Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Дали некој го има пробано новиот Кембах. Пред да пропадне Битолската пивара ми беше омилено па затоа да прашам како е сегашниот Кембах.

Дали некој го има пробано новиот Кембах. Пред да пропадне Битолската пивара ми беше омилено па затоа да прашам како е сегашниот Кембах.
Јас еднаш, и не ми се допадна. Општо не сакам многу такви пива, барем не нашиве. Додека Битолското повеќе ми се допаѓа од Горското.

Јас еднаш, и не ми се допадна. Општо не сакам многу такви пива, барем не нашиве. Додека Битолското повеќе ми се допаѓа од Горското.

Хмм, мора да се проба значи. Солидно ми е Скопското, се опрај едно време беше тапа па Крали Марко свртив ама и тоа го рокнаа. Затоа прашав пошто со Кенбахот Битолскава некако добро си го форсира.

за старт извадоа многу добро пиво,секако МОРА да се проба и кнозумира да се кажи својот впечаток,пошто гледам секој си има свој фаворит

Се продава во пластика 1.5Л и е поскапо од другите. Алкохол има 5.5.
Споредено со цените, најисплатлива е Каменица 2.2Л а слична е со алкохол.
Горско не го споредувај со останатите пива има 3.2 алкохол.

последно време само Каменица барам кога одам по пиво, 2 литра и 200 милилитри за 99 денари најисплатливо е и кога се гребат моите пак останува за мене повеќе

нема полошо пиво од редлерови точка....се надув као балон !

Се продава во пластика 1.5Л и е поскапо од другите. Алкохол има 5.5.
Споредено со цените, најисплатлива е Каменица 2.2Л а слична е со алкохол.
Горско не го споредувај со останатите пива има 3.2 алкохол.

И во стакло 0,5 е 35 денари.По кафетерии 0,33 е 70 - 80 :) Само уште можат да се креативни во дистрибуција, прилепчани станаа монопол, барем во мојава околина.

Благодарност до Прилепска Пиварница, последните неколку пати после купување од продавница без едно пиво гратис не сум (y)

Подобро иди кај апче пиј боза. :)
--- надополнето: 6 јули 2012 во 21:30 ---
Благодарност до Прилепска Пиварница, последните неколку пати после купување од продавница без едно пиво гратис не сум (y)
Те знаат или им шчопаш по некое? ;)

Те знаат или им шчопаш по некое? ;)
Абе во капачињата.Последниве 5-6 пати до продавница, во секоја тура по 1 капаче гратис даб имам :D

не го знаеш рецептот. прво пиеш 2-3 скопски па после идеш со редлер. Лизга:)

http://www.worldbeercup.org/

Пред некоје време имаше светски шапионат за пиво во различни категории, видете го линкот горе.
Исто така имаше Германска репортажа во врска со Германското пиво каде што се иде до заклучок дека Германските пива стагнираат, не се лоши, но големите пивари кој покриваат голем дел од пазарот го прават вкусот водестен, за да можат се поголема клиентела да опфатат. Но критиката е во тоа што се губи на карактерот од пивото, многу сорти човек не може да ги препознае пошто вкусот е недефиниран. ЈА како пример секојпат го земам Бекс што е пиво без карактер, кој секој може да го пие. Секој би рекол ок е пивото ама ништо посебно. За разлика од тоа во Америка се етаблира нова генерација од млади и мали пивари кој вадат иновативни пива со карактер. Има уште некој региони во Германија како Баварија или Франконија каде што можете буквално да најдите оние мали пивари кој ги има во тоа село и своето пиво го точат само нивното пиво но другите делови на Германија, посебно средна и северна Германија доминираат големите пивари со својте некарактерни пива.

http://www.worldbeercup.org/wp-content/uploads/2012/05/2012_wbc_fact_sheet.pdf

http://www.worldbeercup.org/wp-content/uploads/2012/05/WBC12-Winners-List1.pdf

* бекс имам два - три пати пробано,благо ми беше пивото и повеќе немам побарано

* бекс имам два - три пати пробано,благо ми беше пивото и повеќе немам побарано
Стандард пиво за сите мислам без некој слабости но и без да биде нешто посебно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom