Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
одмаздата на uomo di merda ... да му ебам скаутот глупав.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.789
Знам дека има 30 години, знам дека има играно во сите ебани ривали на Милан, ама пак ептен ми е криво што Ибра ќе си оди... :place:
Типот е измислен за нашава лига, имавме 20+ голови и 10 асистенции. Слободно може да го носи Пато на грб 90 минути и ништо нема да му биде... незнае за замор или повреда.
Ама не е до него, чим отишле да го молат да прифати или како и да е - јасно е како стојат работите во Милан.
Него сигурно не му е за тој ебан +1 милион што му го нуди ПСЖ ама тоа е со вакви алчни говеда ништо.

И кој сака напаѓач нека дојде, јас сум сигурен дека нема да пружи ни пола од ова што го пружи Ибра кај нас за овие две сезони.

За Силва е друга приказна, негова достојна замена нема да најдеме па сигурно. (n)
Незнам кој е крив за неговиот трансфер, али тие Малдини муабети што ги тераше пред некој месец отидоа у вода.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
одмаздата на uomo di merda ... да му ебам скаутот глупав.
Нема одмазда овде. Да сум газда на тим кажуем нема продавање и готово. Се прае муабет значи за Берлускони, човек кој се проценува над 10милијарди.
70милиони, понуда што неможе да ја одбие никој ? Ма немој.. ако сакаш тимот да биде на врвот сигурно нема да ги продадеш најдобрите играчи и познавајќи ги од минато сигурно е дека нема да се искористат сите пари(ако се реализира сето ова).

За у серија А не е некој голем проблем меѓу први 3 ќе се биде со или без Ибра и Силва таква е конкуренцијата ама проблемот е што у европа уште долго нема да се пројде 1/4 финале

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Шо се нервирате бе? Ако не сакате да вервите во Галијани, вервите во мене, јас ви гарантирам дека ќе се донесит нешто летово.. Едно 35-40% од сумата на овие двајца + парите од Таиво, Мезбах и дај боже ако се преодадат Робињо и Емануелсон, или пак ако Касано стварно сакат да не напуштит све то ќе ојт во инвестиција. Мислите тие не се свесни дека Милан без Ибра и Силва се просечен тим, и за да можат да играат достојно ќе треба да се донесат и достојни замени за нив двајца. Можеби нема да се на исто ниво пошто тешко е да се најдет олку квалитетни замени како што се овие два играчи но затоа ќе се помлади и во поголем број, па се некој ќе излезит како шо треибт :icon_lol:

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281

Еве го овај, уште тогаш сигурно се има договорено со овие од ПСЖ.....

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
Born to be Rossonero
Добро не плачи и пцувај на 31 август не сега. Може имаат некоја замисла знаат што прават не се луди да ги заменат со просеци.
Продажбата е планирана одамна сега гледам дека пред 3-4 дена имало вест дека ги сакаме Џеко+Коларов па и одма понудиле по 20 мил за двајцата. И кога преговараа за Дестро сите се чудевме еј што им текна така имаме еден куп напаѓачи.
Еве Дестро цела сезона има дадено 12 гола онолку колку што Ибра има без пеналите. Нели тоа не се рачуна не е гол од акција.
Веќе не научија дека се иде преку него и време е да се смени тоа. Како крлежи се лепат ако видат дека топката е кај него.

Кога ќе размислиш подобро е сега да се продадат за екстра сума а не после 2 години за пола цена. Е сега за Силва е малку тешко ама којзнае може ќе се погодат Ачерби и новите што ќе дојдат.
Месбах иде во Торино најверојатно назад го зимаат Огбона.

Ти беше мал кога заминаа Шевченко, Дида, Малдини, Костакурта и други легенди......а сега за Ибра и Силва плакаш замисли си како да се во пензија а ни оставиле буџет за нови играчи.:свиркам:
Иста приказна беше како после Малдини со тоа прашање кој ќе го замени? Ова во споредба со тоа е мала загуба. :pipi:

Чао навивај за ПСЖ. :icon_lol:

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Ги продадовме најдобриот напагач во Италија , и најдобриот дефанзивец во светот. Што мислат дека прават овие наши газди не ми е јасно мене, читам за замена на Силва го бараат Роландо :facepalm: подобро ич и да не тражат нека си игра Јепес покрај Мексес и готово:mad:. Ова сето што се случува е за :place:.

:(

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Born to be Rossonero
Добро не плачи и пцувај на 31 август не сега. Може имаат некоја замисла знаат што прават не се луди да ги заменат со просеци.
Продажбата е планирана одамна затоа сега гледам дека пред 3-4 дена се имало вест дека ги сакаме Џеко+Коларов па и одма понудиле по 20 мил за двајцата. И кога преговараа за Дестро сите се чудевме еј што им текна така имаме еден куп напаѓачи.
Еве Дестро цела сезона има дадено 12 гола онолку колку што Ибра има без пеналите. Нели тоа не се рачуна не е гол од акција.
Веќе не научија дека се иде преку него и време е да се смени тоа. Како крлежи се лепат ако видат дека топката е кај него.

Кога ќе размислиш подобро е сега да се продадат за екстра сума а не после 2 години за пола цена. Е сега за Силва е малку тешко ама којзнае може ќе се погодат Ачерби и новите што ќе дојдат.
Месбах иде во Торино најверојатно назад го зимаат Огбона.

Ти беше мал кога заминаа Шевченко, Дида, Малдини, Костакурта и други легенди......а сега за Ибра и Силва плакаш замисли си како да се во пензија а ни оставиле буџет за нови играчи.:свиркам:
Иста приказна беше како после Малдини со тоа прашање кој ќе го замени? Ова во споредба со тоа е мала загуба. :pipi:

Чао навивај за ПСЖ. :icon_lol:
А тебе изгледа ти е убаво што те јебе Галијани секој ден, де едно де друго кажува. Ја не сакам така, и баш поради тоа сум нервозен, не ми е што ќе ги продаде Силва или Ибрахимовиќ, нека се носи у пизду материн со нив, и онака нема да ги гледам со исти очи ако останат.Ти ако се задоволиш со ебениот Дестро и со Огобона, тогаш оди лечи се некаде, другарче зборуваме за Милан а не за ФК Кичево.

А за Ибра и Силва ќе го кажам следново: Нити Силва ќе биде Малдини, нити Ибрахимовиќ некогаш како Инзаги и Дел Пиеро.Се лакомат по милионите на ПСЖ, како да му се малку оние 12 што ги заработува во Милан, па сакал 14.

Немам збор бе, шо и да кажам џабе е.А освен тоа, знам дека нема ни да ме сфатиш...
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:47 ---

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
А тебе изгледа ти е убаво што те јебе Галијани секој ден, де едно де друго кажува. Ја не сакам така, и баш поради тоа сум нервозен, не ми е што ќе ги продаде Силва или Ибрахимовиќ, нека се носи у пизду материн со нив, и онака нема да ги гледам со исти очи ако останат.Ти ако се задоволиш со ебениот Дестро и со Огобона, тогаш оди лечи се некаде, другарче зборуваме за Милан а не за ФК Кичево.

А за Ибра и Силва ќе го кажам следново: Нити Силва ќе биде Малдини, нити Ибрахимовиќ некогаш како Инзаги и Дел Пиеро.Се лакомат по милионите на ПСЖ, како да му се малку оние 12 што ги заработува во Милан, па сакал 14.

Немам збор бе, шо и да кажам џабе е.А освен тоа, знам дека нема ни да ме сфатиш...
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:47 ---
Изнервиран ли си бе. :D :icon_lol: :pos:
Среќа што си бил мал кога го дадоа Шевченко инаку ќе ти се качел притисокот. :icon_lol:

Мене не ме е** Галијани он сам се е** ништо нема да освои јас не се нервирам тоа што он нема мозок и не им се троши пари.
И да донеси и да не донеси добри играчи исто ми се фаќа јас не го менам клубот.
А они ако сакаат и милион играчи нека сменат и од Македонска лига нека земат пак амблемот и името им е исти.
Ако не сакаш да се нервираш за трансфери навивај за клубовите на шеиците.

Никој не кажа дека токму тие ќе бидат главната замена , се спомнуваат и имиња на добри фудбалери овие би биле гратис од овој трансфер сигурно нема да играат во прв тим.
Е тогаш ако не ги донесат квичи и лечи ме не сега. ;)

А сега лечи се ти :P Дестро го сака цела Италија голема надеж е, успеа да даде 12 гола за екипа која дојде од 2 лига а само за тебе е ебен играч. Треба ли да го сакаат Бареслона и Реал или шеиците да понудат 30 мил па да го сакаме и ние? Тогаш ќе вреди нели?
Ибра првата сезона имаше 14 гола a втората му се посреќи поради пеналите.
Ни ти нема да сфатиш не знам зашо па и те спомнав во пост. :rolleyes:
И не ме цитирај сега си изнервиран оди играј 8 Ball Pool Multiplayer. :icon_lol: :вонзем:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
Марли пер... од август па натака пак ќе се радуваме тука на секоја победа,ќе се курчиме и ќе навиваме за Милан. Сеедно што ќе се деси.

И сам знаеш дека е така,нема потреба да коментариве за втор/трет ранг.

Чилајте и тоа е тоа.
И мене не ми е сеедно што си иде Силва,за Ибра кур ми е двор ми е.

Абе да, ама ете у моментов сум така малце љут.

Не сум љут кажав и понапред што си идат овие двајца, какви играчи сум испратил па ми дошло на курот за Носот и Циганот, криво ми е што ги дадоа за таква ебана смешна сум !!

Не се одбијале 70 милиони, мај ес не се одбијале, Тотенхем за носот нивни бараат 40 мил, ние нашиот за 25 го даваме, па за 25 милиона немоеш да купиш просечен циган од Бразил бе...

А Галијани на времето беше Гуру за трансфери... Тоа ме нервира...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ubeden sum deka Berlu i Galijani zaedno ne se zamaraat kolku vie tuka...pa uste i se nervirale.Ako im e do tie smesni 70m za vakov tip na igraci togas neka gi tovarat vo avion i cao prijatno.Jas ne sakam da se prodadat pogotovo Silva no ako taka resile neka im bide.Koga go preziveav prodavanjeto na Sheva i penzioniranjeto na Maldini za ova ic ne se sekiram plus sme se oprostile od igraci sto mnogu poveke imaat dadeno za Milan od ovie dvajca pa ete uste navivame za Milan i ke navivame i narednata sezona pa makar i Traore da e predvodnik na generacijata.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Нема одмазда овде. Да сум газда на тим кажуем нема продавање и готово. Се прае муабет значи за Берлускони, човек кој се проценува над 10милијарди.
70милиони, понуда што неможе да ја одбие никој ? Ма немој.. ако сакаш тимот да биде на врвот сигурно нема да ги продадеш најдобрите играчи и познавајќи ги од минато сигурно е дека нема да се искористат сите пари(ако се реализира сето ова).

За у серија А не е некој голем проблем меѓу први 3 ќе се биде со или без Ибра и Силва таква е конкуренцијата ама проблемот е што у европа уште долго нема да се пројде 1/4 финале
милан ти е бунар без дно , исто и интер. значи приходи од нигде трошоци до небо. плус не се само 70 мил во прашање огромна сума се заштедува и од платата на ибра ваљда и силва бил еден од поплатените играчи. не е ни битно .... не страшно толку што си идат туку како ќе бидат заменети овие двајца (интер лани го замени ето со форлан и зарате зошто нејќеше да му плаќа на тевез 9 мил по сезона а и оваа сезона ги брка буквално сите што земаат над 2.5 мил по сезона) не се ни надевајте на џеко и тевез не верувам дека ќе прифатат да играат за под 3 милиони али ајде не се знае може ќе направи некоја магија галијани иако со псж сити челзи реал и барса финтата милан е најбољи клуб у свет нема да му упали ги боли стојко играчите за реномето на клубот.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 03:23 ---
Абе да, ама ете у моментов сум така малце љут.

Не сум љут кажав и понапред што си идат овие двајца, какви играчи сум испратил па ми дошло на курот за Носот и Циганот, криво ми е што ги дадоа за таква ебана смешна сум !!

Не се одбијале 70 милиони, мај ес не се одбијале, Тотенхем за носот нивни бараат 40 мил, ние нашиот за 25 го даваме, па за 25 милиона немоеш да купиш просечен циган од Бразил бе...

А Галијани на времето беше Гуру за трансфери... Тоа ме нервира...
ливерпул ги купи керол и хендерсон за повеќе пари :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.959
милан ти е бунар без дно , исто и интер. значи приходи од нигде трошоци до небо. плус не се само 70 мил во прашање огромна сума се заштедува и од платата на ибра ваљда и силва бил еден од поплатените играчи. не е ни битно .... не страшно толку што си идат туку како ќе бидат заменети овие двајца (интер лани го замени ето со форлан и зарате зошто нејќеше да му плаќа на тевез 9 мил по сезона а и оваа сезона ги брка буквално сите што земаат над 2.5 мил по сезона) не се ни надевајте на џеко и тевез не верувам дека ќе прифатат да играат за под 3 милиони али ајде не се знае може ќе направи некоја магија галијани иако со псж сити челзи реал и барса финтата милан е најбољи клуб у свет нема да му упали ги боли стојко играчите за реномето на клубот.
Интер има и позитивен пример, токму Ибра кога си отиде, ако не сум грешка, тој преоден рок во Интер дојдоа Милито, Снајдер, Лусио, Мота, многу битни играчи за освојување ЛШ.

Тевез во јануари прифати да игра во Милан за 6 милони. Сега повторно се наметнува како прв избор и повторно се врти истата плата, а за Џеко доколку дошол демек 4 милиони. Но, сешто се врти по медиумите, кој знае што е точно?!

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Znaci igracite i ne se tolku krivi kako shto e upravata. Nemozete vie da ocekuvate deka igraci od tipot na t.silva i ibrahimovic bi ostanale u tim koj kje se bori za 2ro mesto u edna ebena Serie a(takva kakva sto e denes) i tim koj nemoze 1/4 finale u LS da pomine, toa e isto kako da igras u mak liga, i da ti dojde Partizan,dinamo zagreb,zvezda, hajduk da ti ponudi dogovor .Ednostavno nemaat nasive dolgorocni planovi za idnina, toa e problem uste od 2006ta. Celo vreme se gleda da se zakrpi nekako za godina-dve, i posle nekoe vreme se prodava glavnata dzvezda u timot, i se kupuva nekoj sreden igrac(koj posle 2 godini normalno i on se prodava), primer - Sheva se prodade, go kupija oliveira, Kaka go prodadoa-nisto ne se kupi i mal milion drugi primeri.Ete od ova se plasam.
Poglednete niz istorijata kakvi(stari) igraci se kupuvale samo za da se "zastedi" nekoj denar, a ustvari 3 pati pogolem trosok se pravelo. Primer : Ronaldo,Vieri,Ronaldinho,Brocchi,Borriello,Oliveira(i mal milion drugi).
Ne ni trebaat sheici za gazdi, ama politicari(kakvi sto se B&G) pa IC!
I da se zastedat tie 150 milioni.da pretpostavime nisto nema da se kupi(ovaa godina), kje izdrzime edna godina remet, ke zavrsime 4-5 mesto, I narednoto mislite li deka odma kje vlozat 100 milioni za remont na timot, ja ne ocekuvam nekoi golemi promeni, things will stay the same, samo mozebi mestoto na tabelata kje bide poloso.
A i alegri me cudi sto kjuti kako picka celo vreme. Pa bidi maz be kazi mu na berlusconi deka timot ne e konkurenten i tocka, a ne da si igra kurtashak so milan!

Kajgana Shop

На врв Bottom