Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.826
Добро бе се договоривте да ме заебавате или? :icon_lol:

Maj ес
А оти Сусо да не добие шанса? Има утакмици, утакмици.... нормално треба да си одат некои играчи и ќе има место и за Сусо и за Стерлинг итн итн

Роџерс изјави дека треба да очекуваме 1 засилување во текот на неделава, а можеби и 2!
Ете бе Rosemberg, не се нервирај :D
Според Бен Смит - од BBC, Роџерс по интервјуто, кога камерите се изгаснале рекол дека навивачите на Ливепрул ќе бидат позитивно изненадени од играчот кој веројатно наскоро ќе ни се придружи. ''Ќе го обожуваат ''
Шумоликовскиииииии :vozbud:
--- надополнето: 9 јули 2012 во 15:39 ---
Во делот кога Роџерс беше прашан за гласините што Керол го поврзуваат со Милан, кажа дека досега тој немал понуда од Милан.
На прашањето за статусот на Керол во тимот, Роџерс даде збунувачки одговор. Во одговорот не беше споменат Керол иако прашањето се однесуваше стриктно за него.
Тој одговори дека во текот на пријателските натрпевари ке види кој колку и каде ке игра.

Сето ова може да се поврзи со неодамнешното интервју на Роџерс во врска со стилот на игра на Шпанија.
Роџерс во тоа интервју изјави дека нема да биде ништо чудно ако Ливерпул игра без класичен напагач.

Сега се поствува прашањето.....
Колку Керол ке биде корисен во евентуалната тактика доколку Роџерс го имплементира Шпанскиот модел на тактика, каде се игра без класичен напагач, или барем не играч од типот на Керол.
--- надополнето: 9 јули 2012 во 14:05 ---
Не му го покажувајте ова на Rosemberg !:pos:
Ние со напаѓач не можиме гол да дајме без напаѓач ќе сме даеле. Нека не изводи многу Брендан оти лошо ќе заврши на крајот
А да....видов дека сака да ака по барови итн. Со Керол многу ќе се дружат па можи и ќе го смени мислењето за него

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Па и Шпанија играше со играч сличен од типот на Керол- Негредо играше со Португалците...мислам оти треба да остани Керол. А за без напаѓач, тактиката би била супер за дерби утакмица за да имаме голем посед на топка само незнам кој би бил нашиот Фабрегас....Единствено Џерард го гледам како решение...инаку се ми вели оти некој скап играч ќе купиме само никој незнае кој е, ама еве Бренди кажа оти до крајот на неделата очекува еден до двајца играче да станат нови играчи на Ливерпул...незнам зошто ама мислам оти ако Аква сака да игра за нас би било одлично "засилување". Баш се вклопува во филозофијата на Роџерс...

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.826
There's only one Xabi Alonso :icon_lol:
Koj???
--- надополнето: 9 јули 2012 во 16:53 ---
Па и Шпанија играше со играч сличен од типот на Керол- Негредо играше со Португалците...мислам оти треба да остани Керол. А за без напаѓач, тактиката би била супер за дерби утакмица за да имаме голем посед на топка само незнам кој би бил нашиот Фабрегас....Единствено Џерард го гледам како решение...инаку се ми вели оти некој скап играч ќе купиме само никој незнае кој е, ама еве Бренди кажа оти до крајот на неделата очекува еден до двајца играче да станат нови играчи на Ливерпул...незнам зошто ама мислам оти ако Аква сака да игра за нас би било одлично "засилување". Баш се вклопува во филозофијата на Роџерс...
Абе ние парите ги имаме та за скап играч ли е проблем? :icon_lol: Самиот Роџерс рече дека сме немале толку пари колку што сите мислат (мислам дека добро прочитав) па сега....
Едино ми фаќа око Рамирез за 20 милиони ама и тоа е многу ако сакаме да купиме 3-4 играчи од каде пари?

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Епа тим кој во Англија би се борел за највисоки дострели со 20 милиони НЕ СЕ ПРАВИ да не се залажуваме!

Значи нас оваа Лето потребно ни е едно МОКНО крило значи супер Крило! а тоа кошта 20 милиони!
За напагач незнам еве Керол , Суарез , Белами можеби доста се , треба да се најде замена за Кајт! Имајте предвид дека недајбоже ако се повреди Џерард кој ке креира игра ?

Ни требаат пари а ги немам ... затоа оваа година сум најголем скептик околу местото на табелата , али си викам ај секога година викам ЈАКИ СМЕ ЈАКИ! и на крајот ништо ај оваа година ке ме изненадат !

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Абе тапа ова без напаѓач ако играме!!! Тоа подразбира брзи крила и технички одлични потковани мидфилдери. Ај средина имаме ама од крило го иаме једино Даунинг...значи неаме крила. Сеа шо праиме, на сила ке се форсира тактика којашто е инкопатибилна со ростерот на Ливерпул?
Како и да е, иницијално мене мнг ме бендисува менаџерчево наше, некако мудоња ми делува, ама на старт сите така делуваат:)
Нешто ми вика дека Стерлинг, Шелви ќе добијат доста солидна минутажа а и Сусо такоџе. Мада сусо ја би го пратил на позајмица. Мор да се испегла некаде.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Како да каже Brendan дека имаме пари ? Ако каже, сите ќе сакаат да не одерат, затоа вика дека немаме пари, а мислам дека ако сека некој играч газдите ќе му одобрат т.е. немаме стриктно одреден буџет...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Јас лично мислам(а и треба) дека Бренди ќе му дава повеќе минутажа на Стерлинг...лани покажа оти има голем потенцијал во него, и поарно тој да биде бек-ап играч отколку да се трошат пари непотребно. Значи во офанзивата ги имаме Даунинг, Белами, Стерлинг, Суарез, Керол и уште едно крило, мислам оти ова се доволно играчи за офанзивата

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Јас лично мислам(а и треба) дека Бренди ќе му дава повеќе минутажа на Стерлинг...лани покажа оти има голем потенцијал во него, и поарно тој да биде бек-ап играч отколку да се трошат пари непотребно. Значи во офанзивата ги имаме Даунинг, Белами, Стерлинг, Суарез, Керол и уште едно крило, мислам оти ова се доволно играчи за офанзивата
5 офанзивни играчи кога учествуваме во 4 натпреварувања? Не сум баш толку сигурен...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Сакав да ве прашам онака информативно...ако на пример го купиме Овен би му простиле за сите злодела што ги направи? :)

Инаку еве неколку интересни цитати од прес-конференцијата од страна на Роџ
'I don't just want to identify a player and then let them come in at whatever cost.
'There are many good players out there but not many who have the courage and bravery to play the way we want to.'

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Сакав да ве прашам онака информативно...ако на пример го купиме Овен би му простиле за сите злодела што ги направи? :)
Се разбира не, а и шо ќе ти е таков играч целосно истрошен.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.826

v
v
v
v
v

Потоа ќе му бидат простени сите гревови :coffee:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да не заборавиме дека и Џо Кол останува само. Него Аквилани не требаше да се врати на пред-сезонски подготовки со нас?

Kajgana Shop

На врв Bottom