Менаџерот им е катастрофа. Се виде дека на Мекларен не им идеше со жолтите и нормално дека неможе никој и овој менаџеров паметен да се направи само.Како бе пак Ферари ја еба цела работа ти ебам стратегијата цела трка ја вози добро со хард гуми и смена на меки го изгуби местото ... со вакви стратегии не верувам дека ке дојде до титула !
Знам дека им е катастрофа менаџеров .. кој курац одеа да менуваат мека компонента на загреана патека ..Менаџерот им е катастрофа. Се виде дека на Мекларен не им идеше со жолтите и нормално дека неможе никој и овој менаџеров паметен да се направи само.
Алонсо е добар, али стратегијата им е крш откако си замина сегашниот шеф на Ф1 (не ми текнува името).
Да да, Жан Тод. Ѕвер беше човекот. Таков менаџер немало во последниве 20 години. Али штета замина, и откога замина тој Ферари падна малку. Иначе не е лошо второ место но подобро ќе беше прво. Али тоа е.Знам дека им е катастрофа менаџеров .. кој курац одеа да менуваат мека компонента на загреана патека ..
Мислиш на Жан Тод ? тој беше според мене no1. во изминативе 10 години !
Немој да ме заебаваш паднале малку .. разликата е многу голема ! прво во стратегијата после тоа во болидот кој не е конкурентен со оние на Мекларен и Ред Бул , трето слаби механичари имаат ! Треба еден солиден ремонт во тимот да се направи .. плус Грожџан го гледам како добра замена на Маса ... многу ми прави мерак да го видам во Ферари еден ден како втор возач а за година две како прв возач !Да да, Жан Тод. Ѕвер беше човекот. Таков менаџер немало во последниве 20 години. Али штета замина, и откога замина тој Ферари падна малку. Иначе не е лошо второ место но подобро ќе беше прво. Али тоа е.
Стратегијата беше грешна .. со меки требаше да оди на почеток на трката уште кога не беше загреана патеката .. после тоа се стори од болидот лепи меката гума на загреана патека ,а коментаторите рекоа некаде во 45 круг температурата на патеката е 32 степени исто колку и на почетокот на трката .. која логика ја има на почеток да е загреана 32 степени и после да се поминат 45 кругови болидите да возат да ствараат топлина со гумите и да е пак 32 степени ..Pa nikoj ne izvoze cela trka na 1 komponenta, Alonso nemase veke tvrdi, morase saka-nejke da stavi meki, mozda ke go minea porano ako vozese meki otpocetok ili na sredina trka, toa nikoj ne moze da znae, mozda i pravilata se takvi da ne smee so ista komponenta cela trka da izvozi, zatoa i Luis znaejki deka ke bide spor so meki morase da izvozi par krugovi so niv zaradi pravilata....
Стратегијата е на прво место, болидите ај беа малку лоши пред 1-2 али сега се каде-каде подобрени, а за механичарите незнам кај виде дека не се добри толку. Ретко прават грешки, за разлика на тие во Мекларен.Немој да ме заебаваш паднале малку .. разликата е многу голема ! прво во стратегијата после тоа во болидот кој не е конкурентен со оние на Мекларен и Ред Бул , трето слаби механичари имаат ! Треба еден солиден ремонт во тимот да се направи .. плус Грожџан го гледам како добра замена на Маса ... многу ми прави мерак да го видам во Ферари еден ден како втор возач а за година две како прв возач !
Nah, ova seuste e nisto vo sporedba so meklarenite ovaa sezona, denes gi primetivte valjda kako menjaa gumi, ko zena, deca, majki, tatkovci po doma so kalash na glava da im sedele pa ovie nemaa izbor.Вебер
Еден мега фејспалм за Ферари.
Jas ne gi razbiram dobro pravilava, t.e. nikad ne sum se umaral da gi cackam ama toa celo vreme se prasuvav, dali ustvari voopsto i mozese ovoj so hard varijanta da izleze, odnosno, deka oni nemaa nikakov izbor vo tretoto menuvanje, izborot go imaa pred trkata.Коментаториве се "ѕверки", т.е. врска немаат што зборуваат. Да се разјасне, според правилата, доколку нема дожд, мора да се искористат двете компоненти. А тоа што Алонзо не почна на почеток со меки е друг муабет.
Да да, нови правила мислам дека од оваа или ланската година. Многу глупо.Правилата се ептен глупи, ете јас врска немав дека морало меки и тврди да се користи, ако нема дожд.