Матура

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Англиски - 94,55 5
Македонски - 95,54 5:vozbud::drk:

Член од
2 јуни 2012
Мислења
43
Поени од реакции
7
За приговори имате уште сат време.. кој сака нека побрза, јас фрлив илјадарче да чекаме сега до 18...
иначе има некој заинтересиран на за ФЕИТ и што смер? јас телекомуникации планирам :)

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
јас ќе се запишувам на ФИНКИ, ама најверојатно на оваа насока http://www.finki.ukim.mk/mk/studies/PIT, само дали има некој овде што знае како е отприлика ваму да знам што ме очекува.. :D
Сестра ми е на таа насока, многу е тешко...
Сигурна си дека сакаш на таа насока :confused: ?!

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Англиски истиот перцентилен ранг го имам и јас! И уште еден школски. 3ца сме сега за сега :pos:
Не стварно незнам, како е можно вака.
И кај нас уште едно девојче има ист ранг :) инаку по првиот предмет имам највеќе бодови од цела генерација #win. :P
--- надополнето: 12 јули 2012 во 20:17 ---
Англиски истиот перцентилен ранг го имам и јас! И уште еден школски. 3ца сме сега за сега :pos:
Не стварно незнам, како е можно вака.
И кај нас уште едно девојче има ист ранг :) инаку по првиот предмет имам највеќе бодови од цела генерација #win. :P

Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
Сестра ми е на таа насока, многу е тешко...
Сигурна си дека сакаш на таа насока :confused: ?!
па не знам, за таму си мислев ама има уште време..
а што е толку тешко?! на другите насоки полесно е?! :confused:

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
^ немај галје , ако те привлекува смерот шибај. 90 % би требало да влезеш, а и колку шо разгледував ова ти е еден од полесните смерови за разлика од другите кои се префрлени од ФЕИТ.

Член од
17 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24
--- надополнето: 12 јули 2012 во 20:17 ---

100 перцентили имаш?

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Малце покасно се уклулив во темава ама не е важно,сега се вратив од одмор.
Дали знае некој од колку до колку е скалата за 5ка по математика? Другар има 5ка ама има само 81%. Или е некоја грешка или скалата е многу симната за математика. Според мене тоа не е фер... јас имам 88 македонски и имам 4ка...

К

командо

Гостин
Дали знае некој од колку до колку е скалата за 5ка по математика? Другар има 5ка ама има само 81%. Или е некоја грешка или скалата е многу симната за математика. Според мене тоа не е фер... јас имам 88 македонски и имам 4ка...
Тоа не се бодови, туку перцентили т.е. јачината на оценката :) значи другар ти има 5ка со 81 перцентил, што значи ако скалата за 5ка била од 90, до 100 можни, другар ти има 98 поени.

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Vidi vaka vusnost sekoja ocenka si ima procent ti imas 4ka velis so 88% , a toj ima 5ka ama so 81%. Znaci ti imas jaka cetvorka znaci cetvorka mozis da imas i so 12% primer toa e slaba cetvorka, razbiras kako ide toa ? Bodovna skala nema ni da objavat...

*eLeNa*

мјаѕ.ιgℓєѕιαѕ ^^
Член од
6 март 2008
Мислења
98
Поени од реакции
16
Тоа се перцентили, перцентилен ранг... не бодови т.е бодовна скала. Можеш да имаш и 4ка математика со 60 перцентили , и 4ка македонски ама со 88 перцентили... нема врска.

„Перцентилниот ранг на кандидатот покажува од колкав процент на ученици во земјата што го решавале тестот тој кандидат е подобар или еднаков.“

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
„Перцентилниот ранг на кандидатот покажува од колкав процент на ученици во земјата што го решавале тестот тој кандидат е подобар или еднаков.“
И е убедливо најглупиот начин за пресметување било што. :D

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Оваа дефиницијава со перцентилниот ранг ми звучи многу чудно.
Инаку знам дека бројката не се бодови туку проценти. Поентата ми беше дека за секој оценка мора да има скала од колку до толку е 5ка или било која друга оценка. Знам дека скалата се прави во однос на постигнатите резултати и значи дека може да варира. Сакав да знам дали некој знае каква била скалата за математика ама очигледно тоа е малце тешко да се дознае.

Тоа не се бодови, туку перцентили т.е. јачината на оценката :) значи другар ти има 5ка со 81 перцентил, што значи ако скалата за 5ка била од 90, до 100 можни, другар ти има 98 поени.
За секој предмет маскимумот е 100% нормално. Во случајов ако за матетматика да речеме имало 80 можни поени он земал негде 65 да речеме. (81%)

Член од
2 јуни 2012
Мислења
43
Поени од реакции
7
па многу нормално дека звучи чудно, намерно е така направено да не можеме да го разбереме како што треба и да се прават мучки

Kajgana Shop

На врв Bottom