Бурма: Зошто се толерира ваков масакр? (+18)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Сите религии треба да одат во канта ......... од А до Ш !
И онака религиите не служат ама баш за ништо позитивно, веќе 2 илјади години наназад служат само за создавање раздор помеѓу луѓето, омраза, поделби, верски војни, масакрирања... а верските главатари религијата ја користат само за полнење на своите џебови, така било порано, така е и денес, па дури и политичарите(многумина од нив) ја користеле и сеуште ја користат религијата за лажење и затупување на народот, демек ако си верник си вистински човек, прав патриота, а сите останати се шљам ......... и интересно е тоа што во секоја религија важи правилото дека за да бидеш ’’добар‘‘ и ’’вистински‘‘ верник треба да ги мразиш лицата од други религии, абе како и да ја вртиш работата религиите(сите) се повеќе штетни и опасни, отколку корисни и позитивни за човештвото !
Еве на пр. секој кој е т.е. се декларира како Христијанин претпоставувам дека ги знае или ги чул некаде божјите заповеди(еве нека се барем дел од тие заповеди) ............. а од друга страна пак не познавам ниту еден Христијанин кој ги практикува тие божји заповеди(или барем дел од нив) во реалниот живот, така да сето тоа паѓа во вода ............ плус со самото тоа што голем број на луѓе религијата повеќе ја гледаат како надворешна/материјална работа, а всушност таа е исклучиво внатрешна/духовна работа, не е воопшто надворешна/материјална работа и тука се прави основната грешка !
Значи има две решенија, едното решение е да се направат длабоки реформи на сите религии, а другото решение е сите религии да отидат во канта, трето решение нема !
Инаку вака како што сега се поставени(накриво)религииве ЗА ЖАЛ и во иднина ќе гледаме и тоа(претпоставувам)се почесто вакви масакри и по Африка, Азија, Европа...(без разлика кој врз кого ќе ги врши) .... значи или реформи или капут/крај на религиите ........... опиумот на широките народни маси !

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Оти бе , па и таму ќе биде добро , тие работи што ги читам за Бурма , гору долу и тука се случувале порано. Ќе биде и таму еднаквост еден ден.[/quote]
малку тешко дека ке има еднаквост се додека постојат луѓе и нелуѓе

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
После смилковско езеро матер би му поебал на било кој вехабист за најмала провокација!

А ти кумановец што не отвориш тема за христијаните во Египет или за Иран како се третираат другите вери!?
сакав да пишам и ја вчера за ова.. ама изгледа оваа вест не стигнала до подрумите така да не се информирани... ама затоа кога има вакви вести каде што муслиманите се „тероризирани“ или „угнетувани“ тогаш одма се дознава.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Донеси ја ти, се до тогаш овие остануваат на снага.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 21:53 ---

Оти бе , па и таму ќе биде добро , тие работи што ги читам за Бурма , гору долу и тука се случувале порано. Ќе биде и таму еднаквост еден ден.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Еднаквост или НеЕднаквост .............. сите религии во канта ............. НЕ за религиските поделби, ДА за мир на човештвото !
Многумина за жал не се доволни паметни за да сфатат дека сите овие работи се само една игра и лажење од страна на некои центри на моќ(кои постојат наназад со векови и милениуми) ............. поделба на нации бла, бла, бла .......... поделба на религии бла, бла, бла .......... поделба на политички идеологии бла, бла, бла .............. поделба на раси и подраси бла, бла, бла .............. абе сето тоа е една голема светска превара, само што луѓето(мнозинството) на планетава неможат тоа да го сфатат .............. малкумина тоа го сфаќаат ........ наместо луѓето да се преориентираат на својот живот, на развој, наука... повеќето се преокупирани со овие смешни и нереални поделби !

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Донеси ја ти, се до тогаш овие остануваат на снага.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 21:53 ---

Оти бе , па и таму ќе биде добро , тие работи што ги читам за Бурма , гору долу и тука се случувале порано. Ќе биде и таму еднаквост еден ден.
Лепо од тебе што сте признали , всушност кој е бил агресорот во западна македонија се знае - балисти заедно со фашисти(бугари) кои дејстувале од двете страни ... ;)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 23:33 ---
А да не го спомнувам и Енвер Хоџа :свиркам:

Член од
6 јули 2012
Мислења
41
Поени од реакции
35
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
За кого како момче за кого како, за некого полоша за некого подобра.
Неколку иљади брадоњи помалку се одбра вест не заебавај.
Во право си! Само не заборавај дека некој некогаш рекол дека се е релативно.;)

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
Stvarno si mislim dali ste vie luge ili sto ste ... da se raduvate na necije ubistvo to e nevideno zalosno ... nemam zborovi da ve opisuvam ...
Kazuvate vie ne go osudivte ubistvoto kaj smilkovci(iako ne e tocno toa) .. pa ok ne go osuduvajte ovo ni vie .. no da se raduvate toa mozete samo vie .. luge bez nimalo custva ... sekoja cest ...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Stvarno si mislim dali ste vie luge ili sto ste ... da se raduvate na necije ubistvo to e nevideno zalosno ... nemam zborovi da ve opisuvam ...
Kazuvate vie ne go osudivte ubistvoto kaj smilkovci(iako ne e tocno toa) .. pa ok ne go osuduvajte ovo ni vie .. no da se raduvate toa mozete samo vie .. luge bez nimalo custva ... sekoja cest ...
Овие не се луѓе, овие се вампири жедни за човечка крв. Хуманото во нив одамна изумрело, за жал.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Никој не се радува на масакрот, барем јас не видов такво нешто.

Само умоболна личност без нималку чувства, може да се радува на смрт на невини детски животи.

Или пак, не дај боже, да протестира за да им се даде поддршка на будистите, кои можеби се невини и наместени, додека не се докаже дека се виновни.
--- надополнето: 14 јули 2012 во 00:14 ---
Овие не се луѓе, овие се вампири жедни за човечка крв. Хуманото во нив одамна изумрело, за жал.
Кај има такви луѓе Загоре?

Само пази да не ти пише грев Господ, при одговорот.

Член од
6 јули 2012
Мислења
41
Поени од реакции
35
Не момче ти си во голема заблуда, тоа не се луѓе тоест не ни гледаме како на човечки суштества кон муслиманите. од таму значи не е ни можно да бидеме жедни за „ човечка“ крв.
Жалам но тоа е вистината, нема што да се бара хуманост кон подвид.Горило, Куче,Мајмун, парамециум, црв, мувла,муслиман тоа е едно исто за нас :unsure:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Се ми се чини дека ќе отиде темава под клуч.

Не момче ти си во голема заблуда, тоа не се луѓе тоест не ни гледаме како на човечки суштества кон муслиманите. од таму значи не е ни можно да бидеме жедни за „ човечка“ крв.
Жалам но тоа е вистината, нема што да се бара хуманост кон подвид.Горило, Куче,Мајмун, парамециум, црв, мувла,муслиман тоа е едно исто за нас :unsure:
Батка не претерувај со вакви работи.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Кога гледам шо се случува во нашата држава и во другите земји со шеријатски закон ич не ми е гајле ако сакат да умираат за нивната болна вера! тоа е нивни избор
Верата и владата од секогаш биле браќа !!! If you know what I mean!

Kajgana Shop

На врв Bottom