Memento Mori
Yeah science, bitch!
- Член од
- 24 август 2009
- Мислења
- 1.132
- Поени од реакции
- 1.562
Англиски - 94,55 5Македонски - 95,54 5
Сестра ми е на таа насока, многу е тешко...јас ќе се запишувам на ФИНКИ, ама најверојатно на оваа насока http://www.finki.ukim.mk/mk/studies/PIT, само дали има некој овде што знае како е отприлика ваму да знам што ме очекува..
И кај нас уште едно девојче има ист ранг инаку по првиот предмет имам највеќе бодови од цела генерација #win.Англиски истиот перцентилен ранг го имам и јас! И уште еден школски. 3ца сме сега за сега
Не стварно незнам, како е можно вака.
И кај нас уште едно девојче има ист ранг инаку по првиот предмет имам највеќе бодови од цела генерација #win.Англиски истиот перцентилен ранг го имам и јас! И уште еден школски. 3ца сме сега за сега
Не стварно незнам, како е можно вака.
па не знам, за таму си мислев ама има уште време..Сестра ми е на таа насока, многу е тешко...
Сигурна си дека сакаш на таа насока ?!
И кај нас уште едно девојче има ист ранг инаку по првиот предмет имам највеќе бодови од цела генерација #win.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 20:17 ---
И кај нас уште едно девојче има ист ранг инаку по првиот предмет имам највеќе бодови од цела генерација #win.
Тоа не се бодови, туку перцентили т.е. јачината на оценката значи другар ти има 5ка со 81 перцентил, што значи ако скалата за 5ка била од 90, до 100 можни, другар ти има 98 поени.Малце покасно се уклулив во темава ама не е важно,сега се вратив од одмор.
Дали знае некој од колку до колку е скалата за 5ка по математика? Другар има 5ка ама има само 81%. Или е некоја грешка или скалата е многу симната за математика. Според мене тоа не е фер... јас имам 88 македонски и имам 4ка...
Vidi vaka vusnost sekoja ocenka si ima procent ti imas 4ka velis so 88% , a toj ima 5ka ama so 81%. Znaci ti imas jaka cetvorka znaci cetvorka mozis da imas i so 12% primer toa e slaba cetvorka, razbiras kako ide toa ? Bodovna skala nema ni da objavat...Малце покасно се уклулив во темава ама не е важно,сега се вратив од одмор.
Дали знае некој од колку до колку е скалата за 5ка по математика? Другар има 5ка ама има само 81%. Или е некоја грешка или скалата е многу симната за математика. Според мене тоа не е фер... јас имам 88 македонски и имам 4ка...
Тоа се перцентили, перцентилен ранг... не бодови т.е бодовна скала. Можеш да имаш и 4ка математика со 60 перцентили , и 4ка македонски ама со 88 перцентили... нема врска.Малце покасно се уклулив во темава ама не е важно,сега се вратив од одмор.
И е убедливо најглупиот начин за пресметување било што.„Перцентилниот ранг на кандидатот покажува од колкав процент на ученици во земјата што го решавале тестот тој кандидат е подобар или еднаков.“
За секој предмет маскимумот е 100% нормално. Во случајов ако за матетматика да речеме имало 80 можни поени он земал негде 65 да речеме. (81%)Тоа не се бодови, туку перцентили т.е. јачината на оценката значи другар ти има 5ка со 81 перцентил, што значи ако скалата за 5ка била од 90, до 100 можни, другар ти има 98 поени.
Не 98.05.100 перцентили имаш?