Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Мојот проблем можеби не е како некои сериозни,но бидејќи сум премногу чувствителен ми требаат совети,шо оти кажувам на другари све тоа малце ме успокои и после ништо ...па би сакал да споделам ваму... ќе се обидам да бидам пократок!
Бев на камп преку Американска амбасада,таму имаше полно волонтери,една од нив беше една девојка од Британија е сега јас 18 години таа 24,волонтер е...
Првите 4 дена незнаев дека постои се додека на седна до мене околу оган горе в планина и почна да ми пее од Адел песни фасцинантни...кога ја слушнав останав со отворена уста и 5 минути не ја променив положбата сите ми се смееја...осетив дека нешто се случува оти у стомак имам пеперутки ама си велам ајде шо ти е си имаш женска со која одиш година и фазла...
Наредниот ден на едно станување и одеднаш ја гледам неа ми мавта со рака онака заводнички...после вечерта заедно праевме топла чоколада,разговаравме,едноставно ......незнам како да опишам,сакав да сум околу неа цело време,а и таа беше таман таква како шо јас посакувам...ама се беше против правилата,несмееше да се мешаат волонтери со кампери! Тој шо ми беше препоставен осети дека нешо планирам и ме предупреди,ама многу се врзав,другарите таму што ги запознав сите ми рекоја тргни се и ајде се тргнав...
Последната вечер имавме говор,јас оти бев лидер на тимот го држев говорот,гласот ми зарипна највеќе ми беше криво поради тоа шо оставам зад мене потенцијална љубов,одкако го завршив говорот дојде и ме прегрна,а најдобор од се беше оти све време на англиски зборуваме и тоа ми беше дел од ИН ЛАВ...

Кога си тргнав накај дома,дојде и само со мене се поздрави ме бакна под уво,морници ме полазија неможев да се совземам...Кога влегов у ова глупо Скопје немирно,ако досега сум се враќал со ќеф сега со крв у очи....2 дена веќе неможам да се стабилизирам очајно се чувствувам,срце ми лупа тупа и на план сум да раскинам со девојката се ашо ми е,зашо видов дека не ја сакам,дека само другарски било,сакањето било до пред 1 година...

Шо да правам?? :(
а зошто не било дозволено да се дружат волонтери со не-волонтери? титаник работа а?

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Не не не сваќате како шо треба,значи го имав истото чувство што сум го имал пред да се заљубам во тие 2 во кои досега сум бил заљубен,само многу по зрело чувство и по фасцинантно,многу повеќе бев занесен и гледав цело време околу нејзе...а на секс помислив 0 пати,респект имаше,а и она беше баш фина,го имаше оној менталитет т.е сето она кое посакував да има девојка од физички до психолошки аспект...
Инаку не раскинав,ама пауза напраивме сега,не и кажав за ова ама штом се занесов и штом видов потенцијална љубов која сега е платонска-љубов кој малце ја осетив а не би требало да ја осетам ако сум заљубен во досегашната шо ми беше т.е не би требал ни да помислам ..пауза 1 месец,па ако нема нишо раскинуваме ...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Не не не сваќате како шо треба,значи го имав истото чувство што сум го имал пред да се заљубам во тие 2 во кои досега сум бил заљубен,само многу по зрело чувство и по фасцинантно,многу повеќе бев занесен и гледав цело време околу нејзе...а на секс помислив 0 пати,респект имаше,а и она беше баш фина,го имаше оној менталитет т.е сето она кое посакував да има девојка од физички до психолошки аспект...
Инаку не раскинав,ама пауза напраивме сега,не и кажав за ова ама штом се занесов и штом видов потенцијална љубов која сега е платонска-љубов кој малце ја осетив а не би требало да ја осетам ако сум заљубен во досегашната шо ми беше т.е не би требал ни да помислам ..пауза 1 месец,па ако нема нишо раскинуваме ...
Мисли на професорката додека се сексаш со девојка ти. Ќар за сите.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Слично и кај мене се случуваше пред речиси 3 години, со една година постара девојка. Абе толку занесен по никоја не сум бил, еднаш да ми се насмееше цел ден бев среќен. Брзо сфати дека ја свиѓам и си почна со игрите. Случајни допири, штипкања, едно друго се додека не дознав дека има сериозна врска. А она не престанува, секој ден ми беше се поубаво, исти интереси горе-долу имавме, не можев да спијам, на моменти ми идеше и да заплачам поради тоа што сум нашол женска како што отсекогаш сум барал. И како што викаш ти, на секс не ни помислив, како и би помислил коа цел ден ја имав таа глупава насмевка на мене. :D
Како што реков имаше дечко и сфатив дека само и била интересна таа занесеност од мене, не и дека ќе праевме нешто ако сакав ја. А после некое време дознав работи, што направија сето тоа што го мислев да отиде у вода...

Совет некој конкретен, ако можеш да ја сретнеш што поскоро направи го тоа, мада 6 години постара поверојатно е да се случи тоа што ти пишаа другите.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Доколку не си свршил во девојката, шансите таа да забремени се екстремно мали. Имено, дури и ако не си ејакулирал, можно е дел од твојата семена течност (т.н. сок од простата) да останал во девојката. Доколку во течноста се нашол некој сперматозоид (се знае дека ги има во мали количини), пресметај колкава е шансата некој од нив да ја оплоди јајце-клетката, кога ти се потребни милијарди, коишто се исфрлаат при нормална ејакулација. Исто така, доколку девојката била во овулација (обично 2 седмици од почетокот на последната менструација), шансите за бременост се зголемуваат, бидејќи матката лачи леплива материја со којашто не им дозволува на сперматозоидите да се „лизнат“ надвор од неа. Но, ако немало овулација, шансите се скоро никакви.

Со други зборови: најверојатно немало бременост, но, во иднина, доколку не планираш да правиш деца, користи заштита за секој случај.

Со лесно.
Фала многу друже :) Фала му на бога нема ништо.И дојде на девојкава

F

FARANG

Гостин

Abe ti na 18 god imas seriozni vrski i si zaljuben do stepen da ova e problem? Dete doprva ti ide vreme i ke custvuvas vakvi raboti pocesto nego sto mislis. Ne se preopteretuvaj tolku so segasnata devojka ili godinite na anglicankata. Zemi i zbrkaj ja pa neka bide sto ke bide. Sto konkreteno imas da izgubis? Devojka sto ne si siguren deka ja sakas? Pa imas 18 ke si najdes druga. Ovaa anglicankata moze ima nekoj nazad pa saka samo zabava. Zosto da ne? Moze si pravis samo film u glava vaka bar ke doznaes i ke vidis i nema da se nerviras.

Zaljuben ili lojalnost na tie godini e izmacuvanje. Svati deka dur ti dojde vreme ako vaka se zaljubuvas ima uste mnogu pati da pomines niz seto ova. Gledaj da prozivees malku na tie godini, toa se godini na rizik druze. Ako sega ne probas da si napravis film podocna e veke kasno.

Konkretno ako mislis da ja kjaris anglicankata sansite ti se mali. Taa ako e tamu na pokana na USA ambasada ima miljon scenarija zosto e toa taka. Ne bi se zamaral so toa i onaka da sum na tvoe mesto nego od se ova bi gledal da izvlecam maksimum, znaci da si projdam ubavo i da ja legnam ako toa ti e celta. Sve drugo batali.

jassum.mk

ИМАМ ПОЛОВА БОЛЕС БОЛЕМЕ К*УРО ЗА СЕ
Член од
23 јуни 2012
Мислења
25
Поени од реакции
3
Фала многу друже :) Фала му на бога нема ништо.И дојде на девојкава
друг пат пази повеќе за да немаш вакви стресови . немај многу поверение ни во презервативи и тие се кинат а знаат и да испаданат па после ова она ти си крив она е крива . колку стресови сум имал и колку срам сум имал кога требаше да купувам тестови за бременост и за среќа се си дојде во свое време.

Член од
14 јули 2012
Мислења
20
Поени од реакции
4
Мојот проблем можеби не е како некои сериозни,но бидејќи сум премногу чувствителен ми требаат совети,шо оти кажувам на другари све тоа малце ме успокои и после ништо ...па би сакал да споделам ваму... ќе се обидам да бидам пократок!
Бев на камп преку Американска амбасада,таму имаше полно волонтери,една од нив беше една девојка од Британија е сега јас 18 години таа 24,волонтер е...
Првите 4 дена незнаев дека постои се додека на седна до мене околу оган горе в планина и почна да ми пее од Адел песни фасцинантни...кога ја слушнав останав со отворена уста и 5 минути не ја променив положбата сите ми се смееја...осетив дека нешто се случува оти у стомак имам пеперутки ама си велам ајде шо ти е си имаш женска со која одиш година и фазла...
Наредниот ден на едно станување и одеднаш ја гледам неа ми мавта со рака онака заводнички...после вечерта заедно праевме топла чоколада,разговаравме,едноставно ......незнам како да опишам,сакав да сум околу неа цело време,а и таа беше таман таква како шо јас посакувам...ама се беше против правилата,несмееше да се мешаат волонтери со кампери! Тој шо ми беше препоставен осети дека нешо планирам и ме предупреди,ама многу се врзав,другарите таму што ги запознав сите ми рекоја тргни се и ајде се тргнав...
Последната вечер имавме говор,јас оти бев лидер на тимот го држев говорот,гласот ми зарипна највеќе ми беше криво поради тоа шо оставам зад мене потенцијална љубов,одкако го завршив говорот дојде и ме прегрна,а најдобор од се беше оти све време на англиски зборуваме и тоа ми беше дел од ИН ЛАВ...

Кога си тргнав накај дома,дојде и само со мене се поздрави ме бакна под уво,морници ме полазија неможев да се совземам...Кога влегов у ова глупо Скопје немирно,ако досега сум се враќал со ќеф сега со крв у очи....2 дена веќе неможам да се стабилизирам очајно се чувствувам,срце ми лупа тупа и на план сум да раскинам со девојката се ашо ми е,зашо видов дека не ја сакам,дека само другарски било,сакањето било до пред 1 година...

Шо да правам?? :(
Пред да донесеш одлука помисла како би ти било на тебе, на девојкати да и се десило истот а ти дома да ја чекаш ?! Ако ти тукутака во вода го фрлаш сето тоа време поминато со девојкати за некоја друга, ако така рамислуваш искрено ќе ти кажам ти не си заљубен во девојкати..... И ако не си сериозен со неа ако немаш чувства кон неа слободно откачија сеа дур не е касно и она да си најде некој друг да не се надева залудно.. :)

Член од
14 јули 2012
Мислења
27
Поени од реакции
1
zdravo!
eden sovet ako moze..pred eden mesec se zapoznavme i ovaka ponekogas se druzime nonstop sme na fb no devojceto e mnogu sramezlivo premnogu..a problem e toa sto nejzinata tetka i mojata majka se drugarki..pa ne znam kako i dali da ja pokanam na kaffe..a da ne se primeti..mislam ako me sfakate :) devojceto e mirno ne e kako nekoj koj sto na edno pisuvanje iskaca so tebe vo grad..ne znam..

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
zdravo!
eden sovet ako moze..pred eden mesec se zapoznavme i ovaka ponekogas se druzime nonstop sme na fb no devojceto e mnogu sramezlivo premnogu..a problem e toa sto nejzinata tetka i mojata majka se drugarki..pa ne znam kako i dali da ja pokanam na kaffe..a da ne se primeti..mislam ako me sfakate :) devojceto e mirno ne e kako nekoj koj sto na edno pisuvanje iskaca so tebe vo grad..ne znam..
Не е можно да ја сокриеш таа работа. Кога-тогаш ќе се дознае.

Затоа, кога ќе ја викаш на кафе (најнормално, како што би ја викнал и секоја друга девојка), биди спремен на некакви ескивации од нејзина страна во стилот „Ама нашите се знаат, па незгодно ми е“ итн. Биди сигурен дека сакаш да бидеш со девојкава, заедно со сите последници, од кои најмала ќе биде дека тоа ќе се дознае. Со други зборови, биди на чисто со себе дека вашиот заеднички живот (ако го биде) нема да биде само ваш, туку и другите ќе знаат за него, па можеби некои детали од вашата приватност ќе се дознаат.

Од позитивна страна гледано, ќе имаш многу помалку проблеми да се прилагодиш кон неа и таа кон тебе, бидејќи вашите семејства ќе ви помагаат. Тоа е сепак меч со две оштрици.

Како и да е, ако ја гледаш девојкава како и секоја друга, ако ти се бендисува поради квалитетите што таа лично ги има, а не поради тоа што мајка ти и тетка ѝ се познаваат, тогаш не би требало да има проблем.

Со лесно.

Член од
14 јули 2012
Мислења
27
Поени од реакции
1
Не е можно да ја сокриеш таа работа. Кога-тогаш ќе се дознае.

Затоа, кога ќе ја викаш на кафе (најнормално, како што би ја викнал и секоја друга девојка), биди спремен на некакви ескивации од нејзина страна во стилот „Ама нашите се знаат, па незгодно ми е“ итн. Биди сигурен дека сакаш да бидеш со девојкава, заедно со сите последници, од кои најмала ќе биде дека тоа ќе се дознае. Со други зборови, биди на чисто со себе дека вашиот заеднички живот (ако го биде) нема да биде само ваш, туку и другите ќе знаат за него, па можеби некои детали од вашата приватност ќе се дознаат.

Од позитивна страна гледано, ќе имаш многу помалку проблеми да се прилагодиш кон неа и таа кон тебе, бидејќи вашите семејства ќе ви помагаат. Тоа е сепак меч со две оштрици.

Како и да е, ако ја гледаш девојкава како и секоја друга, ако ти се бендисува поради квалитетите што таа лично ги има, а не поради тоа што мајка ти и тетка ѝ се познаваат, тогаш не би требало да има проблем.

Со лесно.
fala drugar za sovetot samo mora da ja otrgnam sramnosta kaj nea mnogu e sramezliva ;)

H

-HRO

Гостин
zdravo!
Човече, па тебе уште полесно ти е што сте семејни пријатели. Баш супер, ќе се здружите брзо и полесно ќе можете да излегувате. Старите ќе си викаат „ни се дружат децата супер“. :)
Ако зборите на фб често, значи дека имате добра комуникација, и таа сака да контактира со тебе. Тоа е доста позитивен знак, само треба да го примениш и во вистинскиот живот, надвор од социјалните мрежи.
Затоа однесувај се и пристапувај како што доликува на едно машко.
Однеси ја на кафе, прошетајте, седнете во парк, во кино отидете, дај си малку простор на себе си и на неа да се запознаете поубаво.
Потоа однеси ја со друштво некаде отидете, да и дадеш на знаење дека ти е важна и дека сакаш да ја запознаеш со твоите познаници.
Едноставно направи и нејзе, и направи си сам атмосфера да заборавите дека вашите тетка/мајка се пријателки, за да не ви биде глупо.
Колку поблиски сте, толку повеќе и ја разбиваш срамежливоста.
Ако ја свиѓаш....
После сето ова горе (ќе бидете запознаени подобро), седнувате некаде сами, без оглед дали парк или некое друго место, ја опушташ максимално со некој лаф муабет со кој ќе ја насмееш.
После се препушташ на машкоста и инстинктот машки.
Ќе ја гушнеш, вака-така ќе и се приближуваш и слично-зависи од ситуацијата. Ако го прифати сето тоа, седите така малку романтики, и и се ставаш.
Ако не го прифати тоа, ќе почекаш уште некој период за да видиш дали чувствува нешто за тебе :)

П.С: Иако ќе ви биде чудно, ама понекогаш старите знаат да бидат расипани мозоци, и може да ве имаат таксано за брак уште пред ваше раѓање без ваше знаење.
(се шалам). :D

Член од
14 јули 2012
Мислења
27
Поени од реакции
1
Човече, па тебе уште полесно ти е што сте семејни пријатели. Баш супер, ќе се здружите брзо и полесно ќе можете да излегувате. Старите ќе си викаат „ни се дружат децата супер“. :)
Ако зборите на фб често, значи дека имате добра комуникација, и таа сака да контактира со тебе. Тоа е доста позитивен знак, само треба да го примениш и во вистинскиот живот, надвор од социјалните мрежи.
Затоа однесувај се и пристапувај како што доликува на едно машко.
Однеси ја на кафе, прошетајте, седнете во парк, во кино отидете, дај си малку простор на себе си и на неа да се запознаете поубаво.
Потоа однеси ја со друштво некаде отидете, да и дадеш на знаење дека ти е важна и дека сакаш да ја запознаеш со твоите познаници.
Едноставно направи и нејзе, и направи си сам атмосфера да заборавите дека вашите тетка/мајка се пријателки, за да не ви биде глупо.
Колку поблиски сте, толку повеќе и ја разбиваш срамежливоста.
Ако ја свиѓаш....
После сето ова горе (ќе бидете запознаени подобро), седнувате некаде сами, без оглед дали парк или некое друго место, ја опушташ максимално со некој лаф муабет со кој ќе ја насмееш.
После се препушташ на машкоста и инстинктот машки.
Ќе ја гушнеш, вака-така ќе и се приближуваш и слично-зависи од ситуацијата. Ако го прифати сето тоа, седите така малку романтики, и и се ставаш.
Ако не го прифати тоа, ќе почекаш уште некој период за да видиш дали чувствува нешто за тебе :)

П.С: Иако ќе ви биде чудно, ама понекогаш старите знаат да бидат расипани мозоци, и може да ве имаат таксано за брак уште пред ваше раѓање без ваше знаење.
(се шалам). :D
me nasmea so poslednovo drugar i jas taka razmisluvam gotovo odam po tvoevo :D slicno na moevo sto go mislev :D

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
Ima edno devojce so mi se svigja mnogu, na fb e stalno navecer, a ubavo e devojceto, nema decko ona ova, ama problemot e, sum nemal zenska porano, i neznam so da praam. Sum nemal zenska zatoa so nz kako da postapam, neznam so e problemot dali sum sramezliv ili nz so. So treba da napravam, kako treba da pocnam?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ima edno devojce so mi se svigja mnogu, na fb e stalno navecer, a ubavo e devojceto, nema decko ona ova, ama problemot e, sum nemal zenska porano, i neznam so da praam. Sum nemal zenska zatoa so nz kako da postapam, neznam so e problemot dali sum sramezliv ili nz so. So treba da napravam, kako treba da pocnam?
Почни да и правиш муабет : ќе види дека си заинтересиран за неа и со тек на време ќе се ослободиш и ќе и кажеш... Најдобро е директно да кажуваш такви работи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom