Во секое општество има богата класа средна класа и бедни парталковци ко и сакаат да се изгребат со питање за парче леб.Некои луѓе во светов немале шанса да имаат нешто повеќе од парче леб. Не заради незнаење, не заради неумеење, не заради тоа што не сакаат да работат, туку се родени во такво општество. Никој не треба да пати само заради што е роден на погрешно место, во погрешно семејство, во погрешна религија итн. Иначе сум донекаде и Марксист по убедување (поише сум по Ниче, али и Маркс има право за некои работи)
Без монотеизам немаш брак и патријахат, ова се двете фундаментални вредности.
Без нив светот ќе беше населен од педери, лезбејки, буљаши во душа и слично.
Toлку се сметаш за ретардиран па ти треба бог за да ти каже дека треба да ги почитуваш твоите родители? Ти тоа не го знаеш сам?Има една заповед која ја дал монотеистичкиот Бог, а таа гласи:
Почитувај ги своите родители.
Се ти е на место освен ова последново можеби верниците можеш некако да ги групираш ама единствено што ги врзува атеистите е неверувањето.Да не цитирам цел пост.
Атеистите се спремни на соживот со верниците, но некои работи треба да се променат. Дали вие верниците сте спремни за тоа? Одлуката е ваша.
Џабе се обидуваш да ми реплицираш на мене, јас сум најпаметниот човек што е логиран моментално на интернет.Добро, браво, се испука со стереотипи сега среќен си?
Зошто мислиш дека ако нема брак нема да живееме среќно? Си пробал ти поинаков начин на живот за да кажеш дека не е добро?
Што мислиш дека геј популацијата би била поголема или помала со монотеизам или без? Можеби денес е поголем бројот на оние кои се кријат дека се геј, ама не се лажи дека Исус Сениор (или јуниор) „лечи“ луѓе кои се родиле со предиспозиции да бидат Геј. Извини а што ти згрешиле тебе овие луѓе? (не одговарај да не бегаме од тема)
Буљаши во душа? Извини по мое убедување ти си буљаш во душа.
Шведска е најнапредна држава во светов. Да ја следевме сите Шведска, немаше да бидеме во толку лоша ситуација. Ама од таквите како тебе ќе патиме векови нанапред.
Ако сум атеист, мислиш дека не ги почитувам родителите? Мене исус ми треба да ми каже да ги почитувам родителите што ми обезбедиле живот а!?
Одлично опишан христијански верник кој секоја недела оди на миса, и тоа небитно дали од Шведска, Македонија или ЏибутуТи ми ја збориш Шведска ама пошто си неук и за нејзе ќе ти објаснам:
Ти се викаш Свен имаш 8 години мајка ти живее со твојот очув, татко ти е професор на факс вози Ламборгини и плеска млада 19 годишна студентка, 4 години покасно... ти имаш 12 години мајка ти живее со нов очув ти купуваат за роденден сони плеј стејшн 3 ти ги дуваш свеќите... што мислиш ќе бидеш среќен???
Веројатно треба да си го смениш друштвото на атеисти што ги познаваш.Се ти е на место освен ова последново можеби верниците можеш некако да ги групираш ама единствено што ги врзува атеистите е неверувањето.
Ова претпоставувам е твој личен став кој го делам ,но не верувам дека сите имаат исто мислење.
Знам многу атеисти(барем се декларираат како такви)кои би ги „отстраниле“ верниците од светов сметајќи ја верата за нешто зло.
Многу предрасуди имаш некако.Џабе се обидуваш да ми реплицираш на мене, јас сум најпаметниот човек што е логиран моментално на интернет.
Кога ќе одам да спијам можам да ти го позајмам пасвородот па барем на момент да го осетиш тој филинг.
Гледај батка, бракот формира целина тој ги спојува мажот и жената.
Без брак не постои начин децата кога ќе пораснат да станат силни индивидуи.
Ти ми ја збориш Шведска ама пошто си неук и за нејзе ќе ти објаснам:
Ти се викаш Свен имаш 8 години мајка ти живее со твојот очув, татко ти е професор на факс вози Ламборгини и плеска млада 19 годишна студентка, 4 години покасно... ти имаш 12 години мајка ти живее со нов очув ти купуваат за роденден сони плеј стејшн 3 ти ги дуваш свеќите... што мислиш ќе бидеш среќен???
Буљаш во душа батка јас не можам да бидам пошто јас сум ти темпирана бомба со тестестерон у секој момент можам интелектуално да силувам друго човечко битие, али ти пошто си емотивен плачеш, и секогаш кога некој суптилно ќе те навреди ти маваш со играчката по него.
Повеќе би рекол познаници.Знаеш како викаат фамилијата не можеш да ја избираш ,но затоа пријателите се личен избор.Веројатно треба да си го смениш друштвото на атеисти што ги познаваш.
Јас барем не познавам ниеден таков опишан во твојов болд
This.Toлку се сметаш за ретардиран па ти треба бог за да ти каже дека треба да ги почитуваш твоите родители? Ти тоа не го знаеш сам?
Не беше ти оној Мачорка и Пумата што го заебава за доручек?Џабе се обидуваш да ми реплицираш на мене, јас сум најпаметниот човек што е логиран моментално на интернет.
.
Остави ги...ќе им го уништиш идолот....они мислат дека уште е атеист ......Атеисти.. -.-
Никола Тесла треба малце да го читате..
И викаш богородица невина била,а?Џабе се обидуваш да ми реплицираш на мене, јас сум најпаметниот човек што е логиран моментално на интернет.
Нашле кого да идолизираат..Они се строго на сијалици,за сонце не знаат.. < Пази таа работа..Остави ги...ќе им го уништиш идолот....они мислат дека уште е атеист ......
Ако мислиш дека серам земи ја Шведска како пример, тотален феил од општество.