Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Не го лажи.ЈАс знам што те очекува братче 24/7 над книга
Не го лажи.ЈАс знам што те очекува братче 24/7 над книга
Не 98.05.
Не си во право. Ако е така како што викаш, треба да има и 4ка со 100 перцентили (тоа би биле 90 бода ако од 80 до 90 е 4ка) и двојка со 100 перцентили, што не е случај. Сепак перцентилите се слични на бодовите, разликата е во тоа што распонот е според успехот. Скалата не е од 1 до 100, туку од најслабата 2ка до најјаката 5ка.Тоа не се бодови, туку перцентили т.е. јачината на оценката значи другар ти има 5ка со 81 перцентил, што значи ако скалата за 5ка била од 90, до 100 можни, другар ти има 98 поени.
Мора да е така.Па тогаш не ти е најдобра петката во цела генерација, најдобрата најверојатно е 100 перцентили и потоа сите одат надолу во зависно од тоа од колку тестови е подобар тестот. Можеби мислиш за најдобра петка во твоето училиште..
--- надополнето: 15 јули 2012 во 13:17 ---
Не си во право. Ако е така како што викаш, треба да има и 4ка со 100 перцентили (тоа би биле 90 бода ако од 80 до 90 е 4ка) и двојка со 100 перцентили, што не е случај. Сепак перцентилите се слични на бодовите, разликата е во тоа што распонот е според успехот. Скалата не е од 1 до 100, туку од најслабата 2ка до најјаката 5ка.
Кај мене у школо на 14 август ќе ја давале дипломата, учам у ЈБТ Скопје.А да прашам јас нешто.
Кога ќе ги даваат тоа дипломите ?
Се напињам неможам на одмор на раат да отидам.
И дали мора ти да ја земеш или може некој друг место тебе ?
100 % на 14 - ат Август ќе ги даваат ?Кај мене у школо на 14 август ќе ја давале дипломата, учам у ЈБТ Скопје.
Иначе незнам како не го сфаќате тоа со перцентлите, мене не ми е уопште комплицирано. Ти оценката ја добиваш според бодовите, а перцентлите ти се за тоа од колку посто од матурантите у државава си подобар.
Ако имаш 3ка на тестот сигурно нема да имаш перцентилен ранк 90, зошто така би требало да значи дека си подобар и од тие што имале 4ки. Значи ако имаш 3ка ранкот ќе ти покаже од колку проценти од матурантите што имаат 2ка и 3ка си подобар. Ако ти си добил 3ка со пример 15 бода, значи сигурно ќе имаш подобар перцентилен ранк од тој што има исто 3ка со 14 бода. Ете тоа ти кажува тој перцентилен ранк.
Кај мене така било, еве сеа ми кажаа дека на врата у школо имало дека ќе даваат на 14 август во 10 саат100 % на 14 - ат Август ќе ги даваат ?
Јас во Борис ( Економско ) учам. И се напињав неможам асално на одмор да отидам.
Тешка бубалица си изгледа.100 % на 14 - ат Август ќе ги даваат ?
Јас во Борис ( Економско ) учам. И се напињав неможам асално на одмор да отидам.
Нема врскаТешка бубалица си изгледа.
Значи другар ти е бубалица. хехехеНема врска
Бев јас на одмор се вратив и сега пак се договарам со другари. Ама едниот од нив не сака да иде додека не ја земе дипломата затоа ми беше.
Иначе штом е на 14 август нема гајле.
Фала во секој случај.