Роналдо vs Меси

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Све што може Роналдо,Меси може повеке ;)
Ти и коментаторот мислите дека може, а тоа е така бидејки до него ги има Чави и Иниеста,ако гледаш индивидуално Роналдо е над Меси скоро во секој поглед ( појак шут од Меси,шутира и со двете нозе за разлика од Меси кои 99 посто му се голови со лева,подобар удар со глава,подобар во слободни удари,побрз.. )

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ти и коментаторот мислите дека може, а тоа е така бидејки до него ги има Чави и Иниеста,ако гледаш индивидуално Роналдо е над Меси скоро во секој поглед ( појак шут од Меси,шутира и со двете нозе за разлика од Меси кои 99 посто му се голови со лева,подобар удар со глава,подобар во слободни удари,побрз.. )
Te molam,te molam so detskive muabeti....
Do nego se Xavi i Iniesta zatoa igra dobro ?
A kogo ima Ronaldo do nego ? mene i tebe ?
Najdi statistika od golovite koj kolku ima postignato individualno,znaci bez asistencija od drugite pa posle pisi nesto asalno....
Kakva vrska ima toa sto sutira so dvete noze koga Messi samo so ednata noga postignuva poveke od Ronaldo koj spored tebe igra so dvete noze :cool: .Messi ima mislam 40 golovi so desna,najdi ti kolku ima Ronaldo so leva i pisi ok...
Podobar vo slobodni udari ?Te molam,mozebi bil podobar,no sega ne e.Kolku golovi ima sezonava od slobodni udari Ronaldo vo La Liga/ili vkupno i od kolku udari se postignati tie golovi .Vo La Liga mislam deka postigna 2-3 golovi od 70tina udari a Messi 3 od 20tina.....I dobar e vo slobodni udari ?
Pobrz e,da,no bez topka.So topka vo nozete Messi e pobrz....
Tie individualni raboti sto gi nabroja ti,i da se taka ti kako sto velis,ne mu pomagat nisto na igracot ako ne gi iskoristi konstantno vo tekot na sezonata....
Kompleten fudbaler ne e toj koj e povisok,pobrz,pomoken...Kompleten fudbaler e toj koj e dobar vo mnogu raboti : postignuvane golovi,asistencii,timski nastrojen i tn...A za toa Messi e mnogu mnogu podobar od Ronaldo....Prv pat vo istorijata na ovoj sport,eden fudbaler e i top strelec vo Evropa ( vkupno) i top asistent.Ozil kako plejmejker za asistencii bese vtor so 24.E sega razmisli koj e pokompleten...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
:facepalm:

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Кире, не лупетај бе.
И двајцата сте фанови на Барса,што сакаш да очекувам од вас,да кажете Роналдо е појак ;),иначе за мене Роналдо е над Меси и точка,нека отиде Меси во друг тим да го видам колку е јак,Роналдо и во Манчестер и во Реал се истури од давање голови,така да празни муабети ми вадите тука.
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 20:29 ---
Te molam,te molam so detskive muabeti....
Do nego se Xavi i Iniesta zatoa igra dobro ?
A kogo ima Ronaldo do nego ? mene i tebe ?
Najdi statistika od golovite koj kolku ima postignato individualno,znaci bez asistencija od drugite pa posle pisi nesto asalno....
Kakva vrska ima toa sto sutira so dvete noze koga Messi samo so ednata noga postignuva poveke od Ronaldo koj spored tebe igra so dvete noze :cool: .Messi ima mislam 40 golovi so desna,najdi ti kolku ima Ronaldo so leva i pisi ok...
Podobar vo slobodni udari ?Te molam,mozebi bil podobar,no sega ne e.Kolku golovi ima sezonava od slobodni udari Ronaldo vo La Liga/ili vkupno i od kolku udari se postignati tie golovi .Vo La Liga mislam deka postigna 2-3 golovi od 70tina udari a Messi 3 od 20tina.....I dobar e vo slobodni udari ?
Pobrz e,da,no bez topka.So topka vo nozete Messi e pobrz....
Tie individualni raboti sto gi nabroja ti,i da se taka ti kako sto velis,ne mu pomagat nisto na igracot ako ne gi iskoristi konstantno vo tekot na sezonata....
Kompleten fudbaler ne e toj koj e povisok,pobrz,pomoken...Kompleten fudbaler e toj koj e dobar vo mnogu raboti : postignuvane golovi,asistencii,timski nastrojen i tn...A za toa Messi e mnogu mnogu podobar od Ronaldo....Prv pat vo istorijata na ovoj sport,eden fudbaler e i top strelec vo Evropa ( vkupno) i top asistent.Ozil kako plejmejker za asistencii bese vtor so 24.E sega razmisli koj e pokompleten...
Меси никад нема да биде подобар од Роналдо во слободни удари,тој удар што го изведува Роналдо коа ке го изведе Меси јави ми:).Ти кажав за мене Роналдо е покомплетен фудбалер од Меси,неможеш да ме разубедиш ни ти ни коментаторот ни никој.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
И двајцата сте фанови на Барса,што сакаш да очекувам од вас,да кажете Роналдо е појак ;),иначе за мене Роналдо е над Меси и точка,нека отиде Меси во друг тим да го видам колку е јак,Роналдо и во Манчестер и во Реал се истури од давање голови,така да празни муабети ми вадите тука.
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 20:29 ---

Меси никад нема да биде подобар од Роналдо во слободни удари,тој удар што го изведува Роналдо коа ке го изведе Меси јави ми:).Ти кажав за мене Роналдо е покомплетен фудбалер од Меси,неможеш да ме разубедиш ни ти ни коментаторот ни никој.
Тоооооооооо брат, ја те подржувам за муабетов:pipi:

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Роналдо никад нема да биде подобар од Меси у Златни Топки :pipi:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Меси никад нема да биде подобар од Роналдо во слободни удари,тој удар што го изведува Роналдо коа ке го изведе Меси јави ми:)
Се е ова џабе, кога прецизноста му е на многу ниско ниво. Процентуално е многу слаб. Тоа што има страшен удар има, ама и многу се пали кога треба да шутира.

Ако продолжи како што е сега, уште многу вакви видеа ќе му направат.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Двајцата се принцези.

Член од
16 јули 2007
Мислења
2.165
Поени од реакции
134
Не се замарајте со Кире Ултрас, дури сега видов дека бил Кире Интер, батето шо тврдеше дека Роналдо е подобар оти ги поминувал противниците со финта а Меси без финта :(

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Houllier (ex-coach Liverpool): "World best player? Without a doubt Messi.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Passing - checked !
Goals - checked !
Header - checked !
Speed - checked !
free - kicks - checked !
dribbling - checked !

Ronaldo for Ballon d'Or !
--- надополнето: Jul 6, 2012 3:19 AM ---
Роналдо во Манчестер- добитна комбинација,Роналдо во Реал-добитна комбинација,се додека штрумфот не отиде у премиер лига да се проба со копачи од тимови како што се Стоук,Сандерленд итн...неможам да кажам дека е најдобар.
This !

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.934
Поени од реакции
23.398
Houllier (ex-coach Liverpool): "World best player? Without a doubt Messi.

колку вакви изјави на "тренери и стручни лица " сакаш да ти најдем што викаат дека Нејмар е најдобар на свет ??

Ова со ставање на нечии цитати ми е многу глупа работа....

И темава нема поента, никој со мислење над никого неможе да надвладее, само се караа људиве, све е ствар укуса, како што некој сака висока женска со долги нозе, некој сака пониска понабиена на која до одраз и доаѓаа сисете и гзот ...

Така некој сака висок играч, што трча 100 метри испод 10 секунди, што знае да се уфрли да даде гол со глава, што знае когај сака и од каде сака да упати опасен удар со двете нозе, играч што има моментално напрефинет шут и најпрефинет стил на игра, фудбалер што е моментално ултимативен модел како би требало фудбалер да изгледа...

И некој сака кускуле што само знае да трча да дрибне на лево и да пласира со левата. ...

Значи ствар укуса !!

Kajgana Shop

На врв Bottom