Роналдо vs Меси

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
колку вакви изјави на "тренери и стручни лица " сакаш да ти најдем што викаат дека Нејмар е најдобар на свет ??
Најди ми 5 изјави од големи фудбалски имиња кои имаат направено многу во фудбалот, за Нејмар?

Кажав и претходно, Роналдо ги има сите предизпозиции на најподготвен играч на светот ама работата е тоа што Меси и покрај тоа што ги нема сите предиспозиции сепак е подобар, бидејќи резултатите тоа го кажуваат!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
И двајцата се слаби изведувачи на слободни.... Продолжете...
Како бе? Ама Роналдо кога ќе го погоди голот, знаеш дека никој не може да му одбрани :/

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Како бе? Ама Роналдо кога ќе го погоди голот, знаеш дека никој не може да му одбрани :/
Роналдо ќе го погоди голот откако претходно ќе утепа 10 гулаби :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.856
Поени од реакции
10.329
Постов...

колку вакви изјави на "тренери и стручни лица " сакаш да ти најдем што викаат дека Нејмар е најдобар на свет ??

Ова со ставање на нечии цитати ми е многу глупа работа....

И темава нема поента, никој со мислење над никого неможе да надвладее, само се караа људиве, све е ствар укуса, како што некој сака висока женска со долги нозе, некој сака пониска понабиена на која до одраз и доаѓаа сисете и гзот ...

Така некој сака висок играч, што трча 100 метри испод 10 секунди, што знае да се уфрли да даде гол со глава, што знае когај сака и од каде сака да упати опасен удар со двете нозе, играч што има моментално напрефинет шут и најпрефинет стил на игра, фудбалер што е моментално ултимативен модел како би требало фудбалер да изгледа...

И некој сака кускуле што само знае да трча да дрибне на лево и да пласира со левата. ...

Значи ствар укуса !!

Tемава е во букмаркс само за да знам со кого не треба да дискутирам на форумов во иднина. Мислам, под ниво ми е да дискутирам со некој што го преферира Вагиналдо пред Меси.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Значи ствар укуса !!
Разбирам дека е ''ствар укуса'' како на приме рти што имаш катастрофален вкус и се палиш на пластика:LOL:..ама тоа разлика во вкус неможиш да го употребуваш за фудбалски играч односно во спортот ..на пример јас повеќе сакам бомбареди во нападот отколку агилни и снаодливи шпицеви па ајде да кажам дека Дрогба е подобар од Роналдо феноменот???..Меси е поквалитетен играч од Роналдо и потежк е за чување каде каде.кој сака каков било вкус нека има во фудбалот работите не одат така..не знам колку имате играно фудбал но од таа гледна точка веднаш се заприметува колку е подобар Меси ..

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Кај уште Меси е подобар во секој аспект од Роналдо и поскромен е не се курчи ко него овој цело време позира,позериште невидено е.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Кај уште Меси е подобар во секој аспект од Роналдо и поскромен е не се курчи ко него овој цело време позира,позериште невидено е.

Irina milo, chlenot Storms od forumot kajgana od Makedonija mi reche deka sum bil aroganten, pozer i sum se kurchel. Sho da praam?

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
оф мори мајко .... а меси е лицемерно педерче кој успеа да ги избрка ибра и ето зошто му го загрозуваа статусот на примадона во барселона и намерно ја рога топката во публика и сеа шо праиме ?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
оф мори мајко .... а меси е лицемерно педерче кој успеа да ги избрка ибра и ето зошто му го загрозуваа статусот на примадона во барселона и намерно ја рога топката во публика и сеа шо праиме ?
Заеби не влагам повеке во дискусии кој е подобар Роналдо или Меси,Ле Брон или Коби им нема крај.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.934
Поени од реакции
23.398
Разбирам дека е ''ствар укуса'' како на приме рти што имаш катастрофален вкус и се палиш на пластика:LOL:..ама тоа разлика во вкус неможиш да го употребуваш за фудбалски играч односно во спортот ..на пример јас повеќе сакам бомбареди во нападот отколку агилни и снаодливи шпицеви па ајде да кажам дека Дрогба е подобар од Роналдо феноменот???..Меси е поквалитетен играч од Роналдо и потежк е за чување каде каде.кој сака каков било вкус нека има во фудбалот работите не одат така..не знам колку имате играно фудбал но од таа гледна точка веднаш се заприметува колку е подобар Меси ..

Значи тоа ми е муабетот, нема муабет дека двајцата са врвни играчи, и моментално најдобрите двајца фудбалери на светот, и баш ради тоа нијанси решаваат меѓу нив !!!
И ради тоа некој ќе рече дека Роналдо е подобар или Меси заради тие нијанси...
За тоа колку е тежок за чување исто ќе речем зависи и каква одбрана ќе играш против него, Роналдо на пример на Европсково покажа дека кога му е денот едноставно неможе да биде допрен, исто како и Меси, човекот имаше ударци на гол повеќе од цела Англиска репрезентација, на грб ја однесе до полуфинале репрезентацијата која по квалитет не беше ни у топ 5 на европксото, која дојде таму преку бараж....
Не би рекол баш дека е лесен за чување !!
Нијанси решаваат, и кој како го гледа фудбалот, ствар укуса !!
За мене Роналдо е покомплетен и подобар фудбалер од Меси па вас 500 да ми се закача да ми кажуаа како Меси е подобар ја пак ќе речем дека Роналдо е подобар, и тоа не од инает, ќе има дискусија, ја ќе имам факти ти ќе имаш факти и се така у круг, затоа реков темава е непотребна !!

А за тоа фраерчето со тие интересни и кул сликички и што користи фрази како вагиналдо, момче обично не паѓам на такви ниво-а, али еве сега морам, али знај го праем ова за твое добро !

Замижи, и број до 20, кој ќе ги отвориш очиве глеај у сликава 10 секунди и све ќе биде добро !!

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Заеби не влагам повеке во дискусии кој е подобар Роналдо или Меси,Ле Брон или Коби им нема крај.
епа тоа ми е муабетот со глупиот пост што го напишав ... уште малце ќе кажат дека подобар меси дека девојка му е бремена а други дека рони има појака пичка јбг ...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
:facepalm:

до кога ќе ве лажат комуњариве бе?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Постов...

Tемава е во букмаркс само за да знам со кого не треба да дискутирам на форумов во иднина. Мислам, под ниво ми е да дискутирам со некој што го преферира Вагиналдо пред Меси.
И вака - и онака, со тебе никој не сака да дискутира. Така да немора темава да ти е во букмаркс :D

Kajgana Shop

На врв Bottom