај све е изалчено по пари место си остане во серија А...Во јуве Ќе станеше играч тој се изалчи по парите и отиде во франција каде што најверојатно нема да се развие како што треба и по сезона две ќе може само у пескара пак да игра....

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.507
Поени од реакции
4.384
Namesto Pastore,Menez,LavezzuThiago Silva,Sirigu i maliov kopuk Veratti da si ostanat vi Seria A i da bidat Glavni alki vo nivnite timovi tie si odbraa da igraat vo PSG.E pa veke fudbalot stana gomnoo,ne e ni biznis tuku e gomnoo.A mi bea omilen tim do pred nekoe vreme PSG onakaa simpaticni mi beaa ama sea nekjam da cujam za niv...Se nadevam deka ke se padnat so Barca vo Ls samo kolku da ispadnat smesni i zalni pred cel narod.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Претседателот на Палермо: Балзарети или останува или оди во ПСЖ. :pos: :tapp:
Агентот на Тиаго Силва за успешно завршениот трансфер од шеиците земал 10 мил евра. :eek:
Ете зошто сите фудбалери отидоа во ПСЖ највиновни се агентите они ги убедуваат, а не дека тие 12 мил за Верати немаше да ги плати ниеден клуб од сериа А. :гомце:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
На овие играчи што ги наброја jaskich додадете ги Санчез и Ибра (ако си отиде) и видете какви играчи губи Серија А.Страшна работа ...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Namesto Pastore,Menez,LavezzuThiago Silva,Sirigu i maliov kopuk Veratti da si ostanat vi Seria A i da bidat Glavni alki vo nivnite timovi tie si odbraa da igraat vo PSG.E pa veke fudbalot stana gomnoo,ne e ni biznis tuku e gomnoo.A mi bea omilen tim do pred nekoe vreme PSG onakaa simpaticni mi beaa ama sea nekjam da cujam za niv...Se nadevam deka ke se padnat so Barca vo Ls samo kolku da ispadnat smesni i zalni pred cel narod.
Јас пак немам ништо против ПСЖ што троши огромана пара. Зошто ако гледаме така, и Барселона што ја спомна во постот, и Реал трошат многу пари. Против сум за Пасторе, Лавеци, Силва и копучето Верати. Со кој ум за неколку ебани милјони ќе се замараат во француска лига? Вистина можит лигата е во подем и е на пат да станит подобра од Сериа А ако продолжит вака, но до кога така? Фудбалот да биде сведен на 2-3 лиги? Или уште полошо кажано на 6-7 тима кој трошат огромна сума на пари за играчи и за нивни плати.

И еве сеа, не се разбирам многу (не сум се замралал), но некој нека ми објаснит што е работата, шо не дозволуват да се вложвит во тимовите од Сериа А? Што е разликата измеѓу Англиска и Италјанска лига.. Знам дека стадионите се еден проблем во Италија, голема кирија бла бла (Јуве го решија проблемот), но ваљда не е то клучен фактор за кризава.. Морат да имат и нешто друго. Ако не го мрзит некој некој нека ми објаснит по детално, ме интересират.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Абе Париз нека се лечат со трансфериве од Серија А. Убаво спомна еден фан на Милан (ме мрзи да барам кој беше) дека изгледа Леонардо не слушнал дека има и друг пазар на играчи освен италијанскиот. Што не тргнеа по Руни, Тери, Џерард, Лампард, Меси, Иниеста, Роналдо? Или циганот бразилски знае кои клубови се во криза и им требаат пари па ај удри таму. Проклет да е и Леонардо и ПСЖ, аир да не видат за ова што ја осакатија Серија А. Ко прав циган се испонаша со ова трансфериве, циган што цел живот за леб немал и одеднаш добил милиони на располагање. Како што реков аир да не види во животот.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
И еве сеа, не се разбирам многу (не сум се замралал), но некој нека ми објаснит што е работата, шо не дозволуват да се вложвит во тимовите од Сериа А? Што е разликата измеѓу Англиска и Италјанска лига.. Знам дека стадионите се еден проблем во Италија, голема кирија бла бла (Јуве го решија проблемот), но ваљда не е то клучен фактор за кризава.. Морат да имат и нешто друго. Ако не го мрзит некој некој нека ми објаснит по детално, ме интересират.
незнам како е точно али знам покрај стадионите италија има проблем и со високите даноци кои ги имаат...пример плата на играч ако е 6 милиони они негде плаќаат до кај 3 милиони данок што е премногу....исто и за трансферите...па затоа се приморани да даваат мали плати и да продаваат играчите што не е случај со другите лиги кои имаат ниски даноци.....затоа милан се реши да ги продаде и силва и ибра кои имаа превисоки плати за италијански услови...затоа и сите ѕвезди си идат и тешко дека некоја ќе дојде италијанците само си го уништуваат фудбалот...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
А кои се тие шампиони што ги гледал на ТВ? Само Мота, Силва и Максвел може да се наречат шампиони затоа што освоиле титули, но титули со тимовите од кои дојдоа каде што се сега. Ама ако, глупавоста по парите му отиде.

Можеби овој сака у ПСЖ да грее клупа и да му заврши договорот, па после да заврши кариера и да живее „високо“. Ги гледал горенаведените на SkySport HD :D
Ај да отишол во Монпеље, па да разберам дека ќе игра со шампиони:icon_lol:

Forza Milan Forza Inter
^^
Ова за купот у сабота:icon_lol:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.808
Абе Париз нека се лечат со трансфериве од Серија А. Убаво спомна еден фан на Милан (ме мрзи да барам кој беше) дека изгледа Леонардо не слушнал дека има и друг пазар на играчи освен италијанскиот. Што не тргнеа по Руни, Тери, Џерард, Лампард, Меси, Иниеста, Роналдо? Или циганот бразилски знае кои клубови се во криза и им требаат пари па ај удри таму. Проклет да е и Леонардо и ПСЖ, аир да не видат за ова што ја осакатија Серија А. Ко прав циган се испонаша со ова трансфериве, циган што цел живот за леб немал и одеднаш добил милиони на располагање. Како што реков аир да не види во животот.
Зошто да е проклет? Човекот си ја работи работата, тоа што претседателите на клубовите во серија А глумат босови и не си подадат рака да си ги средат проблемите, кој им е крив.
Данокот бил голем, нека направат еден штрајк, нека ја седнат ФИГЦ на маса, нека се разговара со надлежните, може да се среди. Интер 5 години се малтретира неможе еден стадион да го почне поради тие процедури.

Најголем виновник е Платини. Он дозволи овакво купување од страна на шеици, инјектирање безобразно големи пари, а од ФФП ни трага ни глас, најверојатно си ја исполни желбата да крене француски клуб до небо....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
А кои се тие шампиони што ги гледал на ТВ? Само Мота, Силва и Максвел може да се наречат шампиони затоа што освоиле титули, но титули со тимовите од кои дојдоа каде што се сега. Ама ако, глупавоста по парите му отиде.

Можеби овој сака у ПСЖ да грее клупа и да му заврши договорот, па после да заврши кариера и да живее „високо“. Ги гледал горенаведените на SkySport HD :D
Ај да отишол во Монпеље, па да разберам дека ќе игра со шампиони:icon_lol:
Исто ко Јаја Туре кога премина во Сити и даде изјава дека му се остварил сонот од детството. Тогаш со еден другар прокоментиравме "Овој да не се збунил и да не помислил дека потпишал со Јунајтед?". Toј во детството не ни знаел во која лига игра Сити, што се вика, па уште сонот му се остварил да игра за нив:pos:.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 02:23 ---
Зошто да е проклет? Човекот си ја работи работата, тоа што претседателите на клубовите во серија А глумат босови и не си подадат рака да си ги средат проблемите, кој им е крив.
Данокот бил голем, нека направат еден штрајк, нека ја седнат ФИГЦ на маса, нека се разговара со надлежните, може да се среди. Интер 5 години се малтретира неможе еден стадион да го почне поради тие процедури.

Најголем виновник е Платини. Он дозволи овакво купување од страна на шеици, инјектирање безобразно големи пари, а од ФФП ни трага ни глас, најверојатно си ја исполни желбата да крене француски клуб до небо....
Нема врска ова со парите. Проклет да е затоа што за да склопи еден тим успеа да ја уништи цела Серија А. Зарем нема други играчи на планетава освен тие од Серија А тимовите?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Нема врска ова со парите. Проклет да е затоа што за да склопи еден тим успеа да ја уништи цела Серија А. Зарем нема други играчи на планетава освен тие од Серија А тимовите?
Имат, ама Барса тешко да му ги дајт Пике и Меси, исто така и Манчестер Видич и Руни.. Ко ќе видиш тој паметно играт, криви се тие што продавет..

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Исто ко Јаја Туре кога премина во Сити и даде изјава дека му се остварил сонот од детството. Тогаш со еден другар прокоментиравме "Овој да не се збунил и да не помислил дека потпишал со Јунајтед?". Toј во детството не ни знаел во која лига игра Сити, што се вика, па уште сонот му се остварил да игра за нив:pos:.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 02:23 ---

Друже, другите тимови од други лиги, не си ги продаваат своите најдобри играчи. Посебно не Барселона и Реал. Се знае дека тие два клуба се врвот на фудбалот и од место за напредок нема.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Имат, ама Барса тешко да му ги дајт Пике и Меси, исто така и Манчестер Видич и Руни.. Ко ќе видиш тој паметно играт, криви се тие што продавет..
Види сега, пишувам како фан на Серија А, не на Јувентус. Не верувам дека Милан е во толку незавидна ситуација па да мораше да ги продава Ибра и Силва на ПСЖ. Понуди до Јуве стигнаа за Пирло, Маркизио и Видал ама Јуве одолеа на нив. Муабетот ми е дека Серија А тимовите воопшто немаат потреба да му прават услуга на некојси ПСЖ со тоа што ќе му ги продаваат своите најдобри играчи. Зарем Милан се до толку финансиски утепани што понудата од Париз не можела да се одбие? Па не правиме муабет за Базел или Селтик мајка му стара. Милан е во прашање!!!
--- надополнето: 17 јули 2012 во 02:37 ---
Друже, другите тимови од други лиги, не си ги продаваат своите најдобри играчи. Посебно не Барселона и Реал. Се знае дека тие два клуба се врвот на фудбалот и од место за напредок нема.
Епа еве Јаја напредуваше од Барса во Сити:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom